Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
A ja zainstalowałem sobie tekstylne kufry GIVI na czas śmigania po zlotach. Centralny zrobił się zbyt zapakowany. A chciałem go uwolnić aby mieć gdzie kask schować. Poza tym chciałem zasłonić te dziury po kufrach bocznych.
Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Tags:
Posiadam takowe. Bardzo dobre są, jednakowoż idą na sprzedaż, gdyż wrogiem dobrych sakw są lepsze kufry. Przymierzam się do Kappa KGR 33 albo 46 litrów. Taki mam centralny i wizualnie będzie się komponowało.JARON pisze:A ja zainstalowałem sobie tekstylne kufry GIVI na czas śmigania po zlotach.
Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7
A ja przeciwnie,tekstylne dokupiłem,bo na wyprawki dalsze ,mam komplet TRK. A te sakwy będą na co dzień. Z trzema kuframi sztywnymi, na co dzień nie mam potrzeby jeździć.
Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
To mam do Ciebie prośbę, żebyś mnie objaśnił, bo nie wiem jak to jest (nie miałem kufrów w DL-u). Rozumiem, że z uwagi na wydech stelaże kufrów bocznych do DL są asymetryczne - z prawej strony bardziej odstają? Tak więc aby uzyskać symetryczną całość, muszę mieć prawy kufer węższy, a lewy szerszy - czy tak?JARON pisze:A ja przeciwnie,tekstylne dokupiłem,bo na wyprawki dalsze ,mam komplet TRK. A te sakwy będą na co dzień. Z trzema kuframi sztywnymi, na co dzień nie mam potrzeby jeździć.
Jeśli tak jest, to trochę psuje mi plan, bo chciałem mieć dwa kufry identyczne. A że zdjęć, które znalazłem w necie, wynika, że tak się nie da.
Andrzej
Da się, obniż komin.
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Zobacz jak to wygląda w moim, JARON ma to samo moto i kufry - DL 1000 L6 + kufry GIVI TRK 33. Jak widzisz montaż jest nad kominem i są symetrycznie ustawione.rcs1 pisze:To mam do Ciebie prośbę, żebyś mnie objaśnił, bo nie wiem jak to jest (nie miałem kufrów w DL-u). Rozumiem, że z uwagi na wydech stelaże kufrów bocznych do DL są asymetryczne - z prawej strony bardziej odstają? Tak więc aby uzyskać symetryczną całość, muszę mieć prawy kufer węższy, a lewy szerszy - czy tak?JARON pisze:A ja przeciwnie,tekstylne dokupiłem,bo na wyprawki dalsze ,mam komplet TRK. A te sakwy będą na co dzień. Z trzema kuframi sztywnymi, na co dzień nie mam potrzeby jeździć.
Jeśli tak jest, to trochę psuje mi plan, bo chciałem mieć dwa kufry identyczne. A że zdjęć, które znalazłem w necie, wynika, że tak się nie da.
- Ocena: 5.88235%
Honda Transalp 650XL + Suzuki V-Strom DL 1000 ABS 2016
SP6AZE
SP6AZE
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Jaron, sakiewki bardzo ładne, tylko czy da się je zostawić na minutę bez nadzoru?
LWG
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
Oczywiście ,że się daDziadekH pisze:Jaron, sakiewki bardzo ładne, tylko czy da się je zostawić na minutę bez nadzoru?
A tak serio to można zamknąć te sakwy na małe kłódeczki. One są zamykane na dwa suwaki zakończone oczkami które można spiąć. Jedynie co jest w nich źle wymyślone to pokrowce przeciwdeszczowe,które już miałem okazję wypróbować na zlocie w Godowie. 40 minut jazdy w deszczu,zaowocowało nabraniem wody właśnie do tych pokrowców. Efekt wył taki,że jak wróciłem do garażu to same kufry milutko taplały się w około 3-4 litrach wody z mułem drogowym. Porażka.
U mnie w małym DL-u rocznik 2016 komin jest wyżej: Givi proponuje tu po prawej węższy kufer, po lewej szerszy: Tutaj z kolei przykładowy ktoś przysposobił dwa jednakowe kufry na asymetrycznym stelażu, ale przez to w obrysie ma z prawej strony szerzej niż z lewej (widać zwłaszcza po różnicy w odstępie od kierunkowskazów): Pyra proponuje obniżyć komin, ale to byłaby spora ingerencja, raczej ostateczność.Grzechu (Kobyłka) pisze: Zobacz jak to wygląda w moim, JARON ma to samo moto i kufry - DL 1000 L6 + kufry GIVI TRK 33. Jak widzisz montaż jest nad kominem i są symetrycznie ustawione.
Nie udało mi się znaleźć symetrycznego stelaża z mocowaniem monokey. Wygląda na to, że jedynym prawilnym rozwiązaniem jest asymetryczny stelaż i różne kufry - jeden szerszy, drugi węższy. Czyli coś, czego właśnie chciałem uniknąć.
