UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
temperatura
temperatura
na czujniku temperatury świeci mi się prawie zawsze trzecia kreska ,chwila w korku lub światełka i zapala się czwarta i piąta . za dwa dni wypad na Rumunie
i nie wiem co robić wentylator chodzi
- Ocena: 5.88235%
Re: temperatura
Sprawdzałaś ilość płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym ??
Jeśli poziom jest ok to bym sprawdził termostat w drugiej kolejności. Przy okazji czy układ nie jest zapowietrzony. Sprawdź też ile płynu jest w samej chłodnicy.
Jeśli poziom jest ok to bym sprawdził termostat w drugiej kolejności. Przy okazji czy układ nie jest zapowietrzony. Sprawdź też ile płynu jest w samej chłodnicy.
Sprawdzenie płynu w zbiorniczku wyrównawczym nie do końca jest adekwatne do problemu.
Ważniejszy jest poziom płynu w chłodnicy, tam trzeba sprawdzić.
Często jest tak, że w zbiorniczku jest a w chłodnicy jest ubytek.
Ważniejszy jest poziom płynu w chłodnicy, tam trzeba sprawdzić.
Często jest tak, że w zbiorniczku jest a w chłodnicy jest ubytek.
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Jeśli temperatura rośnie jak stoisz w korku to zacznij od sprawdzenia czy pracuje wentylator. Trzy kreski na wskaźniku to normalne.zeloy pisze:na czujniku temperatury świeci mi się prawie zawsze trzecia kreska ,chwila w korku lub światełka i zapala się czwarta i piąta . za dwa dni wypad na Rumunie
LWG
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
@dziadekH - napisał, że wentylator chodzi. Ja bym sprawdził jeszcze pompę wody. Mówiąc szczerze z takimi objawami bym się raczej nigdzie dalej nie wybierał bo można się obudzić z ręką w nocniku.
ktoś tu ( a może na drugim forum ) opisywał dość długą walkę z podobnym problemem i koniec końców wymienił chłodnicę, która okazała się zakamieniona w 1/3 wysokości
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
U mnie mam to samo. Zamówiłem termostat i będę grzebał. Zjawisko wystąpiło po wymianie płynu. Układ odpowietrzyłem i zalałem żądaną ilością płynu. Kolego jak już uporałeś się z problemem to może podzielisz się co było przyczyną. Sezon tuż tuż, więc każda informacja na wegę złota:) pozdrawiam
Dl 1000 k5... A co za zakrętem zaraz się okaże

@Mały- możesz spróbować odkamienić chłodnicę. Ocet, gorąca woda i trochę czasu. Do tego sprawdzenie/wymiana termostatu, pompa wody.
W zasadzie tyle.
W zasadzie tyle.
@Centrino - tak zrobię. A środek do odkamieniania czajnika się nada? bo mam kilka saszetek A działa rewelacyjnie( przynajmniej na czajnik i garnki)
A pompę wody jak sprawdzić?

Mały pisze:@Centrino - tak zrobię. A środek do odkamieniania czajnika się nada? bo mam kilka saszetek A działa rewelacyjnie( przynajmniej na czajnik i garnki)A pompę wody jak sprawdzić?
Jak najbardziej, środek do odkamieniania również może być.
Co do pompy wody to niestety aby ją sprawdzić to trzeba ją wyciągnąć. Troszkę roboty przy tym jest no i może podnieść koszty o uszczelki.
Termostat był walnięty. Po wrzuceniu do wrzątku wysunął się tylko trochę ale nie było widać prześwitu przy uszczelce. Powtarzałem kilka razy próbę w misce z wrzątkiem, za każdym razem z takim samym efektem.Centrino pisze:Mały pisze:@Centrino - tak zrobię. A środek do odkamieniania czajnika się nada? bo mam kilka saszetek A działa rewelacyjnie( przynajmniej na czajnik i garnki)A pompę wody jak sprawdzić?
Jak najbardziej, środek do odkamieniania również może być.
Co do pompy wody to niestety aby ją sprawdzić to trzeba ją wyciągnąć. Troszkę roboty przy tym jest no i może podnieść koszty o uszczelki.

