Czy jeździcie teraz motocyklem?

Forum na tematy których nie ma w innych częściach forum
Awatar użytkownika
motif
A+B+C

Re: Czy jeździcie teraz motocyklem?

Post autor: motif »

już z dziś ponad 100 km zrobiłem Kraków/ Maków Podhalański i okolice i ani jednego radiowozu, w Krakowie jeden widziałem jak spali przy wjeździe do Krakowa. Pogoda wyśmienita. Jak tylko nie ubierzesz się w pstrokate skóry i nie wariujesz na R1 rycząc silnikiem to nikt nie będzie zainteresowany.
Policjanci już kiedyś musieli poprawiać swój wizerunek więc przypuszczam nie chcą są go sobie psuć bez powodu. Nie dajmy się zwariować...

Awatar użytkownika
QraC
A+B+C
Kontakt:

Post autor: QraC »

@motif - tu pełna zgoda. Dzisiaj wracając z pracy zamiast normalnych 17 km które mam zajęło mi to.... 225 :lol:. Kilka przydrogowych patroli i tak jak zwykle... czyli nic.

Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure

Ride Through Life

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

QraC pisze:@motif - tu pełna zgoda. Dzisiaj wracając z pracy zamiast normalnych 17 km które mam zajęło mi to.... 225 :lol:. Kilka przydrogowych patroli i tak jak zwykle... czyli nic.
ludzie ostatnio zaczęli mieć strasznie daleko do pracy :mrgreen:
Ocena: 5.88235%

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

Post autor: crimson »

Do pracy u mnie jest tak samo, ale z pracy minimum 100 km :)

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC

Awatar użytkownika
Dziadek3H3M
A+B+C

Post autor: Dziadek3H3M »

Wchodzę w tą licytację. Mam do pracy, na skróty, 176 km w jedną stronę, i co, kto przebija :D

Małym druczkiem: raz na tydzień.

LWG

DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS

MarjanLU
AM

Post autor: MarjanLU »

oczywiście że jeżdżone
pn 450 LBN - OPO
pt 450 OPO - LBN
do i z pracy w ramach relaksu i odstresowania po tym bajzlu dookoła :mrgreen:

GregoryP
A1

Post autor: GregoryP »

A ja relaksacyjnie na działeczkę ogarnąć domek po zimie 80km wtorek i 80 km czwartek.

Awatar użytkownika
skibol83
A+B+C

Post autor: skibol83 »

Witam
Wczoraj i dziś trochę pośmigałem łącznie coś koło 270km, wczoraj miałem tylko akumulator podładować i wyszła 90- 100km, a dziś próbowałem jak TomTom prowadzi i wyszło 170km, na dodatek pierwsza "gleba" zaliczona i pierwsze straty :oops: , podjechałem kupić paliwo, po zatankowaniu przejechałem na parking żeby zapłacić, stopka boczna się nie rozłożyła do końca i moto poleciało na bok, wstyd..... :roll: :oops: :roll: :oops: duma urażona a na moto rysa na gmolu i pękła mi końcówka klamki od sprzęgła :cry: :( ale jest dobrze, bo policjanci co byli na hot-dog wylecieli i mi pomogli podnieść, tak że najciemniej pod latarnia hehehe, a co do policji kilka radiowozów minąłem ale nawet nie zwrócili uwagi na to że jadę, tyle co ta akcja na cpn ;)
Załączniki
20200411_175400.jpg

DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 9

Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty

Awatar użytkownika
bojaco
A+B+C

Post autor: bojaco »

Takie banalne paciaki to jest ogromny niefart. Na długo zostają w pamięci. Dobrze, że nic Ci się nie stało. Wiesz jak to jest, zawsze mogło być gorzej.

DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi :o

Awatar użytkownika
skibol83
A+B+C

Szybko szybko i nie zwrocilem uwagi ze stopka sie nie zablokowala i moto na boku :oops: :oops: najgorszy ten wstyd jak sie ludzie patrza :shock: :oops: :P

Awatar użytkownika
QraC
A+B+C
Kontakt:

Post autor: QraC »

szuwarek pisze:Takie banalne paciaki to jest ogromny niefart. Na długo zostają w pamięci. Dobrze, że nic Ci się nie stało. Wiesz jak to jest, zawsze mogło być gorzej.
Lepiej takie niż gorsze przygody... urażona duma to... tylko urażona duma ;)

Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure

Ride Through Life

mast
A1

Post autor: mast »

skibol83 pisze:Witam
Wczoraj i dziś trochę pośmigałem łącznie coś koło 270km, wczoraj miałem tylko akumulator podładować i wyszła 90- 100km, a dziś próbowałem jak TomTom prowadzi i wyszło 170km, na dodatek pierwsza "gleba" zaliczona i pierwsze straty :oops: , podjechałem kupić paliwo, po zatankowaniu przejechałem na parking żeby zapłacić, stopka boczna się nie rozłożyła do końca i moto poleciało na bok, wstyd..... :roll: :oops: :roll: :oops: duma urażona a na moto rysa na gmolu i pękła mi końcówka klamki od sprzęgła :cry: :( ale jest dobrze, bo policjanci co byli na hot-dog wylecieli i mi pomogli podnieść, tak że najciemniej pod latarnia hehehe, a co do policji kilka radiowozów minąłem ale nawet nie zwrócili uwagi na to że jadę, tyle co ta akcja na cpn ;)
Oooo... widzę po prędkości max, że i autostrada byłaObrazek

