Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
8
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
8
TomTom Rider
Re: TomTom Rider
Ja źle zrozumiałem. Całe życie używam poziomo. Chciałem sprawdzić co widać po obróceniu w pion, bo nigdy tak nie miałem.
Jeszcze nie sprawdziłem.
Rower>Ogar50>Virago250>Viargo535>Intruder600>Intruder800>BMW RS1150>BMW R1200C>V-Strom 1050
Ach, jakoś przeoczyłem post Viciva, bo kliknąłem w ostatni post w wątku i był Twój. Teraz też bym prawie nowej strony nie zauważył. Jak widać myślę o czymś innym, hehe.
A co do orientacji urządzenia, to może umówmy się, że najpierw sprawdzałem pionową, teraz sprawdzam poziomą, i wybiorę sobie tą, która mi bardziej pasuje. A pewnie będę korzystał z obu naprzemienne
- Ocena: 5.88235%
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
No to jesteśmy dogadani 
Pozdrawiam,
Jacek
Potencjalnie, kto byłby zainteresowany aplikacją na Androida, do której można by wysłać punkt/lokalizację z innej aplikacji, bądź plik GPX z punktami / trasą, i takie dane pojawiały by się w chmurze TomToma, a tym samym na zsynchronizowanym urządzeniu.
Ja już nie ale myślę, że byłoby wielu zainteresowanych. To jest chyba najsłabsza strona tomtoma.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Hmm... Ja nie śledzę dokładnie tego wątku, może dlatego że nie mam problemów z dodawaniem i synchronizacją punktów... Wprawdzie apka MyDrive faktycznie nie działa, ale można na przeglądarce smartfona odpalić ich plan.tomtom.com i tam coś wyszukać i dodać do swoich miejsc. Synchronizuje się to z Riderem w zasadzie w locie. Czasem tylko trzeba się przelogować na swoim koncie TomTom (na telefonie lub w nawigacji).
Ja staram się działać głównie na laptopie, bo jest to o niebo wygodniejsze od dziubania w te małe ekrany, ale od biedy na telefonie też czasem coś zmajstruję...
Ja staram się działać głównie na laptopie, bo jest to o niebo wygodniejsze od dziubania w te małe ekrany, ale od biedy na telefonie też czasem coś zmajstruję...
Pozdrawiam,
Jacek
A nie działa import GPx w tt400 robisz folder gpx wgrywasz plik i resterrujeszf_ranek pisze:Potencjalnie, kto byłby zainteresowany aplikacją na Androida, do której można by wysłać punkt/lokalizację z innej aplikacji, bądź plik GPX z punktami / trasą, i takie dane pojawiały by się w chmurze TomToma, a tym samym na zsynchronizowanym urządzeniu.
Po restarcie plik jest konwertowany na trasę i laduje chyba w folderze int2gpx
Stąd pytanie po co tłuc apke...
Tak wiem trzeba by było mos kabelek do navi...
wyslane przy użyciu Tapatalka a dlaczego, a bo tak...
Ale to na komputerze, prawda? Ja np. korzystam z Locus Maps + osm jako mapa, i często gęsto stamtąd chcę konkretny punkt wysłać do urządzenia, a nie bawić się w szukanie go znowu na mapie w urządzeniu i wzrokowe porównywanie, czy to tu czy nie tu.
A poza tym chcę sobie życie ułatwić, przy okazji coś zrobić, trochę wrócić do androida, bo moja poprzednia aplikacja ma plus minus 12 lat (marzec 2014), a nadal działa.
A to jest coś, czego mi brakuje.
A poza tym chcę sobie życie ułatwić, przy okazji coś zrobić, trochę wrócić do androida, bo moja poprzednia aplikacja ma plus minus 12 lat (marzec 2014), a nadal działa.
Jak wygenerujesz gpx na komórce i podłączysz się do navi tak aby móc wrzucić plik gpx do katalogu gpx to chyba zadziała.f_ranek pisze:Ale to na komputerze, prawda? Ja np. korzystam z Locus Maps + osm jako mapa, i często gęsto stamtąd chcę konkretny punkt wysłać do urządzenia, a nie bawić się w szukanie go znowu na mapie w urządzeniu i wzrokowe porównywanie, czy to tu czy nie tu.
Ps.
Nie sprawdzałem tego ale sprawdzę na swoim starym TT
Jak podłączam TomToma do komputera, to pojawia się jako urządzenie multimedialne, więc nie sądzę, że komórka go obsłuży. W tym przypadku to jednak wolę bezprzewodowo.
Mój się podłącza jako dysk i w kompie i w androidzie i o mój to zabytek.. poza tym chyba po bt można wysłać plik do TT ino mi się nie udało z Adroida sparowa ego z TT po bt ino ja mam starego TTf_ranek pisze:Jak podłączam TomToma do komputera, to pojawia się jako urządzenie multimedialne, więc nie sądzę, że komórka go obsłuży. W tym przypadku to jednak wolę bezprzewodowo.
ktoś może podpowie gdzie w sensownej $ nabyć do TT Rider 410:
1. Daszek od słońca (na allegro jest to: https://allegro.pl/oferta/oslona-przeci ... 7482496882)
2. folię / szkło na ekran.
