UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
wymiana płynu chłodniczego
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Re: wymiana płynu chłodniczego
wymieniałem. Ale info musiał bym dopiero stworzyć. Może w tym tyg. sie uda.
W zasadzie wymiana płynu nie jest czynnością skomplikowaną.
Wykręcasz śrubę z pompy wody oraz opaskę od chłodnicy, przy zbiorniczku wyrównawczym zdejmujesz korek:

Odkręcasz korek z chłodnicy i w zasadzie 90% płynu zleci. Pozostałe 10% nie stanowi problemu.
Natomiast napełnianie układu wykonuje się poprzez wlewanie płynu przez korek chłodnicy.
Lejesz powolutku do pełna, uzupełniasz płyn w zbiorniczku wyrównawczym i odpalasz maszynę.
Czekasz do pełnego zagrzania, następnie do ostudzenia i dolewasz ewentualny brak w chłodnicy i zbiorniczku wyrównawczym.
Wykręcasz śrubę z pompy wody oraz opaskę od chłodnicy, przy zbiorniczku wyrównawczym zdejmujesz korek:
Odkręcasz korek z chłodnicy i w zasadzie 90% płynu zleci. Pozostałe 10% nie stanowi problemu.
Natomiast napełnianie układu wykonuje się poprzez wlewanie płynu przez korek chłodnicy.
Lejesz powolutku do pełna, uzupełniasz płyn w zbiorniczku wyrównawczym i odpalasz maszynę.
Czekasz do pełnego zagrzania, następnie do ostudzenia i dolewasz ewentualny brak w chłodnicy i zbiorniczku wyrównawczym.
Wpisz na YT -drVstrom ,dostaniesz kilka filmików z obsługi Vstroma, w tym ten który Cię interesuje, co prawda po angielsku /takim dziwnymalabej pisze:czy wymienialiście płyn chłodniczy może macie instrukcje wymiany,

Antyks czy te filmy , można na stałe zakotwiczyć w dziale porady /są konkretne/, może po kontakcie z autorem ?
DL650 AK8
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Możemy linkować filmy ale bez zgody autora nie możemy zamieszczać u nas innych dzieł. Ale skoro są na yt, to nawet nie ma sensu 

A YT ,to ma być wieczne?, autor kichnie, p... i wywali filmy , ale jak pozwoli nam zapisać na forum, to będą długo, mnie na początku dużo pomogły, pewnie innym początkującym pomogą.
PS
Wiadomo, nie problem zapisać na dysku, ale można po ludzku zapytać autora, legalnie.
PS
Wiadomo, nie problem zapisać na dysku, ale można po ludzku zapytać autora, legalnie.
DL650 AK8
Od siebie dodam że po wymianie należy pościskać węże i postukać w żeby powietrze które tam zostaje wyleciało.
DL650 K5 Blue
A czy można dolać płynu do zbiorniczka nie zdejmując baku ? Jak ? Płyn mam świeży ale wyciekło trochę przez źle załoźoną obejmke . LwG . Janek
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Z tego co wiem, to nie da sie. Przynajmniej tak twierdzil moj mechanik 

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Wystarczy zdjąć plastyk po prawej stronie i już widać wlew do zbiorniczka wyrównawczego . Proste
No widać, ale niekoniecznie da się dolać - kwestia też czy to 1000, czy 650 oraz jaki model/rocznik, bo jednak nie jest to tak samo.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Dostęp jest kiepski ale da się bez większej kombinacji.
Zdejmujesz plastik z boku i masz dwie opcje:
1. Wykręcić śruby mocowania baku, te pod kanapą i na zawiasie zbiornik idzie trochę do góry.
2. Lejek albo duża strzykawka z wężykiem gumowym i da radę z boku dolać
Ja preferuję drugą opcję
Zdejmujesz plastik z boku i masz dwie opcje:
1. Wykręcić śruby mocowania baku, te pod kanapą i na zawiasie zbiornik idzie trochę do góry.
2. Lejek albo duża strzykawka z wężykiem gumowym i da radę z boku dolać
Ja preferuję drugą opcję
Pozdro Muzzy,
----------------------------------
Bandit 600 -> DL 650 K6
----------------------------------
Bandit 600 -> DL 650 K6
Chciałbym uporządkować zdobytą wiedzę odnośnie wymiany tego płynu,bo właśnie mam zamiar to robić po zakupie.
1. Pozbywam się starego płynu
2. Gdzieś radzono , by wodą destylowaną zalać chłodnicę po czym spuścić ją ?
3. Powoli zalać chłodnicę płynem
4. Zalać zbiornik wyrównawczy
5. Założyć zbiornik paliwa i odpalić motor przy odkręconym korku od chłodnicy (żeby pozbyć się powietrza ? ) Stukając w przewód ?
6. Uzupełnić ewentualne braki płynu po czym złożyć całość
Czy dobrze zrozumiałem wszystkie dostępne rady i instrukcje ?
1. Pozbywam się starego płynu
2. Gdzieś radzono , by wodą destylowaną zalać chłodnicę po czym spuścić ją ?
3. Powoli zalać chłodnicę płynem
4. Zalać zbiornik wyrównawczy
5. Założyć zbiornik paliwa i odpalić motor przy odkręconym korku od chłodnicy (żeby pozbyć się powietrza ? ) Stukając w przewód ?
6. Uzupełnić ewentualne braki płynu po czym złożyć całość
Czy dobrze zrozumiałem wszystkie dostępne rady i instrukcje ?
Romet Kadet > Yamaha Virago 750 > Suzuki V Strom DL 650 (K5)
Ja jak wymieniałem, odpalałem moto z zakręconym korkiem chłodnicy. Nie sprawdzałem, ale podejrzewam, że może chlapać z odkręconego korka. Silnik chodził tak długo, aż się zagrzał i kilkukrotnie włączył się wentylator na chłodnicy. Po ostygnięciu uzupełniłem płyn do pełna i jest ok.
W posiadaniu Honda CBF125, Suzuki DL650 K8, Honda CB500F, BMW F800GS, Honda NC750X żony.
@Leszek87 płyn chłodniczy jak się nagrzewa to się rozszerza więc nie ma opcji aby Ci nie wyleciał.
Zalej po prostu chłodnicę i zbiorniczek, ponaciskaj delikatnie węże i odpal maszynę na zakręconych korkach.
W razie potrzeby po ostygnięciu dolej zarówno w chłodnicy jak i w zbiorniczku i po kłopocie. Ważne aby dolać do chłodnicy.
Zalej po prostu chłodnicę i zbiorniczek, ponaciskaj delikatnie węże i odpal maszynę na zakręconych korkach.
W razie potrzeby po ostygnięciu dolej zarówno w chłodnicy jak i w zbiorniczku i po kłopocie. Ważne aby dolać do chłodnicy.
- Old Donkey
- A+B+C