Cześć.
Noszę się z zamiarem wymiany fabrycznych bocznych kufrów w moim DL1000 z 2015 roku. Z plecakiem trochę mi w nich ciasno.
Znajomy kupił sobie motocykl Voge 900 z fabrycznym zestawem kufrów i miałem je tam okazję obejrzeć i wyglądają bardzo solidnie. Z reszta parę wypraw juz przeżyły.
Myślałem o czymś takim: https://pl.aliexpress.com/item/10050125 ... 02760694_9
lub
https://pl.aliexpress.com/item/10050125 ... 02760694_9
Tu pytanie. Czy ktoś już coś podobnego montował u siebie?
Nie wiem jaki tu zastosować stelaż. Nie wiem też czy potrzebuje podcięty nad wydechem czy dwa takie same.
Może ma ktoś z tym juz jakieś doświadczenie.
Pozdrawiam,
Jarek
Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Zbieram resztę kasiorki za zlot, proszę o szybciutkie wpłaty
PILNE: Uczestników zbliżającego się zlotu proszę o wpisywanie do listy rozmiaru koszulki wg tabelki z postu: topic7896.html
Kufry boczne z Aliexpress
Re: Kufry boczne z Aliexpress
Hej, ja póki co kupiłem centralke do DL800. Zastanawiałem się nad bocznymi ale póki co odpuściłem (kupiłem torby też z Ali). Mam namiar na sklep który odpowiada na what`s up i nawet potrafi podpowiedzieć jakie stelaże i jakie kufry będą "kompatybilne". Z tym że tu chyba montaż chinskich kufrów wiąże sie z nawiercaniem ory stelaży i montazem takich srub z rolkami. numer na priv wysle.
PS. jezeli jeszcze sie oficjalnie nie przywitales to wypada to zrobic. jest do tego wątek na forum.
PS. jezeli jeszcze sie oficjalnie nie przywitales to wypada to zrobic. jest do tego wątek na forum.
- Ocena: 5.88235%
Ja używam centralny kufer z Ali, zaskoczyła mnie jakość w stosunku do ceny. Dużo nie przejechałem z nim. Coś ok 4K km, trzyma się płyty, nic nie poluzowało się.
AT RD07 -> VARADERO SD02 - > V-storm 1050 XT
Ja mam taki komplet kufrów do Afryki Twin, tam jest nieco inny układ wydechowy wiec jeden kufer jest z podcięciem ale ogólną konstrukcja jest taka sama.
Miałem juz centralny ale był mały wiec zamówiłem większy, a do kompletu dołożyłem jeszcze boczne łącznie ze stelażem.
Po roku użytkowania jestem zadowolony, widomo ze to nie sa markowe kufry tylko tania podróbka ale jak dla mnie sa zupełnie wystarczające, szczelne, w środku jest skóropodobna wyściółka, zamykane na kluczyk.
Jak bys chcial to daj znac, zrobie ci zdjecia, daj znac na PW
Miałem juz centralny ale był mały wiec zamówiłem większy, a do kompletu dołożyłem jeszcze boczne łącznie ze stelażem.
Po roku użytkowania jestem zadowolony, widomo ze to nie sa markowe kufry tylko tania podróbka ale jak dla mnie sa zupełnie wystarczające, szczelne, w środku jest skóropodobna wyściółka, zamykane na kluczyk.
Jak bys chcial to daj znac, zrobie ci zdjecia, daj znac na PW
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty