Ogłoszenie duszpasterskie
Zapraszam do wątku pozlotowego oraz do umieszczania w tym wątku zdjęć.
topic7923.html
Namawiam również aby wystawiać opinię na googlu ośrodkowi, który tak zacnie nas ugościł.
Zapraszam do wątku pozlotowego oraz do umieszczania w tym wątku zdjęć.
topic7923.html
Namawiam również aby wystawiać opinię na googlu ośrodkowi, który tak zacnie nas ugościł.
XV Zlot Suzuki - Bolesławów - relacja
Re: XV Zlot Suzuki - Bolesławów - relacja
@Izaj @Centrino wielkie brawa za organizację, wybór miejscówki i ogarnięcie takiej hordy motogrilomaników.
Dzięki również pozostałym, którzy wnieśli wkład w traskę, bezpieczny przejazd i atmosferę wydarzenia.
Do następnego!
Dzięki również pozostałym, którzy wnieśli wkład w traskę, bezpieczny przejazd i atmosferę wydarzenia.
Do następnego!
Suzuki VZ 800 Marauder ->custom > Yamaha XV 1900 Raider ->custom > Suzuki V-Strom 1000
Piękna pogoda, super atmosfera i świetna organizacja. Dziękujemy. 
DL650 AK8
Super miejscówka, cena rewelka, jedzonko bdb plus doborowa kompania - no czego można chcieć więcej.
Dzięki dla organizatorów.
Fajnie było Was zobaczyć po dłuższej przerwie ( i poznać nowe twarze )
Dzięki dla organizatorów.
Fajnie było Was zobaczyć po dłuższej przerwie ( i poznać nowe twarze )
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Wielkie dzięki wszystkim za sympatyczną atmosferę, organizatorowi za wysiłek i motywację w zorganizowaniu tego zlotu, a Sławkowi CIOK, że mnie zachęcił. Ciężar swojego dojazdu, pomimo nie szczególnie wielkiej odległości (460 km) zapamiętam na długo, co nie oznacza, że to zniechęci mnie do kolejnego spotkania.
- Ocena: 5.88235%
Heniu, raz bliżej raz dalej ale zawsze wartomotonita pisze: ↑21 wrz 2026, 13:42Wielkie dzięki wszystkim za sympatyczną atmosferę, organizatorowi za wysiłek i motywację w zorganizowaniu tego zlotu, a Sławkowi CIOK, że mnie zachęcił. Ciężar swojego dojazdu, pomimo nie szczególnie wielkiej odległości (460 km) zapamiętam na długo, co nie oznacza, że to zniechęci mnie do kolejnego spotkania.
DL 650 AL2
Drogi Henryku.motonita pisze: ↑21 wrz 2026, 13:42Wielkie dzięki wszystkim za sympatyczną atmosferę, organizatorowi za wysiłek i motywację w zorganizowaniu tego zlotu, a Sławkowi CIOK, że mnie zachęcił. Ciężar swojego dojazdu, pomimo nie szczególnie wielkiej odległości (460 km) zapamiętam na długo, co nie oznacza, że to zniechęci mnie do kolejnego spotkania.
Czasami tak wychodzi, że pamięta się dojazd na zlot a ze zlotu nic. Mam nadzieję, że jedno i drugie pozytywnie pozostanie w twej pamięci.
Jestem pewien, że odnosisz podobne wrażenie jak ja, że dla "Tego towarzystwa" warto się tłuc przez "pół Polski". Czasami przez cały dzionek, ale gdzie my się mamy śpieszyć?

Do następnego spotkania

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Galeria
Nie wiem, czy zadziała, ale jakby coś to video przez przypadek tylko fhd. Plik z tego, co wyświetla, trzeba pobrać, żeby wyświetlić. Na You nie mam czasu robić w tej chwili.
Galeria
Nie wiem, czy zadziała, ale jakby coś to video przez przypadek tylko fhd. Plik z tego, co wyświetla, trzeba pobrać, żeby wyświetlić. Na You nie mam czasu robić w tej chwili.
Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
To i ja podziękuję wszystkim za dobrą imprezę i spotkanie. Organizatorzy jak zwykle stanęli na wysokości zadania i wszystko fajnie ogarnęli. Jeszcze raz dzięki za "uhonorowanie" za relacje które tu zamieszczam.
Jak się uda to może jeszcze jedna w tym roku tu trafi 
A co do niedzielnego powrotu. Jak część wie odbywał się on etapami. I niestety nie obyło się bez przygód. Na szczęście nie na motocyklu. bo ten pierwszy etap - motocyklowy - dojazdu do Legnicy poszedł fajnie. Droga super, pogoda Ok. I fajnie się jechało. Drugi etap - powrót z Legnicy pociągiem okazał się ciekawy. Planowo miałem dotrzeć na 19:40 do Rzeszowa. Ale przed Tarnowem maszynista, chyba z nudów, upolował łosia na torach. Najpierw półtorej godziny stania w szczerym polu z co chwila wyłączaną elektryką w pociągu. Informacje że lokomotywa jest uszkodzona, bo "rogacz był spory" i nie da się jej naprawić. Kolejne info że jedzie druga lokomotywa z Brzeska która nas pociągnie z powrotem. Potem czekanie w Brzesku aż odepną uszkodzoną lokomotywę, podepną nową. I w końcu ruszyliśmy dalej. I tak dotarłem do Rzeszowa około północy. tylko 238 minut opóźnienia.
I w taki oto sposób odnowiłem swoją przygodę z polską koleją po ponad 20 latach przerwy 
A co do niedzielnego powrotu. Jak część wie odbywał się on etapami. I niestety nie obyło się bez przygód. Na szczęście nie na motocyklu. bo ten pierwszy etap - motocyklowy - dojazdu do Legnicy poszedł fajnie. Droga super, pogoda Ok. I fajnie się jechało. Drugi etap - powrót z Legnicy pociągiem okazał się ciekawy. Planowo miałem dotrzeć na 19:40 do Rzeszowa. Ale przed Tarnowem maszynista, chyba z nudów, upolował łosia na torach. Najpierw półtorej godziny stania w szczerym polu z co chwila wyłączaną elektryką w pociągu. Informacje że lokomotywa jest uszkodzona, bo "rogacz był spory" i nie da się jej naprawić. Kolejne info że jedzie druga lokomotywa z Brzeska która nas pociągnie z powrotem. Potem czekanie w Brzesku aż odepną uszkodzoną lokomotywę, podepną nową. I w końcu ruszyliśmy dalej. I tak dotarłem do Rzeszowa około północy. tylko 238 minut opóźnienia.
A co Twoja Tereska robi w Legnicy?
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
@gorghu - to jest zasłużona nagroda 
Ja też kiedyś otrzymałem podobną nagrodę od PKP po, jakże inaczej XX latach unikania podróży tym środkiem transportu, ale nie był to łoś.....
Aczkolwiek teraz dość często podróżuję pociągiem z Lubina do Wrocławia i zdarza się odbyć podróż do Warszaffki.
W sumie złego słowa nie powiem, jeden raz się trafiło. że coś we Wrocławiu się stało z torami i nie było możliwości pojechać dalej do Warszawki ale to raz.
Ja też kiedyś otrzymałem podobną nagrodę od PKP po, jakże inaczej XX latach unikania podróży tym środkiem transportu, ale nie był to łoś.....
Aczkolwiek teraz dość często podróżuję pociągiem z Lubina do Wrocławia i zdarza się odbyć podróż do Warszaffki.
W sumie złego słowa nie powiem, jeden raz się trafiło. że coś we Wrocławiu się stało z torami i nie było możliwości pojechać dalej do Warszawki ale to raz.
Dziękujemy za wspaniały zlot. Super miejsce, super ludzie, super trasa. Fajnie było się z Wami spotkać.
