Znika olej, ciśnie sprężania słabe - możliwe rozwiązanie
Re: Znika olej, ciśnie sprężania słabe - możliwe rozwiązanie
Nie byłem w Albanii, ale jeśli były jakieś podjazdy i piłowanie na 1-2 to chyba to normalne. Wiem, że w 650 2017 w górę to też normalne, że na autostradach można sobie śmigać 140-150, a jak są trudniejsze warunki np. góry to potrafi wciągnąć. Szczególnie 10w40
Tags:
Czy ktoś z okolic Trójmiasta byłby w stanie mi pomóc i zrobić opisaną przez @Centrino próbę ciśnieniową, a jeśli wypadnie słabo to przeprowadzić "naftowe płukanie" ?
W moim DL 1000 z 2003r przebieg 73 tyś olej ubywał już od dłuższego czasu. Nauczony radami z forum na wyprawę brałem zawsze z 2l na dolewki
i nie panikowałem. Ale od rozpoczęcia tego sezonu i przejechaniu niecałych 500km w tym ok 100km na szkoleniu na AutoDromie ubyło mi...700ml. 
W moim DL 1000 z 2003r przebieg 73 tyś olej ubywał już od dłuższego czasu. Nauczony radami z forum na wyprawę brałem zawsze z 2l na dolewki
@kubaGD23, zastanawiam się, czy nie pomogłoby przed wymiana oleju, wlanie do pełnego baku środka do usuwania nagaru Liqui Molly i przegonienie maszyny te 300-400 km?
- Ocena: 5.88235%
DL650XAL7
- motostopem
- A
Może zrobienie kilka wymian oleju w krótkim odstępie czasu + płukanek dedykowanych przed wymianą trochę by pomogło?
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB
Trochę poczytałem o płukankach i spotkałem się z teorią, że może to spowodować oderwanie się większego kawałka nagaru, który zatka np.kanał olejowy. Tu pytanie, czy macie takie doświadczenia? Albo który z preparatów użyć, aby mieć dużą pewność, że rozpuści skutecznie nagar i da się go pozbyć wymieniając od razu olej jak opisał @Centrino w początku tego wątku.motostopem pisze: ↑14 maja 2026, 09:37Może zrobienie kilka wymian oleju w krótkim odstępie czasu + płukanek dedykowanych przed wymianą trochę by pomogło?
Ja sie z czymś takim nie spotkałem ale kto tam wie. Co do wymiany oleju to taki must have gdyż naftą rozrzedzisz mocno olej i jak nie chcesz go zatrzeć to olej wymieniasz zanim odpalisz silnik
Wysłane z mojego SM-S721B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S721B przy użyciu Tapatalka
- Ocena: 5.88235%