Fakt że przesyłka z ali w tym wypadku bezpłatna do miejsca docelowego.rasik pisze:@Smerfciamajda Zamów sam bo @Lord to Wwa a ty Wrocław szkoda płacić za przesyłkę extra w kraju.Smerfciamajda pisze:@Lord bedziesz zamawiał?
Weź jeden dla mnie proszę.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
TomTom Rider
Re: TomTom Rider
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Kupiłem i ja 
Zobaczymy czy to warte tych 45zl.
Mam obawy co do wpływu RAM i jego masy na mechanizm szyby.
I estetyczniej tez pewnie bedzie na tej kostce.

Zobaczymy czy to warte tych 45zl.
Mam obawy co do wpływu RAM i jego masy na mechanizm szyby.
I estetyczniej tez pewnie bedzie na tej kostce.
Przynisłem navi do domu i od razu po znalezieniu sieci wifi padł kamunikat o aktualizacji mapy i bazy fotoradarów.... i to mi sie podoba
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
nie przeszkadza to jednak samemu urządzeniu nie znaleźć kawałka autostrady który jest od kilku lat uruchomiony...skibol83 pisze:Przynisłem navi do domu i od razu po znalezieniu sieci wifi padł kamunikat o aktualizacji mapy i bazy fotoradarów.... i to mi sie podoba
A bo na pewno jest włączona opcja "Unikaj autostrad" 
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
Ile czasu powinna trwac aktualizacja mapy i fotoradarow? Juz ciagnie sie chyba dobre 4h jak nie lepiej i jest 87% 
TT410, na kablu podłączonym do kompa, aktualizacja mapy, radarów, punktów trwa max do godziny.
zależy od łącza wifi i wielkości aktualizacji, może tyle trwać. Szczególnie ta pierwsza.skibol83 pisze:Ile czasu powinna trwac aktualizacja mapy i fotoradarow? Juz ciagnie sie chyba dobre 4h jak nie lepiej i jest 87%
Mam 550 i ciągnie przez wifi, to na pewno nie wina internetu bo po teście mam średnia 310Mb/s, jest to pierwsza aktualizacja to może dlatego tak długo
a z tego co pamietam to aktualizacja mam coś pomiedzy 8-9Gb
Mi aktualizowalo 550 około 30 min potem jescze w ciągu tygodnia trafiła.mibsie jedna map i jedna fotoradarów max 5 min przez wi-fi (transfer max 100Mb)
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
To moze od tego ze pierwszy raz, kolega tez pisal ze mu zeszlo dlugo przy pierwszej aktualizacji, ale zrobic zrobilo tylko ze dlugo zeszlo 
- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Aktualizacja map to paczka ok. 8 Gb, więc sporo do pobrania. Czas zależy od szybkości łącza z którego korzystasz, więc te 4-5 godz. jest prawdopodobne. Ja ostatnią aktualizację robiłem przez telefon jadąc autem, więc zasięg często bywał słaby i trwała ok 2.5 godz. Aktualizacja fotoradarów to max 5-10 min.
Honda Transalp 650XL + Suzuki V-Strom DL 1000 ABS 2016
SP6AZE
SP6AZE
Juz teraz nie pamietam ile, ale chyba pisalo 8.7 GB.... wiec chcac czy nie to chwile zejdzie... no ale jest pobrane
Panowie
Czas aktualizacja zależy od map które wrzuciliscie na urządzenie.
Możecie mieć Central Europe i mapy szczegółowe np. Polska wtedy każda mapa jest dodatkowo aktualizowana stąd czas i ilość GB.
Czas aktualizacja zależy od map które wrzuciliscie na urządzenie.
Możecie mieć Central Europe i mapy szczegółowe np. Polska wtedy każda mapa jest dodatkowo aktualizowana stąd czas i ilość GB.
A moze kononowirus juz sie przedostal do sieci i dlatego tak dlugo

Pytanie?
Czy ktoś trafił gdzieś w necie jakieś info o nowym tomtom riderze ??
Pojawia się już sporo materiałów o Garminie XT, jest to model na 2020, 550 tłuką już ponad 2 lata więc może czas na jakąś nowość.
Pojawia się już sporo materiałów o Garminie XT, jest to model na 2020, 550 tłuką już ponad 2 lata więc może czas na jakąś nowość.
V-strom 650 XT 2016
550 rider jest jak najbardziej najnowszym modelem i nie przypuszczam że będzie coś nowszego w najbliższym czasie, za krótko na rynku.gorn pisze:Pytanie?
Tak z ciekawości..... jest możliwość zakupienia samego uchwytu z kablem zasilajacym tak żeby mozna bylo jedno urządzenie używać na kilku roznych motocyklach?
@motif - niby jest najnowszym modelem ale 2 lata na rynku... patrząc po wcześniejszych upgradeach pewnie max w przyszłym roku coś wprowadzą...
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life