Ogłoszenie duszpasterskie

Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html

Zapisy : topic7845.html

Pamiętajcie proszę o wzięciu ze sobą dowodów osobistych, dowodów rejestracyjnych oraz ubezpieczenia OC motocykla.

......0

szyna manewrowa

Forum na tematy których nie ma w innych częściach forum
Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

szyna manewrowa

Post autor: Rommel »

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii

Awatar użytkownika
Bip
A+B

Re: szyna manewrowa

Post autor: Bip »

Mój kumpel ma szyne manewrować do Bagera 1600.
Nie wiem, czy ten typ dokładnie, natomiast bez tego nie upchnalby trzech motocykli w garażu 18 m2 w którym ma pełno półek i szafek. Albo za każdym razem, jak chce jeździć jednym to musiałby wyciągać i parkować wszystkie trzy. Tylko jest temat być może podloza. Wytrzymałość i na nacisk i swobody przemieszczania.

DL650XAL7

Awatar użytkownika
kamilborkowski
A2

Post autor: kamilborkowski »

Mnie takie coś kusi do garażu żeby wjeżdżać przodem na szynę, na niej obracać motocykl i wyjeżdżać przodem bo mam wąski wjazd. Ten link co podałeś akurat drogi jest, na allegro chyba widziałem za ok. 600zł a na AliExpress są małe szyny pod kółka które można skompletować w 2 albo 3 sztuki. Nie wiem tylko jak z wjeżdżaniem na te szyny - czy nie uciekają na kafelkach.

Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

No mnie interesuje własnie na zime opcja upychania dwóch motocykli w poprzek z tyłu garażu :) Co do podłoża zrobiłem zywice posypana bardzo grubo płatkami (tak po hamerykańsku) zeby była antyposlizgowa wiec spokojnie sobie poradzi.

@kamilborkowski własnie o tym wjezdzaniu na te małe bym się przejmował, na duzą szyne wjezdzasz jak jest na hamulcu i obracasz. Kwestia wygody. Do 1500 moge dać za coś wartego uwagi, aczkolwiek lukne te z allegro :)

EDIT: To mi wyglada na najsensowniejsza opcje:

https://allegro.pl/produkt/wozek-manewr ... 7435913992

Tylko do 250k, wiec Strom na styk.
Ocena: 5.88235%

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

https://pl.aliexpress.com/item/10050086 ... xMQAvD_BwE

A z czajnizjum to to widziałęm w akcji, i działa :)

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Wzialem lokalnie od Motoluki, no i jest git. Lepiej nie myslalem :) ten wozek manewrowy za 1199 to zwykly wozek za 100 euro z Louisa, juz ich nie ma…

https://motoluka.pl/glowna/129868-platf ... 02904.html
Załączniki
B62B5B06-D273-47ED-B7B3-7E756243FDFE.jpeg
B62B5B06-D273-47ED-B7B3-7E756243FDFE.jpeg (1.57 MiB) Przejrzano 498 razy

Awatar użytkownika
kamilborkowski
A2

Post autor: kamilborkowski »

O, za takie pieniądze to fajna oferta. Jak z wjeżdżaniem i zjeżdżaniem z tego? Nie przemieszcza się?

Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS

Awatar użytkownika
Rommel
A+B+C

Nie. Musze tylko podkleić czymś zeby za szybko podłogi nie porysowało. Jest duzo lepiej niz koncept wygląda - mozna z dwóch stron wjazd odpuscic, i wtedy juz naprawde dobrze sie trzyma :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy ogólne”