Tak wlasnie przemyslalem ze to bedzie najlepsze rozwiaznieKwiatek pisze:Ty i grupa z którą jedziesz, ściągnijcie sobie apke We Are Bikers
Działa niezależnie od modelu interkomu
Łączysz się przez internet w smartfonie i po kłopocie

Tak wlasnie przemyslalem ze to bedzie najlepsze rozwiaznieKwiatek pisze:Ty i grupa z którą jedziesz, ściągnijcie sobie apke We Are Bikers
Działa niezależnie od modelu interkomu
Łączysz się przez internet w smartfonie i po kłopocie
Pytanie co oznacza dobrze sie integruje? Do tej pory spotkałem tylko 3 kaski w których, nie trzeba nic kombinować żeby włożyć do nich głośniki i mikrofon. Cała reszta jak sposób montażu na zewnątrz kasku jest moim zdaniem bez znaczenia bo jak nie na uchwycie to da się to na taśmie dwustronnej przykleić. Obecnie mam Cardo w wersji Smartpack i montaż w kaskach LS, SHOEI, ARAI bezproblemowy. Jedynie w Arioh'u musiałem powiększyć otwory na głośniki (pogłebić). A zaleta DMC bez porównania do BT. Pod warunkiem że masz z kim jeździć na DMCSmerfciamajda pisze:Najtansza oferta za dwupak Cardo Slim to 1900 zł, dwupak N-com to 1500zl.
Jeśli ten Cardo dobrze się integruje z kaskiem Nolana to chyba sie skuszę.
Edit.
Na stronie Cardo, Slim nie jest kompatybilny z kaskami Nolana.
No nie jest ponieważ od jakiegoś czasu Nolan robi kaski gdzie bateria do N-Com laduje na tyle głowy i nie ma już wyprowadzenia z boku gdzie można wcisnąć sterownik i jego mocowanie lub ewentualnie podciac dziuręSmerfciamajda pisze:Najtansza oferta za dwupak Cardo Slim to 1900 zł, dwupak N-com to 1500zl.
Jeśli ten Cardo dobrze się integruje z kaskiem Nolana to chyba sie skuszę.
Edit.
Na stronie Cardo, Slim nie jest kompatybilny z kaskami Nolana.
Nie ma takiej zasady. Często zależy nawet od modelu. I zawsze będzie to połączenie gorsze, między różnymi markami. Ja mam Sene kumpel Cardo. Da się podłączyć, jeździmy tak ale... jako telefon mu się parujęskibol83 pisze:Ktora marka interkumu nie stwarza problemow w laczeniu sie z interkomami innych marek? Cos wyczytalem ze senna nie ma problemu, a jakies inne znacie?
Problemy wynikają, bo:Lord pisze:Potwierdzam, Chinole ze wszytkim potrafia sie połaczyć.
Natomiast z praktyki wiem że najwięcej problemów jest pomiędzy Cardo a Seną. Więc zadaj sobie pytanie z kim będziesz jezdził z grupa która ma Cardo czy Sennę i wtedy nie musisz bac sie droższych rozwiązań. Co da zalet jednego czy drugiego nie będe się wypowiadał bo każde ma coś co nie ma drugie
Ja jak kolejny BT-S2 się wysypie z gniazdem to wskoczę na FreedConn T-max - to ma osobne gniazdo ładowania i można go ładować w czasie użytkowania.skibol83 pisze:Czyli nie ma reguly, jak juz to cos to kupowac takiego ze średniej półki i nie powinno byc wiekszych problemow... pomijam temat jakosci polaczenia
Ja tez mysle o FreedConn T-max lub T-rex, ewentualnie sie szarpne o poziom wyzej na jakas senne, cardo czy interphone, ale to jeszcze mam czas, mam narazie pilniejsze wydatkiStruna pisze: Ja jak kolejny BT-S2 się wysypie z gniazdem to wskoczę na FreedConn T-max - to ma osobne gniazdo ładowania i można go ładować w czasie użytkowania.
A co do jakości - chinole akurat tutaj nie są złe.