Zastanawiam się nad którymś z dwóch pierwszych.
Którego byś z nich polecił i w czym Twój numer 1 jest od nich lepszy?
Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.
Po pierwsze wiele, jak nie większość programów nawigacyjnych działa również w trybie off-line. Pobierasz wcześniej mapę interesującego Cię rejonu i możesz korzystać bez połączenia z siecią.QraC pisze:Telefon może i jest bardziej uniwersalny... a transmisja danych za granicą ??
Cześć, pozostaje pytanie - montować gniazdo zapalniczki, czy od razu podwójne gniazdo USB ?kitza pisze: Przy większej ilości urządzeń na kierownicy pewnie pomyślałbym jednak o gnieździe ale przy jednej uznałem, że nie ma sensu.
Oczywiście, zazwyczaj korzysta się z map wektorowych, więc one są skalowalne.QraC pisze:1. Offline - ściągniesz mapę w każdej skali? Gdybyś chciał coś zmienić, podpatrzeć coś innego? Pytam bo nie wiem![]()
Piszemy tu o alternatywie dla GPS-a, a nie dostępie do sieci dla innych potrzeb, więc jeśli chodzi o dane potrzebne do nawigacji 500MB spokojnie na tydzien czy dwa, a może i na miesiąc wystarcza, choćbyś jeździl na samych Goglemap. Sam najczęściej korzystałem z takiego pakietu i starcza mi na wszystko, również FB, pocztę, bóoking.com, trip advisor itd ale jeśli nie chcesz płacić wybierz mapy offline jak było napisane wyżej.QraC pisze:2. Czy zostanie zniesiony co do transmisji danych to się jeszcze okaże. Póki co - koszty może nie są zabójcze, ale paczka 500 MB to koszt między 20-50 PLN. Na tydzień pewnie nie wystarczy (tzn. mi nie wystarcza ale korzystam z trip advisora, jakiś wiadomości, google maps) Kilka wyjazdów w roku i się robi extra koszt.
To kwestia organizacji i potrzeb, niektórzy korzystają z jednego telefonu, zmieniając kartę informują tych z którymi musza mieć kontakt podczas urlopu o swoim "nowym" numerze telefonu. Ewentualnie dodatkowo wieczorem przekładają kartę w telefonie by sprawdzić wszystkie smsy i nieodebrane połaczenia.QraC pisze:3. Pewnie by się sprawdziła lokalna karta pod warunkiem dual sima... i tak już jeżdzę z dwoma telefonami wszędzie więc trzeci jak dla mnie naprawdę zbędny
Według mnie gniazdo zapalniczki jest bardziej uniwersalne, bo możesz podłączyć, np. sprężarkę.Iżu pisze:Cześć, pozostaje pytanie - montować gniazdo zapalniczki, czy od razu podwójne gniazdo USB ?
Czy umieszczony ponad deską na wysokości oczu (zwłaszcza w pionie) smartfon nie ogranicza widoczności drogi ?
Cześć, możesz napisać jakie według Ciebie programy (na Androida) będą przydatne dla motocyklisty?Spolsky pisze: Rozwój przydatnego motocyklistom softu, może przyprawić o zawrót głowy, a najlepsze jest to, że kazdy może wybrać to co uważa przydatne dla siebie.
To juz zależy od motocyklisty i jego preferencjiIżu pisze: Cześć, możesz napisać jakie według Ciebie programy (na Androida) będą przydatne dla motocyklisty?
Z góry dzięki i Wesołych Pogodnych Świąt
Poza Janosikiem chyba się przyda "Calimoto" dzięksSpolsky pisze:np: OsmAnd, Sygic, Automapa, Yanosik, Coyote, GPSies, Calimoto, Wikiloc, Real Time Tracker, WhatApp, Twonav, Archies, Booking.com, Dropbox, GPStrip, TripAdvisor, WeatherPro, Wygaś i Zablokuj, ACSI Europa, Instawather itd.
Które to apki ?Spolsky pisze:Niektóre programy potrafią np. korygować na bieżąco trasę i cel podróży gdy jest on ruchomy, np. kolega który jest kilkaset km dalej, a do którego chcemy dołączyć. Dodatkowo jego pozycję widzimy non stop na mapie po której nawigujemy. To się przydaje też w jeżdzie w grupie, gdy nie zawsze mamy wszystkich w zasięgu wzroku i obawiamy się by kogos nie zgubić.