3. jakiś sensowny pokrowiec?
Ps. znalazlem na ALi daszek nie wiem ile minie na cle zetna - > LINK
1. Daszek od słońca (na allegro jest to: https://allegro.pl/oferta/oslona-przeci ... 7482496882)
2. folię / szkło na ekran.
3. jakiś sensowny pokrowiec?
Ps. znalazlem na ALi daszek nie wiem ile minie na cle zetna - > LINK
@rasik
1. jak masz jakiś dostęp do druku 3d to na necie spokojnie znajdziesz projekty ( np: https://www.thingiverse.com/thing:1804690/files ). taki wydruk to grosze. No chyba ze zlecisz firmie to oni sobie dolicza troche. wiec najlepiej jak znasz kogos prywatnie. Wtedy druk zamyka sie max w kilku zł (z materiałem. tu najlepszy z najtańszych to PET-G).
2. folia to koszt 15-50 zł w zależności od materiału (od zwykłej foli po szkło hartowane) do tego wybór: zwykłe czy matowe. Tego jest pełno.
3. pokrowiec dostałem akurat w pakiecie z tomtomem wiec nie szukałem i tu nie pomogę.
Z ALi teraz doliczają cło. teoretycznie to 3 euro dla produktów o wartosci do 150 euro. w praktyce mi doliczyli ok 20 zł w ostatniej przesyłce za przedmiot (ale i tak w sumie wychodził taniej niż to samo na allegro). wiec coś takiego musisz doliczyć. zresztą jak dodasz produkt do koszyka i przejdziesz dalej do dostawy i płatności to bedziesz miał podaną wartość i będziesz widział ile ci tego dodali.
1. jak masz jakiś dostęp do druku 3d to na necie spokojnie znajdziesz projekty ( np: https://www.thingiverse.com/thing:1804690/files ). taki wydruk to grosze. No chyba ze zlecisz firmie to oni sobie dolicza troche. wiec najlepiej jak znasz kogos prywatnie. Wtedy druk zamyka sie max w kilku zł (z materiałem. tu najlepszy z najtańszych to PET-G).
2. folia to koszt 15-50 zł w zależności od materiału (od zwykłej foli po szkło hartowane) do tego wybór: zwykłe czy matowe. Tego jest pełno.
3. pokrowiec dostałem akurat w pakiecie z tomtomem wiec nie szukałem i tu nie pomogę.
Z ALi teraz doliczają cło. teoretycznie to 3 euro dla produktów o wartosci do 150 euro. w praktyce mi doliczyli ok 20 zł w ostatniej przesyłce za przedmiot (ale i tak w sumie wychodził taniej niż to samo na allegro). wiec coś takiego musisz doliczyć. zresztą jak dodasz produkt do koszyka i przejdziesz dalej do dostawy i płatności to bedziesz miał podaną wartość i będziesz widział ile ci tego dodali.
Ech.
Padła mi Gumka włącznika w rider410
Strona TT to jakaś totalna porażka czat się wiesza po zalogowaniu i twierdzi że nie widzi na moim koncie nawigacji choć widzę ja po zalogowaniu się.
Oczywiście maila do supportu brak.
Ktoś ma może jakiś namiar na obsługę posprzedana T, maila do tt lub serwis w PL?
Strona TT to jakaś totalna porażka czat się wiesza po zalogowaniu i twierdzi że nie widzi na moim koncie nawigacji choć widzę ja po zalogowaniu się.
Ktoś ma może jakiś namiar na obsługę posprzedana T, maila do tt lub serwis w PL?
Potwierdzam, że wsparcie Tomtoma to horror! Ćwiczyłem to całkiem niedawno po zakupie i natychmiastowym zwrocie ich "Tom byTomtom"... Opisywałem tę epopeję na forumrasik pisze: ↑10 wrz 2026, 07:34Ech.
Gdyby udało Ci się utworzyć "naprawę", to dostanie ona swój "ticket" i unikalny adres e-mail, z którego będzie się z Tobą kontaktował jakiś majfrend z Indii, Pakistanu lub innego równie nam bliskiego kraju
Mnie z tej całej korespondencji z nimi udało się wyłuskać jeden w miarę normalny adres, więc możesz spróbować. Życzę powodzenia
support@tomtomhelp.zendesk.com
P.S. Gdyby udało Ci się nawiązać kontakt i będzie szansa na zakup takich drobiazgów, to dopytaj proszę, czy taka gumka pasuje też do Ridera 550, bo bym się może podłączył do zakupu... Gumka pewnie będzie niedroga, ale koszt przesyłki może podbić całkowitą cenę. Może jeszcze ktoś inny też będzie chętny, bo to chyba powtarzalny problem jest z tym przyciskiem...
Pozdrawiam,
Jacek