Zapraszam więc Was do oglądania i komentowania filmu na YT, albo w tym wątku
Pozdrówko
Dzięki za ocenę filmu, starałem się w miarę merytorycznie opowiedzieć o moim motocyklu fajnie że Ci się podobaGaspar75 pisze:Iżu nic dodać w temacie. Rewelacjyjnie wszystko opisałeś.
Za to lubimy nasze maszyny. Pełen szacun za zaangażowanie.
Pozdrawiam.
Dzięki Lord za ocenę filmu, a co do dźwięku tłumika to kwestia bardzo indywidualna, wadą mojego komina jest z kolei to, iż wykonano go ze zwykłej stali, może więc po jakimś czasie ulec korozji.Lord pisze:Świetnie zrecenzowane, chociaż z jednym nie do końca się zgodzę, co do tłumika po 2017 roku, ma on swój urok, dzięki tej kastracji fajniej basy zbiera i fajniejszy efekt strzału przy redukcji można uzyskać. Natomiast inne mocowanie tłumika powoduje większe przesłonięcie tylnego hamulca co jednocześnie w modelach po 2017 roku zmniejsza zakres dostępu do zacisków. No i to o czym mówiłeś inne zestrojenie silnika pozwoliło dodać te kilka koni
(71 KM). Filmik jak zwykle obejrzałem z przyjemnością, Lewa
Wszystko przez to że nie przecierałeś go słoninąLord pisze:Ha no mój jak wiesz uległ korozji po trzech miesiącach)
Prebuś - co do stabilności podczas jazdy z dużymi prędkościami to się zgadzam, jednak większym problemem od bocznego wiatru są turbulencje powietrza za wyższymi pojazdami typu dostawczaki, ciężarówki itd. to wtedy motocykl ma tendencję do wężykowania.prebenny pisze:bardziej drażni mnie wrażliwość na boczne podmuchy wiatru - jazda autostradą nawet dozwolone 140 przy mocniejszym wietrze jest bardzo męcząca
- wydech fabrycznie kaszana ale po ucięciu końcówki jest trochę lepiej (no i strzela)
Z minusów jeszcze bym dodał brak odbłyśników w kierunkowskazach przez co w słońcu są mało widoczne.
Dodałbym jeszcze jedną uwagę odnośnie zużycia paliwa - u mnie przy spokojnej jeździe w trasie 3.8-4.5 litra, po mieście w granicy 5-6 litrów ale na autostradzie prędkości 140-150 z kufrem centralnym i bocznymi sakwami spala już 7.5 litra
Dlatego drugi jak była zima (tak już nie maIżu pisze:Wszystko przez to że nie przecierałeś go słoninąLord pisze:Ha no mój jak wiesz uległ korozji po trzech miesiącach)
Grześ, jestem bardzo ciekaw jak wyjdzie ze spalaniem Twoja nowa Tereska, koniecznie się tym pochwal, a tak przy okazji to chcę sobie taką panią wypożyczyć na cały dzionek, będziemy się razem pieścić w pozycji ja na niejgorghu pisze:Tak więc zakres spalania jest dość spory, a wszystko zależy od sposobu i stylu jazdy oraz obciążenia całego motocykla. Generalnie "osiołek" w każdych warunkach raczej daje radę i stąd jest fajnym motkiem (pomimo swoich kilku wad).
Pełna zgoda - dodać należy jeszcze, że przy takiej jeździe oprócz 7,5-8 litra beny zniknie nam jeszcze z pół litry olejuQraC pisze:7,5 litra ? Bez problemu do osiągnięcia przy przelotowej ~ 150 z trzema kuframi i plecakiem... a i więcej nie było zaskoczeniem...