Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
8
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
8
BMW R1250 GS Adventure
Re: BMW R1250 GS Adventure
Witam,
Zakupiłem R 1250 GSA z 2021r, nawijam pierwsze kilometry i zapoznaję się z maszyną. Mam pytania.
1. Czy tylna lampa led powinna świecić światłem pozycyjnym czy jest to tylko "stop", a pozycyjne to tylne kierunkowskazy świecące na czerwono?
2.Temat znany, szum przedniej opony dochodzący z przestrzeni między lagami a wyświetlaczem. Część użytkowników montuje dodatkowe wypełnienie które podobno redukuje ten hałas (też rozważam tą opcję).
Planuję wymienić opony, ponoć występują cichsze od anakee adventure (na takich obecnie mam GS-a). Czy możecie jakieś polecić? Na anakee jeździłem DL em 1000 xt i oceniam je dobrze i tam hałasu nie zauważałem.
Zakupiłem R 1250 GSA z 2021r, nawijam pierwsze kilometry i zapoznaję się z maszyną. Mam pytania.
1. Czy tylna lampa led powinna świecić światłem pozycyjnym czy jest to tylko "stop", a pozycyjne to tylne kierunkowskazy świecące na czerwono?
2.Temat znany, szum przedniej opony dochodzący z przestrzeni między lagami a wyświetlaczem. Część użytkowników montuje dodatkowe wypełnienie które podobno redukuje ten hałas (też rozważam tą opcję).
Planuję wymienić opony, ponoć występują cichsze od anakee adventure (na takich obecnie mam GS-a). Czy możecie jakieś polecić? Na anakee jeździłem DL em 1000 xt i oceniam je dobrze i tam hałasu nie zauważałem.
Posiadacz:BMW R 1250 GSA, MZ ES 250/2, WSK M06 B3, Komar 2, Ogar 200, Simson SR 50 C, SACHS Vinora.
1. U mnie - r. prod. 2021 - tylna lampa jest pozycyjnym, a stop jest mocniejszy - kierunki to kierunki.
Z tego co kojarzę to od modelu 2022 jest tak że kierunki czerwone są pozycją a w środku pomarańczowy jest kierunkiem, a tylna lampa to stop.
2. Szum jest spory niezależnie od opon jakie zakładałem - miałem oryginały, scorpiony 2, jakieś micheliny, scorpiony 3 - wszystko hałasuje podobnie. Nie wiem jak z tyym wypełnieniem - jeśli masz gdzieś pod ręką jakiś link to zapodaj.
Z tego co kojarzę to od modelu 2022 jest tak że kierunki czerwone są pozycją a w środku pomarańczowy jest kierunkiem, a tylna lampa to stop.
2. Szum jest spory niezależnie od opon jakie zakładałem - miałem oryginały, scorpiony 2, jakieś micheliny, scorpiony 3 - wszystko hałasuje podobnie. Nie wiem jak z tyym wypełnieniem - jeśli masz gdzieś pod ręką jakiś link to zapodaj.
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
Dziękuję za odpowiedź.
Mój to rok 2021 ale modelowo wychodzi 0M11 z VIN czyli jakby model 22.
Mam właśnie tylną lampę jako stop tylko.
Wiesz czy można aktywować do funkcji pozycyjnych?
Wypełnienie to coś takiego.
https://pl.aliexpress.com/item/10050076 ... Redirect=y
Posiadacz:BMW R 1250 GSA, MZ ES 250/2, WSK M06 B3, Komar 2, Ogar 200, Simson SR 50 C, SACHS Vinora.
Z tego co wiem można to zmienić, tzn że lampa świeci a kierunki to kierunki, tylko nie wiem czy z menu da się to ustawić czybw trybie serwisowym....fido1979 pisze: ↑22 maja 2026, 12:30Dziękuję za odpowiedź.
W Menu na pewno nie. Albo serwisowo (o ile można, nie wiem). Na pewno można grzebiąc w sofcie, ale jeśli moto na przedłużonej gwarancji to nie ma sensu.
