Rozruch easy start nie działa
Rozruch easy start nie działa
Witam po wymianie świec w moim vstrom 1000 z 2018 nie działa easy start dopiero zapala jak wciśnięciu sprzęgła. Z tego co udało mi się sprawdzić to czujnik sprzęgła , neutral, stopką ok, akumulator roczny yuasa naładowany ma 12.5.
Po zmostkowaniu kostki 0 błędów .
Po zmostkowaniu kostki 0 błędów .
Re: Rozruch easy start nie działa
Cosik musi być nie tak, cosik musi widzieć (być może zakłócony sygnał w jakiś sposób)
Generalnie, motocykl może stać na bocznej (przynajmniej 1050), sprzęgło nie musi być wciśnięte, skrzynia musi być w położeniu N.
Generalnie, motocykl może stać na bocznej (przynajmniej 1050), sprzęgło nie musi być wciśnięte, skrzynia musi być w położeniu N.
Właściwie wszystko co napisałem sprawdzone i jest ok . Przed wymianą świec zapalał bez sprzęgła na stopce i luzie a po wymianie świec nie chce , dopiero po wciśnięciu klamki .
Nie wiem jak w 1000 ale o ile pamiętam to w Tigerze na kosie też trzeba było wciskać sprzęgło. W Kymco teraz na kosie w ogóle nie odpali.
I generalnie ma to sens, bo jak byś miał zapięty bieg to kosa się złoży i moto wyglebi.
I generalnie ma to sens, bo jak byś miał zapięty bieg to kosa się złoży i moto wyglebi.
Kymco Downtown 350i
W 650 z 2024 roku też odpala na bocznej bez sprzęgła
Żona ma downtwn 125 z 2015 roku i na bocznej też jest możliwość odpalenia wystarczyło przeciąć czujnik od kosy w drugą kostkę jest dodatkowa obok tej co jest wpięty
Żona ma downtwn 125 z 2015 roku i na bocznej też jest możliwość odpalenia wystarczyło przeciąć czujnik od kosy w drugą kostkę jest dodatkowa obok tej co jest wpięty
Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom DL650 k 5 czarny oraz DL 650 z 2024 roku model 2025 niebieski
Przed wymianą świec palił na jeden dotyk na luzie z rozstawiona stopką i na luzie . Teraz tylko cyka przekaźnik i to wszystko . Jak wcisnę sprzęglo to troszkę dłużej musi kręcić odpala ale nie tak samo jak wcześniej
Przyczyną chyba namierzona. Roczny Aku yuasa padł 

. Test Aku pokazał ,cca powinno być 230 a jest 167 .
Moc rozruchu 72% stan naładowania 63%.gdzie przed testem naładowany na max
. Test Aku pokazał ,cca powinno być 230 a jest 167 .
Moc rozruchu 72% stan naładowania 63%.gdzie przed testem naładowany na max
Podłączyłeś klemami jakiś samochodowy aku i bangla?
Bo AI podpowiada, że cca jest podawane dla temp. -18°C.
Bo AI podpowiada, że cca jest podawane dla temp. -18°C.
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
. Aku oddalam był jeszcze na gwarancji ale sprawdzę na samochodowym tak jak mówisz
- zielony_listek
- AM
Mniej więcej takie objawy (cykanie bez startu rozrusznika) to miałem jak była źle klema założona. Ten brak styku też może być powodem złego ładowania i tych wyników z testera. Jeszcze przed oddawaniem na gwarancję akumulatora, wyczyściłbym wszystkie styki, sprawdził spadek napięcia na masie i to połączenie też do wyczyszczenia - takie coś pomogło mi w samochodzie.
--
DL650 2019
DL650 2019