Tomek 69 pisze:No ja też mam zamiar przyjechać 3 wraz z żoną. Mam rozumieć że trzeba będzie się samemu zakwaterować na wcześniejszy przyjazd? Pozdrawiam serdecznie z Bydgoszczy LWG
Tak . Gospodarze chętnie ugoszczą wszystkich chętnych na wcześniejszy przyjazd , ale rezewacje pobytu trzeba ogarnać sobie samemu .
szuler pisze:Dzięki Waldek. Zgłosiłem się na listę i czekam na info o koncie i kwocie. Odnośnie pojazdówki zdaję się na Ciebie - wieści o Twoich zdolnościach przewodnika dotarła na daleką północ Polski
Chętnie pokażę ci co fajniejsze miejsca i odcinki z obu tras objazdówki , jednak jako organizator mam też obowiązek witać przybyłych chlebem i solą . Tak więc zbyt wiele czasu na piątkowy objazd mieć nie będziemy .
Więc tak , wstępnie rozmawiałem z właścicielem browaru, piwo dostaniemy, nawet 10 skrzynek, będą też gadżety na jakieś konkursy. Jedynie poprosił o ładne zdjęcia z reklamą browaru, nas jako uczestników. Temat dostarczenia piwa jest mozna tak powiedzieć na dobrej drodze, bo brat Waldemara pracuje ok 150 km odemnie, więc piwko dostarczy na zlot. Na razie tyle
Każdy kto ma ochotę przyjechać wcześniej , jest mile widziany . A może macie ochote zobaczyć jakies specjalne miejsca , takie o których gdzieś słyszeliście ale przewodniki milczą ,lub takie które sa pewnymi symbolami. Dla przykładu : http://www.rodzinna-turystyka.pl/ciekaw ... zeszy.html lub : , , . w razie nabrania apetytu pytajcie śmiało.
Nie wiem czyto ma sens, ale jak widzę ile fajnych miejsc znacie, to myśle, że przydał by się taki forumowy/motocyklowy przewodnik/zestaw plików KML/GPX do wrzucenia na telefon i do nawigacji z takimi miejscami. Ciekawe miejsca, hoteliki przyjazne motocyklistom, campingi, fajne trasy, chronione parkingi, przejscia graniczne, stacje benzynowe itp. Można by podzielić na województwa (Polska) i kraje (Europa). Jedziesz w Dolnośląskie, to wrzucasz na telefon albo do GPS-a to, co Cie interesuje i w razie potrzeby włączasz warstwę na mapie...
haqqax pisze:Nie wiem czyto ma sens, ale jak widzę ile fajnych miejsc znacie, to myśle, że przydał by się taki forumowy/motocyklowy przewodnik/zestaw plików KML/GPX do wrzucenia na telefon i do nawigacji z takimi miejscami. Ciekawe miejsca, hoteliki przyjazne motocyklistom, campingi, fajne trasy, chronione parkingi, przejscia graniczne, stacje benzynowe itp. Można by podzielić na województwa (Polska) i kraje (Europa). Jedziesz w Dolnośląskie, to wrzucasz na telefon albo do GPS-a to, co Cie interesuje i w razie potrzeby włączasz warstwę na mapie...
Jak będziesz mieć wszystko podane na gotowo to gdzie podzieje się przyjemność odkrywcy i poznawanie nieznanego Czyż nie lepiej poznawać świat według swojego osobistego odbioru niż podążać po czyichś śladach kierując się odczuciami innych
szuler pisze:
Jak będziesz mieć wszystko podane na gotowo to gdzie podzieje się przyjemność odkrywcy i poznawanie nieznanego Czyż nie lepiej poznawać świat według swojego osobistego odbioru niż podążać po czyichś śladach kierując się odczuciami innych
prawdę mówiąc wszystko można zobaczyć na youtube więc po co sie fatygować osobiście, wydawać pieniądze i ryzykować
szuler pisze:... wszystko podane na gotowo to gdzie podzieje się przyjemność odkrywcy i poznawanie nieznanego ...
Ten co nigdy nie skorzystał przed wyjazdem z map, przewodników, opisów w internecie, filmików na youtubie, porad na forach - niech pierwszy rzuci kamieniem
GPS chyba nie wyklucza odkrywania miejsc dla siebie. Ale upierał się nie będę