Na marginesie - w S1000XR jest tak samo. Jechałem wiele razy za kumplem i powiem Ci ze te Ledy sa mega widoczne. Nie bawilbym się w zmiany.
Na marginesie - w S1000XR jest tak samo. Jechałem wiele razy za kumplem i powiem Ci ze te Ledy sa mega widoczne. Nie bawilbym się w zmiany.
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
A z tym wypełnieniem to pewnie spróbuję. Jak jakaś nuta leci to nie przeszkadza, ale jak chcesz ciszę i spokój to ten szum jednak trochę przeszkadza.
Ride Through Life
Ride Through Life
U mnie rocznik 2021 kierunkowskazy to także pozycyjne i stop. Lampa to tylko stop. Myślę że tak jest ok. Może trochę słabiej widać kierunek jak włączony jest stop i pozycją.
Opony mam szosowe michelin road 6 i jakiegoś dużego szumu nie słyszę. W dl-u mialem m.in metzelery tourance i te było zdecydowanie głośniej slychac.
Opony mam szosowe michelin road 6 i jakiegoś dużego szumu nie słyszę. W dl-u mialem m.in metzelery tourance i te było zdecydowanie głośniej slychac.
Dzięki za odpowiedzi, nie będę kombinował, niech tylna lampa pozostanie stopem skoro tak ktoś to wymyślił.
Opony chyba też kupię typowo asfaltowe coś w stylu michelin road 6, chociaz leciutka kostka jak michelin anakee dodaje charakteru GS-owi.Do tego dołożę wypełnienie z alli.
Opony chyba też kupię typowo asfaltowe coś w stylu michelin road 6, chociaz leciutka kostka jak michelin anakee dodaje charakteru GS-owi.Do tego dołożę wypełnienie z alli.
Zakupiłem na alli za całe 14 zł.
Zamontowane i hałas mam wrażenie jakby ciut się zmniejszył szczególnie przy wyższych prędkościach.
Trzeba się nagimnastykować żeby zamontować gniazdo USB. I należy je przesunąć, bo w położeniu fabrycznym (klapka w dół) po otwarciu zaślepki nie podłączymy przewodu. Niektórzy ścinaĵą klapkę z grubości ale ja nie chciałem tego robić. W sumie panel-kokopit nie wygląda źle.
- Załączniki
-
- 20260613_171630.jpg (1.45 MiB) Przejrzano 807 razy
- Ocena: 5.88235%
Miałem okazję pojeździć dzisiaj GS-em z 2022 roku.
Cholera, bardzo fajne moto.
Zobaczymy jak się sprawy potoczą dalej.
Cholera, bardzo fajne moto.
Zobaczymy jak się sprawy potoczą dalej.
Old, grumpy man na DL-u 800
Chłopie, już przepadłeś
Pozdrawiam,
Jacek
- A
Mój kompan od podróży zawsze w GS- ja przerobiłem VARADERO 125, 2x suzuki 650, a dopiero teraz powiedział przy 1050, że nie żal byłoby mu jechać 1050 gdzieś w trasę, bo to w miare normalne moto 
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB
Ja wreszcie bede sie pozbywał Stroma, i już jezdziłęm na 1300, zarówno ADV jak i zwykłym, i bedzie trzeba zamówić zwykłego... Przepaść.
- Ocena: 5.88235%
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
- motostopem
- A
Czemu nie ADV?
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB
czuć tą mase, jest obrzydliwy. 1250 ADV był ładny
Zsiadłem z ADV i miałem mieszane uczucia, zsiadłem z małego i wiedziałem ze to było to. Zawieszenie sport mozna włozyc do małego jak ktoś chce, 30 litrów wiekszosc z nas nie potrzebuje, tak to róznic niewiele.
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
Zobacz jeszcze mój post z podsumowania 1300...
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
gdzie go znajde? z checia 
EDIT: A widze
EDIT: A widze