Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
No i stało się! CFka Czorcika
- moto_czort
- A1
Re: No i stało się!
Ja się boję piochów, ale Aruś bardzo lubi więc czemu i ja mam nie okiełznać swoich strachów...?
VOGE DS 900 X
CFMoto 450 MT
CFMoto 450 MT
Bardzo ciekawy motocykl spory bak ( 17,5 L..) waga umiarkowana dla osób do 175 cm idealny, wygląd niczego sobie , miękki bagaż jakiś banan , cena dla Kowalskiego ,hm. chętnie posłucham recenzji fachowców.
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
- moto_czort
- A1
Podróz to za dużo powiedziane, to jest Moto do turlania się po wioskach i na szuterkiOskar pisze: ↑19 mar 2026, 06:50Ktoś mi z Tyłu mówi do ucha ,że szykuję się do podróży w bardziej ekstremalnych warunkach.moto_czort pisze: ↑18 mar 2026, 20:25Przegląd po 1000 zrobiony, grzane manetki dołożone, czekamy na gmole...![]()
- Ocena: 5.88235%
VOGE DS 900 X
CFMoto 450 MT
CFMoto 450 MT
@moto_czort Fiu fiu, pięknie 
Gratulacje, a teraz tyłek do tyłu i ogień.
(Ja się na tym nie znam, więc posłuchaj kogoś bardziej ogarniętego
)
Gratulacje, a teraz tyłek do tyłu i ogień.
(Ja się na tym nie znam, więc posłuchaj kogoś bardziej ogarniętego
Honda Varadero XL 125 >> DL 650 AL2 Rudy >> DL 1050 M1 narodowy 
Brawo! Niech zdrowo wozi. A my dzięki temu będziemy mieli wiarygodny przekaz z rzetelnego testu kolejnego majfrendowego sprzętu 
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
- moto_czort
- A1
No powiem Wam, że jak dla mnie CFka to sztos!
Jak każdy motocykl ma swoje minusy. Jakie zapytacie....
Drobne...
Póki co na blacie 5000 km nalatane. W tym czasie już wiem, że denerwujący jest zacinający się włącznik kierunków. Ale nauczyłam się z tym żyć. Kolejny drobiazg to zmiana biegu z 1 na 2. Czasem ciężko wrzucić 2. Też się z tym nauczyłam żyć bo jak dzika rusza z dwójki. Więc 1 prawie nie używam. W terenie leci jak wściekła. Legendy głoszą, że i @Lord zostaje za mną w tyle, nawet w piochach. Są na to nawet materiały
Zmiana opon po 1500 km zrobiła robotę. Te chińskie STRy i tak spoko sobie radziły, ale tylna opona często się ślizgała. Dlatego wjechał mix, który tak mnie usatysfakcjonował, że założyłam identyczny do Wodża. Przód: OBOR Wanda Bulwark, tył: Anlas Capra Rally. Póki co zestaw ten wyparł (chyba na dobre) moja ukochane Scouty K60. Jedną szybę już zdążyłam połamać, handbary też ( ale one powinny być wymienione na dzień dobry). Motocykl kilka razy już leżał, głównie w piochu, wiadomix. Ale nawet upadki nie są mnie już w stanie zniechęcić. Szczególnie, że nawet policja pomaga podnosić
Mimo, że pozycja na Moto bardzo mi odpowiadała to na stojąco brakowało mi tak z 1-2 cm, dlatego zamontowaliśmy risery. Musiałam się przyzwyczaić na siedząco bo się śmiesznie wyżej zrobiło, ale poszło bezproblemowo. Teraz w terenie jazda to czysta przyjemność. Handbary wymienione na Polisporty, dołożony TBox - sztos jak dla mnie bo zyskałam możliwość mirroringu a także system antykradzieżowy, motorek oklejony folia ochronną - był modelem do prototypu folii. Niemniej jednak wjadą jeszcze naklejki na okolice kolan, bo póki co ślizgam się podczas jazdy. Miałam wcześniej ale do oklejania zostały zdjęte.