Andrzej
- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Mój błąd, że nie zapytałem /doczytałem o którym modelu mowa.
Tak, w tej sytuacji albo próba obniżenia komina, albo asymetryczne kufry. Innej opcji chyba nie będzie.
Tak, w tej sytuacji albo próba obniżenia komina, albo asymetryczne kufry. Innej opcji chyba nie będzie.
Honda Transalp 650XL + Suzuki V-Strom DL 1000 ABS 2016
SP6AZE
SP6AZE
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Jest jeszcze jedna opcja (myślę o niej ale jeszcze nie zrealizowałem) wymiana tłumika na mniejszy i lżejszy np. GPR (już mam) i robi się miejsce na przerobienie stelaża aby go zbliżyć do tłumika. Teraz można powiesić taki sam kufer jak z lewej strony zachowując symetrię. Kosztowna przeróbka dla kilku litrów pojemności więcej.
Jak wrócę za 3 dni do domu to zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda i dołączę do wpisu, jeśli jeszcze będę mógł go edytować.
Jak wrócę za 3 dni do domu to zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda i dołączę do wpisu, jeśli jeszcze będę mógł go edytować.
LWG
a na czym polega problem, że bronisz się przed dwoma różnymi ?
Suzuki DL 650 V-Strom 2012
- Dziadek3H3M
- A+B+C
U mnie to nie problem tylko fanaberia, lubię symetrię, moto lepiej wygląda no i większa pojemność na bagaż.Maarcel pisze:a na czym polega problem, że bronisz się przed dwoma różnymi ?
Zerknij wyżej na zdjęcie kupra Grześka tzn. motoru Grześka, wygląda b. elegancko.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2019, 15:15 przez Dziadek3H3M, łącznie zmieniany 1 raz.
LWG
Gdzieś w necie
.... widziałem poprzedni model z obniżonym kominem, trza szukać.
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
nie trza - proszępyra pisze:Gdzieś w necie.... widziałem poprzedni model z obniżonym kominem, trza szukać.
Tylko błagam nie wypowiadaj się na temat samego filmu, bo może być różnie...
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Powiem tak film jest OK, ale przeróbka tłumika: "nie moja bajka" żeby było delikatnie. 
LWG
O, ciekawa koncepcja, chociaż sporo roboty. No i tak, dość kosztowna. Pokaż jak będziesz miał zrobione.DziadekH pisze:Jest jeszcze jedna opcja (myślę o niej ale jeszcze nie zrealizowałem) wymiana tłumika na mniejszy i lżejszy np. GPR (już mam) i robi się miejsce na przerobienie stelaża aby go zbliżyć do tłumika. Teraz można powiesić taki sam kufer jak z lewej strony zachowując symetrię. Kosztowna przeróbka dla kilku litrów pojemności więcej.
Estetyka i pojemność. W dwa razy 46 litrów można upakować naprawdę dużo, a przy asymetrii będzie 46 litrów po lewej i 33 po prawej. Co prawda to też niemało, więc może niepotrzebnie kapryszę. Przemyślę jeszcze temat, ale wygląda na to, że przy takim rozwiązaniu zostanę.Maarcel pisze:a na czym polega problem, że bronisz się przed dwoma różnymi ?
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi - rozjaśniło mi się w głowie
Andrzej
Chłopaku, jak dorzucisz centralny 52 l. to masz drugi motocykl w częściach w tych kufrachrcs1 pisze:Estetyka i pojemność. W dwa razy 46 litrów można upakować naprawdę dużo, a przy asymetrii będzie 46 litrów po lewej i 33 po prawej. Co prawda to też niemało, więc może niepotrzebnie kapryszę. Przemyślę jeszcze temat, ale wygląda na to, że przy takim rozwiązaniu zostanę.Maarcel pisze:a na czym polega problem, że bronisz się przed dwoma różnymi ?
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi - rozjaśniło mi się w głowie
- Dziadek3H3M
- A+B+C
A ja mam obawy że wysoko umieszczony centralny kufer i jeszcze załadowany "drugim motkiem" może być przyczyną fatalnego prowadzenia w zakrętach i gdy trzeba przepchać. Mam mały kufer a i tak jest prawie pusty z przeznaczeniem na kask.Maarcel pisze:rcs1 pisze:
Chłopaku, jak dorzucisz centralny 52 l. to masz drugi motocykl w częściach w tych kufrach
LWG
No a suszarka do włosów, prostownica, kilka par butów, walizka z podstawowymi kosmetykami, ulubiony kubek i filiżanka, najpotrzebniejsze przyprawy, deska do prasowania?:DMaarcel pisze: Chłopaku, jak dorzucisz centralny 52 l. to masz drugi motocykl w częściach w tych kufrach
Andrzej