Ogłoszenie duszpasterskie

Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html

Zapisy : topic7845.html

Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Zbieram resztę kasiorki za zlot, proszę o szybciutkie wpłaty :)
PILNE: Uczestników zbliżającego się zlotu proszę o wpisywanie do listy rozmiaru koszulki wg tabelki z postu: topic7896.html

Kufry boczne z Aliexpress

Wszystko o bagażu i wszelkich udogodnieniach dla turystyki.
yaarek
AM

Kufry boczne z Aliexpress

Post autor: yaarek »

Cześć.
Noszę się z zamiarem wymiany fabrycznych bocznych kufrów w moim DL1000 z 2015 roku. Z plecakiem trochę mi w nich ciasno.
Znajomy kupił sobie motocykl Voge 900 z fabrycznym zestawem kufrów i miałem je tam okazję obejrzeć i wyglądają bardzo solidnie. Z reszta parę wypraw juz przeżyły.

Myślałem o czymś takim: https://pl.aliexpress.com/item/10050125 ... 02760694_9
lub
https://pl.aliexpress.com/item/10050125 ... 02760694_9

Tu pytanie. Czy ktoś już coś podobnego montował u siebie?
Nie wiem jaki tu zastosować stelaż. Nie wiem też czy potrzebuje podcięty nad wydechem czy dwa takie same.
Może ma ktoś z tym juz jakieś doświadczenie.
Pozdrawiam,
Jarek

Awatar użytkownika
Skwari
A2
Kontakt:

Re: Kufry boczne z Aliexpress

Post autor: Skwari »

Hej, ja póki co kupiłem centralke do DL800. Zastanawiałem się nad bocznymi ale póki co odpuściłem (kupiłem torby też z Ali). Mam namiar na sklep który odpowiada na what`s up i nawet potrafi podpowiedzieć jakie stelaże i jakie kufry będą "kompatybilne". Z tym że tu chyba montaż chinskich kufrów wiąże sie z nawiercaniem ory stelaży i montazem takich srub z rolkami. numer na priv wysle.

PS. jezeli jeszcze sie oficjalnie nie przywitales to wypada to zrobic. jest do tego wątek na forum.
Ocena: 5.88235%

Skwari
Burgman125 --> V-Strom650 AL4 --> V-Strom DL800
https://www.youtube.com/@Solo_na_2oo

Awatar użytkownika
ADAMO_16
A1

Post autor: ADAMO_16 »

Ja używam centralny kufer z Ali, zaskoczyła mnie jakość w stosunku do ceny. Dużo nie przejechałem z nim. Coś ok 4K km, trzyma się płyty, nic nie poluzowało się.

AT RD07 -> VARADERO SD02 - > V-storm 1050 XT

Awatar użytkownika
skibol83
A+B+C

Post autor: skibol83 »

Ja mam taki komplet kufrów do Afryki Twin, tam jest nieco inny układ wydechowy wiec jeden kufer jest z podcięciem ale ogólną konstrukcja jest taka sama.
Miałem juz centralny ale był mały wiec zamówiłem większy, a do kompletu dołożyłem jeszcze boczne łącznie ze stelażem.
Po roku użytkowania jestem zadowolony, widomo ze to nie sa markowe kufry tylko tania podróbka ale jak dla mnie sa zupełnie wystarczające, szczelne, w środku jest skóropodobna wyściółka, zamykane na kluczyk.
Jak bys chcial to daj znac, zrobie ci zdjecia, daj znac na PW

DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9

Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyka, Bagaż”