Jesteśmy już po 2 przeglądzie, nic nie klepie, nic nie stuka, jeżdżę, obserwuję. I powoli dojrzewam do zakupu zestawu toreb na tył
Wrażenia ogólne zajeb.iste. Pchełka to jest mój game changer. Jeździ superowo, brzmi superowo...i tak!!!! Pokonałam strach przed piachami, love IT!
Jak każdy motocykl ma swoje minusy. Jakie zapytacie....
Drobne...
Póki co na blacie 5000 km nalatane. W tym czasie już wiem, że denerwujący jest zacinający się włącznik kierunków. Ale nauczyłam się z tym żyć. Kolejny drobiazg to zmiana biegu z 1 na 2. Czasem ciężko wrzucić 2. Też się z tym nauczyłam żyć bo jak dzika rusza z dwójki. Więc 1 prawie nie używam. W terenie leci jak wściekła. Legendy głoszą, że i @Lord zostaje za mną w tyle, nawet w piochach. Są na to nawet materiały
Zmiana opon po 1500 km zrobiła robotę. Te chińskie STRy i tak spoko sobie radziły, ale tylna opona często się ślizgała. Dlatego wjechał mix, który tak mnie usatysfakcjonował, że założyłam identyczny do Wodża. Przód: OBOR Wanda Bulwark, tył: Anlas Capra Rally. Póki co zestaw ten wyparł (chyba na dobre) moja ukochane Scouty K60. Jedną szybę już zdążyłam połamać, handbary też ( ale one powinny być wymienione na dzień dobry). Motocykl kilka razy już leżał, głównie w piochu, wiadomix. Ale nawet upadki nie są mnie już w stanie zniechęcić. Szczególnie, że nawet policja pomaga podnosić
Mimo, że pozycja na Moto bardzo mi odpowiadała to na stojąco brakowało mi tak z 1-2 cm, dlatego zamontowaliśmy risery. Musiałam się przyzwyczaić na siedząco bo się śmiesznie wyżej zrobiło, ale poszło bezproblemowo. Teraz w terenie jazda to czysta przyjemność. Handbary wymienione na Polisporty, dołożony TBox - sztos jak dla mnie bo zyskałam możliwość mirroringu a także system antykradzieżowy, motorek oklejony folia ochronną - był modelem do prototypu folii. Niemniej jednak wjadą jeszcze naklejki na okolice kolan, bo póki co ślizgam się podczas jazdy. Miałam wcześniej ale do oklejania zostały zdjęte.
Jesteśmy już po 2 przeglądzie, nic nie klepie, nic nie stuka, jeżdżę, obserwuję. I powoli dojrzewam do zakupu zestawu toreb na tył
Wrażenia ogólne zajeb.iste. Pchełka to jest mój game changer. Jeździ superowo, brzmi superowo...i tak!!!! Pokonałam strach przed piachami, love IT!
- Ocena: 11.76471%
VOGE DS 900 X
CFMoto 450 MT
CFMoto 450 MT
- moto_czort
- A1
Wujek google twierdzi, że: CFMOTO T-Box to zaawansowany moduł telematyczny i komunikacyjny, zaprojektowany do wybranych modeli motocykli, quadów oraz pojazdów użytkowych marki CFMOTO. Urządzenie współpracuje z aplikacją CFMOTO RIDE (dostępną na iOS i Android) i pełni rolę inteligentnego centrum komunikacji pomiędzy pojazdem a użytkownikiem. Moduł, dzięki któremu wyświetla mi się mapa na ekranie, dodatkowo działa jak system antykradzieżowy (przy każdym ruszeniu Moto dostaję powiadomienie, wiedziałam np kiedy serwis zajmuje się motocyklem), monitoruje również parametry Moto. Niby nic, ale przydatna zabawka.
VOGE DS 900 X
CFMoto 450 MT
CFMoto 450 MT
Re: No i stało się! CFka Czorcika
Urocze fotki z pleneru. Zwłaszcza ta horyzontalna, w piachu
Pozazdrościć lekkiego wozidła w off.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi