- Koniaczek?
- Podwójny. Stać mnie.
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Bieszczady.
Jedynym sposobem jest używanie własnego rozumuSmerfciamajda pisze: ↑29 mar 2026, 14:16Nie no luz, ja się tylko odnoszę do wszędzie wciskającego się gadzeciarstwa. Firmy próbują nam wmusić że wszystko jest nam potrzebne, a postęp technologiczny to ułatwia kreując pomoc która nie zawsze jest pomocna.
Pytanie gdzie jest złoty środek pomiędzy mapą papierową, a systemem GPS z AI obliczającym trasę żeby się nie zmęczyć, zmoczyć i zrobić najlepsze fotki na Insta.
Jak zbalansować aby nie pochłonęło nas do reszty i uwięziło to, co jest wokół tego pięknego hobby jakim jest jazda motocyklem…
Takie kluby to akurat jest zaprzeczenie wolnościSmerfciamajda pisze: ↑29 mar 2026, 14:16Trochę jak kluby motocyklowe - gadają o wolności ridera, wietrze we włosach, a potem się zrzeszają, wkładają kamizelki i ustalają reguły kto jest ważniejszy i ma jechać z przodu.
Ta ciekawa dyskusja chyba zmierzała w kierunku, żeby ustalić czy jest urządzenie, które będzie leczyło ból głowy związany z używaniem różnych rozwiązań nawigacyjnych.Smerfciamajda pisze: ↑29 mar 2026, 12:35(...)I po prostu wsiąść w niedziele, zrobić 300km ot gdzieś, wypić kawę, zjeść ciastko i wrócić do domu. Ma CarPaly i TomTom i czasem sam się łapie że coś nie działa, zgubi trasę, nie łączy z siecią i ja się stresuję tym gównem zamiast cieszyć się jazdą.
Rozumiem jak ktoś lata po Europie albo po świecie, ale Polska to nie Afryka, trudno się tu zgubić. (...)
Taką Senę, to akurat możesz wyłączyćViciv pisze: ↑29 mar 2026, 14:41Jestem za. Pod tym wpływem o którym piszesz kupiłem w zeszłym roku Senę, potestowałem tu i tam, i stwierdziłem właśnie po prawie 2000km w tym roku, że raczej ją wywalę i sprzedam. Dobrze mi się jedzie bez żadnych kontaktów, sms-ów, Whatsappa, gadulstwa, muzyki i innych badziewi. Mam przerwę, zaglądam. Świat się nie zawali.
Rozkoszuję się widokami, nie pędzę jak szalony, by tylko nabić nalot.
Bliżej z naturą.
To działa.
Też o tym myślałem, żeby ją pod tym kątem zostawić, a wywalić tylko mikrofon. To druga opcja.