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
skibol83
A+B+C

Gdzie tam autostrada ;) "mistrz prostej", mialem kilka prostych to troche odkrecilem 8-) tylko ze dzis to tak bardziej rekraacyjnie, wczoraj bardziej na sportowo hehehe :mrgreen:

prebenny
A+B+C

Post autor: prebenny »

skibol83 pisze:Szybko szybko i nie zwrocilem uwagi ze stopka sie nie zablokowala i moto na boku :oops: :oops: najgorszy ten wstyd jak sie ludzie patrza :shock: :oops: :P
A tam ja pierwszy tydzień po odebraniu prawka 2 czy 3 gleby zaliczyłem także :D I wszystkie dokładnie w tym samym stylu :P Zawsze może być gorzej, bo jak moto Ci zagarnie nogę to bez gmoli albo crashpadów moto ląduje Ci na nodze albo jak przewróci Cię na coś stojącego obok to też lipa :)

Kymco Downtown 350i

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Post autor: Iżu »

Iżu

Awatar użytkownika
skibol83
A+B+C

@Iżu- zgodze się z tym co jest zawarte na filmie, ale ale ale ;) idac chodnikiem moge skrecic noge, przygotowujac obiad moge sie skaleczyc, jadac samochodem ktos mi moze droge zajechac i dzwon gotowy, w pracy moge udezyc sie mlotkiem lub ochlapie sie goraca kawa 8-) jest setki okazji by wyladowac w szpitalu. Kazdego nosi zeby wyjsc z domu bo piekna pogoda. W obecnej sytacji zgodze sie ze to chodzenie po cienkim lodzie, tylko czy za miesiac dwa lub piec prawdopodobieństwo ze sie zaraze bedzie zerowe? Chyba nie, musimy nauczyc sie juz z tym zyc. A druga sprawa jaka mam na swoje usprawiedliwienie 8-) jak nieraz mowilem jezdze TIR-em i w poniedzialek w nocy juz startuje, nastepna okazje bede mial dopiero na majowke zeby pojezdzic :mrgreen:

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: lukas76 »

W tym roku więcej na rowerze zrobiłem ba , :? więcej biegałem niż na moto

Ponowne przyjęcie do Mniejszości Niemieckiej 🤣
BMWał
[media]https://www.dampfbier.de/[/media]

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

Lżu, spamujesz tym swoim filmem wszędzie gdzie się da widzę...wziąłbyś na wstrzymanie.
To jest watek o tym kto jeździ na moto a nie kto trzęsie porami i siedzi w domu....

damianKr
A2

Post autor: damianKr »

Ostatnio musiałem pojechać do rodziny 80 km. I mijałem 3 radiowozy... wszystkie przy kolizjach/wypadkach. Nie wiem może taka okolica ale na drogach jest dziki zachód.
W obecnej sytacji zgodze sie ze to chodzenie po cienkim lodzie, tylko czy za miesiac dwa lub piec prawdopodobieństwo ze sie zaraze bedzie zerowe?
I tutaj strzał w dziesiątkę! To nie będzie tak, że za miesiąc czy dwa się obudzimy i wirus zniknie. Trzeba się z tym nauczyć żyć. Ogólnie cała pandemia 'mentalnie' się skończy gdy media znajdą sobie inny temat, ale to nie zmieni faktu, że ryzyko zarażenia już zawsze pozostanie.

W Krakowie widzę, że ludziom już powoli zaczyna się nudzić ta kwarantanna. Coraz więcej ludzi na ulicach. Znajomy kierowca autobusu mówił mi że muszą dokładać nowe autobusy na linie ponieważ coraz więcej ludzi zaczyna jeździć.

Zresztą skoro grupa 30 osób, bez rękawiczek i maseczek bez zachowania bezpiecznej odległości może wejść na Cmentarz na Powązkach, to chyba nie jest tak źle.... ;) ;)

V-Strom 650 XT 2019

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Post autor: Iżu »

motif pisze:Lżu, spamujesz tym swoim filmem wszędzie gdzie się da widzę...wziąłbyś na wstrzymanie.
To jest watek o tym kto jeździ na moto a nie kto trzęsie porami i siedzi w domu....
Chłopie nie czepiaj się, temat wątku jest bezpośrednio powiązany z moim filmem, a nie jeżdżę tylko siedzę w domu by pomóc lekarzom w ratowaniu ludzkiego życia, Ty widocznie tego nie kumasz.. no cóż, kolega z pracy który tak się nabijał z korona-wirusa kilka tygodni temu teraz przeżywa koszmar, bo jego ojciec walczy o życie pod respiratorem..
Życzę Ci w te święta byś nie musiał doświadczyć tego co on.. ! :|

Iżu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy ogólne”