- RafikDriver
- AM
cześć
żeby nie zakładać nowego tematu pozwolę sobie podpiąć się tutaj. dl 1000 2005: Mianowicie koledzy problem polega na tym że dziś jadąc w korku temperatura na zewnątrz 18 st. czyli nie jakieś upały zauważyłem duży wzrost ilości płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym, w pewnym momencie był pełny tak że trochę płynu wywaliło, zauważyłem też bąbelki w zbiorniczku, temperatura na zegarach to 3 kreski czyli niby w normie, po powrocie do domu na zimnym motocyklu zauważyłem że w zbiorniczku płyn jest poniżej minimum. Pierwsza moja myśl to uszczelka pod głowicą chociaż wolałbym się mylić, bo nie zauważyłem większej ilości oleju, płyn w zbiorniczku też czysty więc o co tu chodzi, zapowietrzony układ? pompa wody zmieniona jakieś 5000 km temu może ktoś miał podobny przypadek po przewertowałem tu trochę tematów i nie znalazłem. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje.
żeby nie zakładać nowego tematu pozwolę sobie podpiąć się tutaj. dl 1000 2005: Mianowicie koledzy problem polega na tym że dziś jadąc w korku temperatura na zewnątrz 18 st. czyli nie jakieś upały zauważyłem duży wzrost ilości płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym, w pewnym momencie był pełny tak że trochę płynu wywaliło, zauważyłem też bąbelki w zbiorniczku, temperatura na zegarach to 3 kreski czyli niby w normie, po powrocie do domu na zimnym motocyklu zauważyłem że w zbiorniczku płyn jest poniżej minimum. Pierwsza moja myśl to uszczelka pod głowicą chociaż wolałbym się mylić, bo nie zauważyłem większej ilości oleju, płyn w zbiorniczku też czysty więc o co tu chodzi, zapowietrzony układ? pompa wody zmieniona jakieś 5000 km temu może ktoś miał podobny przypadek po przewertowałem tu trochę tematów i nie znalazłem. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje.
motorynka>romet>simson>....>vtx1300>vtx1800>dl 650>klv 1000dl 650 xt
Sprawdź ilość płynu w chłodnicy (na zimnym silniku). Jak nie jest zalana do pełna to najpierw dolej do chłodnicy i sprawdź co się dzieje.
- RafikDriver
- AM
Sprawdziłem płyn, chłodnica zalana do pełna, zagrzałem silnik przy 3 kreskach włączył się wentylator, ilość płynu w zbiorniczku rosła do poziomu max i spadała do minimum od czasu do czasu bąbelek powietrza, po wyłączeniu silnika ilość płynu wzrosła powyżej maxa i do zbiorniczka leciały bąbelki przez chwile ale w dużej ilości tak jakbyś dmuchał w wężyk, wąż od chłodnicy miękki masz może pomysł co się dzieje?
jakby to były cztery kółka to bym powiedział że uszczelka pod głowicą... ale to są dwa kółka.
Audi Coupe S2 - 400 KM , 440 Nm
Garrett 3071R @1.7 bar, injectors 525ccm, 7A exhaust cam, custom IC, radiator, Bosch 040 fuel pump...
iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000
https://www.facebook.com/AudiCoupeS2byLEO/
Garrett 3071R @1.7 bar, injectors 525ccm, 7A exhaust cam, custom IC, radiator, Bosch 040 fuel pump...
iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000

https://www.facebook.com/AudiCoupeS2byLEO/
- RafikDriver
- AM
no właśnie kurde też tak myślałem ale sam już nie wiem, chciałem się tutaj poradzić zanim mechanik rozkopie mi motocykl i po skręceniu będzie to samo tylko ja o ładnych parę złotych lżejszy
Właśnie takie pytania pokazują,jak przydatny jest opis posiadanego motocykla (modelu) w stopce.

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Jak by wszyscy zabierający tu głos wpadli najpierw zgodnie z dobrym zwyczajem do przywitalni i napisali kilka słów o sobie i motocyklu, to wiedzielibyśmy jaki model, rocznik może przebieg. Czasami łatwiej tak coś doradzić 

Zrób test na obecność spalin w płynie - to taki papierek do zanurzenia w płynie ( w zbiorniku wyrównawczym ), który się zabarwia w określony sposób jak "zobaczy" spaliny.
To kosztuje grosze a da już jakiś obraz - jak test będzie pozytywny to niestety, coś nie halo z uszczelką(ami) pod głowicą.
To kosztuje grosze a da już jakiś obraz - jak test będzie pozytywny to niestety, coś nie halo z uszczelką(ami) pod głowicą.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl