Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
immobilaiser
immobilaiser
Witam, na zimę wyciągnąłem akumulator z moto i teraz gdy go zamontowałem zauważyłem że nie mruga mi immobiliser ( kontrolka) Przed wyjęciem akumulatora wszystko latało poprawnie.Dodam, że moto odpala normalnie. Ktoś coś pomoże ?
Suzuki DL 1000 K4
Tags:
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Re: immobilaiser
z tego co wiem moto nie ma żadnego alarmu chyba że ja o jego istnieniu jeszcze nie wiem 
Suzuki DL 1000 K4
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... 98Yszn92Q0
na tym zdjęciu widać czerwoną kropę która się pali. U mnie ona wcześniej mrugała
na tym zdjęciu widać czerwoną kropę która się pali. U mnie ona wcześniej mrugała
Suzuki DL 1000 K4
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Czy w DL 1000 K4 był immo? Z tego co wiem to nie było w nich SAIS-a ( Suzuki Advanced Immobilizer System)
Ale kurna głowy nie dam sobie urwać... W przypadku pojawienia się błędu w układzie wtryskowym zapali się czerwona lampka ostrzegawcza (7) oraz na wyświetlaczu pojawi się symbol „FI” wyświetlany w dwu wariantach:
A. Wyświetlacz (6) pokazuje zamiennie „FI” oraz zegar czasowy, czerwona lampka ostrzegawcza (7) jest zapalona.
B. Wyświetlaczpokazujestale„FI”,czerwonalampkaostrzegawcza(7)miga W trybie A możliwa jest dalsza praca silnika; w trybie B silnik nie będzie pracował. OSTRZEŻENIE
WAŻNE:
Jeśli wyświetlacz pokazuje zamiennie „FI” oraz temperaturę silnika i lampka ostrzegawcza (12) jest zapalona należy wówczas utrzymać silnik uruchomiony i udać się niezwłocznie do najbliższego dealera Suzuki. Jeśli silnik zatrzyma się, należy wyłączyć stacyjkę, włączyć ją ponownie i spróbować uruchomić silnik.
Jeśli wyświetlacz pokazuje stale „FI”, lampka ostrzegawcza miga silnika nie można uruchomić.
Ale kurna głowy nie dam sobie urwać... W przypadku pojawienia się błędu w układzie wtryskowym zapali się czerwona lampka ostrzegawcza (7) oraz na wyświetlaczu pojawi się symbol „FI” wyświetlany w dwu wariantach:
A. Wyświetlacz (6) pokazuje zamiennie „FI” oraz zegar czasowy, czerwona lampka ostrzegawcza (7) jest zapalona.
B. Wyświetlaczpokazujestale„FI”,czerwonalampkaostrzegawcza(7)miga W trybie A możliwa jest dalsza praca silnika; w trybie B silnik nie będzie pracował. OSTRZEŻENIE
WAŻNE:
Jeśli wyświetlacz pokazuje zamiennie „FI” oraz temperaturę silnika i lampka ostrzegawcza (12) jest zapalona należy wówczas utrzymać silnik uruchomiony i udać się niezwłocznie do najbliższego dealera Suzuki. Jeśli silnik zatrzyma się, należy wyłączyć stacyjkę, włączyć ją ponownie i spróbować uruchomić silnik.
Jeśli wyświetlacz pokazuje stale „FI”, lampka ostrzegawcza miga silnika nie można uruchomić.
no to mnie Antykus zmartwiłeś. Wziąłeś to z instrukcji? Z tego wychodzi żę być może był to jakiś błąd ale jestem pewien, że w zeszłym sezonie na pewno nie miałem żadnych błędów nic się nie pojawiało. tylko migała sama kontrolka ale tylko gdy moto było zgaszone ( tak jak immobiliser) być może mam jakiś alarm jest podłączony, że mrugała ta lampka. Jest to możliwe?
Suzuki DL 1000 K4
To zdjęcie pokazuje, że masz chyba zegary od 650, bo w tysiącu oryginalne zegary są ze srebrną obwódką ( ale jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi).
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
W 1000 opis jest ten sam o ile się nie mylę. W srebrnych obwódkach Suzuki nie montowało SAIS-a
choć mogę się mylić 
A kontrolka po zapłonie nie ma się czasem zapalić??
Tak choćby dla sprawdzenia czy żaróweczka jest sprawna??
Nie pamiętam, muszę sprawdzić jak wrócę do domku.
Tak choćby dla sprawdzenia czy żaróweczka jest sprawna??
Nie pamiętam, muszę sprawdzić jak wrócę do domku.
Centrino kontrolka się zapala po przekreceniu na pozycje ON . Po uruchomieniu silnika po paru sek powinna zgasnac .
Skoro teraz mi zgasła ij jest ok moto chodzi dobrze nie ma żadnych błędów to dlaczego wcześniej mrugała?
Suzuki DL 1000 K4
No przecie to napisałemBociaan pisze:Centrino kontrolka się zapala po przekreceniu na pozycje ON . Po uruchomieniu silnika po paru sek powinna zgasnac .
Skoro teraz mi zgasła ij jest ok moto chodzi dobrze nie ma żadnych błędów to dlaczego wcześniej mrugała? oleju nie wymieniałem tylko akumulator został wyjęty do ładowania
Suzuki DL 1000 K4
Ni to może czas na olej... Ale jak wszystko gra i błąd się nie powtarza to ja bym sie nie przejmowal
będę obserwował motór i zobaczę co się dzieje z nim. Jak narazie nic niepokojącego nie zaobserwowałem.
Suzuki DL 1000 K4
Witam mam problem z moim dla 1000 2002 r motor przerywa dławi się gaśnie czy ten model z 2002r ma immobiliser?czy może to być jego przyczyna? Druga rzecz jaka wyzuca komputer to sonda lambda proszę o pomoc.pozdrawiam