Moja niecierpliwa (adhd) żona stalkuje mnie o zdjęcia, które były robione podczas przejazdu.
Czy moglibyscie wrzucic tu lub na Whatsapp?
Inaczej będę musiał ją zgłosić o nękanie na policje
Z góry dziękuję.
Wysłane z mojego SM-S948B przy użyciu Tapatalka
Moja niecierpliwa (adhd) żona stalkuje mnie o zdjęcia, które były robione podczas przejazdu.
Czy moglibyscie wrzucic tu lub na Whatsapp?
Inaczej będę musiał ją zgłosić o nękanie na policje

Z góry dziękuję.
Wysłane z mojego SM-S948B przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam,
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.) --> V-Strom 1050 (2024 r.)
Mariusz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki V-Strom DL1000 AL9 (2019r.) --> V-Strom 1050 (2024 r.)
na żadne whatsupy !!!!!
Tutaj wstawiać a nie dzielenie między sobą a do adminka później nie trafi
Tutaj wstawiać a nie dzielenie między sobą a do adminka później nie trafi
Zostawiłem, zdradziłem i rozstałem się.
A tak serio - w przyszłym tygodniu jedzie z Wrocławia do Malagi. A ja 10 października będę ją gonił
aa, wszystko jasne, to już planuj relację 
Trochę zdjęć ode mnie. Niestety dość słabej jakości.
- Załączniki
-
- 20260917_224211(1).jpg (825.12 KiB) Przejrzano 617 razy
Romet Ogar205>Simson SR50,
[pożyczane WSK125,Jawa350,Honda SLR650..:]
V-Strom 650 AL2 -->>> V-Strom 1050XT
C.D.
- Załączniki
-
- 20260919_175458.jpg (1.58 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_190412.jpg (1.14 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_190156.jpg (1.14 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_190117.jpg (1.16 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_190152.jpg (1.28 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_190056.jpg (1.08 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_190108.jpg (1.11 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_175438.jpg (1.13 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_114444(1).jpg (1.59 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_114430.jpg (1.43 MiB) Przejrzano 615 razy
-
- 20260919_120827.jpg (1.19 MiB) Przejrzano 615 razy
Romet Ogar205>Simson SR50,
Odnośnie do ostatniego zdjęcia: to tombak (na bogato), albo malowany gips, a może czekoladki? 
W Centrum Pieniądza jest sztaba złota w gablocie z otworami na rękę, żeby spróbować podnieść. Ale nie to jest najciekawsze. Podobno jest ustawa, że ilość złota od jakiejś tam wagi wymaga ochrony osobowej, więc stoi w tym muzeum policjantka, czy inna mundurowa, osiem godzin i patrzy, czy tej sztaby nikt nie próbuje ukraść (nie da się podnieść, to jest 400 uncjowa. regularna sztaba, można ją przesunąć, podważyć, ale nie unieśc, a co dopiero wynieść
)
W Centrum Pieniądza jest sztaba złota w gablocie z otworami na rękę, żeby spróbować podnieść. Ale nie to jest najciekawsze. Podobno jest ustawa, że ilość złota od jakiejś tam wagi wymaga ochrony osobowej, więc stoi w tym muzeum policjantka, czy inna mundurowa, osiem godzin i patrzy, czy tej sztaby nikt nie próbuje ukraść (nie da się podnieść, to jest 400 uncjowa. regularna sztaba, można ją przesunąć, podważyć, ale nie unieśc, a co dopiero wynieść
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
Panda ALESSI
Panda ALESSI
Ładne zdjęcia
Dziekuje Staszek. Zdjecie blotnistego parowu kolo Srebrnej Gory, ponizej tzw. wiszacego mostu wrzucilem sobie tu na pamiatke. We czwartek niewiele brakowalo, zebym tam spedzil kilka upojnych godzin organizujac wyciaganie motocykla z blota traktorem.
DL650XAL7