UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
- Old Donkey
- A+B+C
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
to i ja sie pochwale, wlasnie dotarl czarny piatek z Chin

- Ocena: 5.88235%
Tags:
Dzięki, miała być prosta i taka jest.Maarcel pisze:Mnie w tych kanapach zawsze niepokoją te przeszycia...Lord pisze:I jak to mówią "S" jak Suzuki złote a skromne....
Obawiam się pękania przy intensywnym używaniu...
Natomiast wygląda ładnie, bo skromnie !
Zawsze mnie bawi, jak ktoś nie może zapamiętać nazwy swojego motocykla
i te przypominajki z nazwą są na każdym elemencie w formie naklejek, naszywek, emblematów, haftów
Pomysł nie mój, ktoś już robił podobną u Grzegorza tylko chyba do innego modelu.
Też nie lubię haftów, nawet nad tym "S" się zastanawiałem.
DL650 AK7
Dziś mały montaż, gmole na swoim miejscu, zalany nowy płyn do chłodnicy, pociągnięty kabel do zapalniczki ale to tak na próbę... zmontuję wszystko to będę szukał konkretnego miejsca gdzie umiejscowię gniazdko, bak ściągnięty do łatwiej kabel poprowadzić i też tak na próbę założony uchwyt do tel, ostateczna lokalizacja wyjdzie w praktyce 

DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 2
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Fototag: 2
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Też niedawno zainwestowalem w gmole RM-G z tym, że z małą modyfikacją. Póki co kolor jeszcze nie docelowy.
Varadero 125 -> DL650 AK7
Dospawałeś sam te elementy, czy Ci zrobili w RM-G?
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Robili w RM-G od początku.Struna pisze:Dospawałeś sam te elementy, czy Ci zrobili w RM-G?
Fajna koncepcja.
Bardzo fajne i dodatkowo nie ma tego łączenia środkowego tylko dwie śruby na krańcach, możne nie będzie wydawać rezonansu jak to bywa przy sparciałej gumie w kappie i tym podobnych 

DL650A L8
Póki co zrobiłem tylko 20km i był spokój, ale z oryginalnymi też była cisza. W sezonie się okaże.Lord pisze:Bardzo fajne i dodatkowo nie ma tego łączenia środkowego tylko dwie śruby na krańcach, możne nie będzie wydawać rezonansu jak to bywa przy sparciałej gumie w kappie i tym podobnych
Cała modyfikacja ma 2 cele. Po pierwsze przy jeździe precyzyjnej zdarzają się parkingówki i nie chcę w takich sytuacjach wymieniać kierunków, handbarów i klamek, a po drugie w razie W jest mniejsza szansa, że moto przygniecie nogę.
Wygląda też na to, że będziesz miał gdzie położyć nogi na długich przelotach.Voytec_P pisze:Póki co zrobiłem tylko 20km i był spokój, ale z oryginalnymi też była cisza. W sezonie się okaże.Lord pisze:Bardzo fajne i dodatkowo nie ma tego łączenia środkowego tylko dwie śruby na krańcach, możne nie będzie wydawać rezonansu jak to bywa przy sparciałej gumie w kappie i tym podobnych
Cała modyfikacja ma 2 cele. Po pierwsze przy jeździe precyzyjnej zdarzają się parkingówki i nie chcę w takich sytuacjach wymieniać kierunków, handbarów i klamek, a po drugie w razie W jest mniejsza szansa, że moto przygniecie nogę.
Nawet bez tego się da 
Zdarzało mi się już nie raz.

Zdarzało mi się już nie raz.
- Old Donkey
- A+B+C
Voytec_P pisze:kolor jeszcze nie docelowy.
Podoba mi się kolor i cala koncepcja. Tez mysle o modyfikacji, dla mnie powodem jest by po wywrotce latwiej podnieść. Ciekaw jestem czy te Twoje faktycznie zabezpieczaja klamki przed kontaktem z gleba, czy jednak barkbustery konieczne.Voytec_P pisze:zdarzają się parkingówki i nie chcę w takich sytuacjach wymieniać kierunków, handbarów i klamek
Właśnie jeszcze nie testowałem dokładnie kładzenia moto, ale bazowalem na doświadczeniach Pyxisa z innego wątku na forum. Przetestuję to podeślę zdjęcia.Old Donkey pisze:Voytec_P pisze:kolor jeszcze nie docelowy.Podoba mi się kolor i cala koncepcja. Tez mysle o modyfikacji, dla mnie powodem jest by po wywrotce latwiej podnieść. Ciekaw jestem czy te Twoje faktycznie zabezpieczaja klamki przed kontaktem z gleba, czy jednak barkbustery konieczne.Voytec_P pisze:zdarzają się parkingówki i nie chcę w takich sytuacjach wymieniać kierunków, handbarów i klamek
Co do koloru docelowego to myślę, że to nie wszystkim będzie się podobać bo chcę pomalować na fluo

Do kompletu pewnie pójdą jeszcze stelaże kufrów i ciężarki kierownicy, ale to już inne temat.
- Old Donkey
- A+B+C
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Ja sie obawiam, ze te "uszy" wspawane sa zbyt nisko i moto przy paciaku bedzie sie "kolibalo" lecac na kierownice. Bylo by to nieprzyjemne zachowanie, wiec nim bedziesz robil z nimi cos wiecej, to tescik polozenia motocykla i zobaczysz jak jest to wywazone na glebie. Zawsze mozna jeszcze cos poprawic w razie W.Voytec_P pisze: Właśnie jeszcze nie testowałem dokładnie kładzenia moto, ale bazowalem na doświadczeniach Pyxisa z innego wątku na forum. Przetestuję to podeślę zdjęcia.
PS.
Testy zrob z jakas znaczaca iloscia paliwa w zbiorniku.
( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Staram się jak mogę. Zaaplikowałem maseczkę na ból pupy
ciekawe czy kolor powróci?
Dl 1000 XT 2018

Dl 1000 XT 2018
Yamaha Diversion 600--> Yamaha FZS600 --> V-Strom 1000XT AL8
Wygląda jak maść na hemoroidy 

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Tłumik Leo V właśnie zakłada tłumikarz a kanapa u tapicera. Po Trzech Króli ma być gotowe

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
@crimson A skąd wiesz jak wygląda taka maść? ;Pcrimson pisze:Wygląda jak maść na hemoroidy
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy