Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Śruby mocujące chłodnicę wody? Pomocy
Śruby mocujące chłodnicę wody? Pomocy
Witam. Ostatnio jak odkręcałem plastiki zbiornika w dl 1000 2005r poluzowałem śruby trzymające chłodnicę wody i zaczął kapać płyn
skręciłem je spowrotem bo nie wiedziałem czy to tak ma być czy coś jest nie tak. Proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc. To normalny objaw czy coś jest u mnie strzelone? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dl 1000 k5... A co za zakrętem zaraz się okaże

Re: Śruby mocujące chłodnicę wody? Pomocy
Nic nie powinno się lać, śruby nie wchodzą w płaszcz wodny chłodnicy, chyba że jakiś artysta wsadził jakieś inne ( za długie ) śruby i rozorał nimi boki chłodnicy.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Dokładnie, nic nie powinno kapać, chyba że śruby przebiły chłodnice.
DL650 K5 Blue
Tak jak Chłopy nade mną napisali. Chłodnica uszkodzona, ktoś śrubami ją załatwił.
No to rewelacja:-) dzięki za odpowiedź. Czyli do oleju i filtrów dochodzi jeszcze chłodnica( i śruby).

Obejrzyj dokładnie co tam się wyrabia, od przodu moto powinno być widać miejsce gdzie wchodzi śruba mocująca owiewkę do chodnicy.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Mam nadzieję, że w sobotę znajdę trochę czasu, żeby się dokładnie temu przyjrzeć. Tak właśnie myślałem żeby dać na gwint słabszy loctite. Chociaż i tak czeka mnie rozbiórka większości osłon. Chcę po zakupie dokładnie go obejrzeć i wymienić jak już znajdę coś w stylu tej chłodnicy. Dni jeszcze chłodne i wietrzne (choć jeden zbiornik już wyjeździłem),więc najwyższy czas na takie robótki

Ja bym poświęcił te 2-3 stówki na "nową" chłodnicę. Jak Ci gdzieś w trasie, w upał zacznie ciec to lipa, bo motura ugotujesz. No chyba, że masz w okolicy jakiś zakład naprawiający chłodnice, to może to pospawają za grosze.
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowa
Mniejszość Pomarańczowa
Spawanie nie glupia sprawa.
Mi pierwszy lepszy spawacz co w alu spawa ogarnal przewody od klimy w samochodzie za 30zl bo oryginalne niedostepne i juz 6 lat dziala jak nalezy
Boso, ale w ostrogach.
Mi pierwszy lepszy spawacz co w alu spawa ogarnal przewody od klimy w samochodzie za 30zl bo oryginalne niedostepne i juz 6 lat dziala jak nalezy
Boso, ale w ostrogach.
Zdecydowanie się zgadzam. A co robią w fabryce - siedzi facet w kapeluszu i z różdżką i rzuca czary na złącza?NIKT pisze:Spawanie nie glupia sprawa.
Boso, ale w ostrogach.
Też muszą czasem coś zespawać
Honda Varadero XL 125 >> DL 650 AL2 Rudy >> DL 1050 M1 narodowy