Ogłoszenie duszpasterskie

Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html

Zapisy : topic7845.html

Foto Tag

Wspólnie razem..
Awatar użytkownika
Dziadek3H3M
A+B+C

Re: Foto Tag

Post autor: Dziadek3H3M »

intonet, jak wiesz jak i znalazłeś miejsce, to jedź i zrób fotkę, a w ten sposób to tylko cytat z rasika: " Mistrzu tu nie o to chodzi... " ;)

LWG

DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS

Awatar użytkownika
intonet
A1

Post autor: intonet »

Pewnie że nie. Trzeba trochę utrudniać robiąc zdjęcie w sposób aby motocykl np był pierwszym planem albo nie cały obiekt widoczny. Bo z łatwo będzie.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

WSK 175 --> WSK 125 ---> Honda Transalp 600 '98 ---> Suzuki DL-650 '08 ---> Suzuki DL-1050

Awatar użytkownika
Luchow
A+B

Post autor: Luchow »

@intonet
Myślę, że chłopaki jednak mieli na myśli, że nie chodzi o to żeby tu wrzucać rozwiązanie, nawet jeśli jego znalezienie było dla Ciebie proste. Zwłaszcza jak sam się nie planujesz tam wybrać - nie psuj zabawy innym.
A druga rzecz - jak przesadzisz z trudnością, to zmusisz ludzi do siedzenia godzinami przed ekranem i szukania. Jak dasz na tyle łatwe, żeby dało się znaleźć w pół godziny, to zamiast tego siądą na motor, pojadą i za chwilę będzie coś nowego do znalezienia. A mnie się wydaje, że to o jazdę w tym wszystkim chodzi, nie?

Pałac może faktycznie nieco za prosty, byłem po całym dniu jazdy i nie sprawdziłem (choć zwykle to robię) co google powie na tą grafikę. Ale i tak dopóki ktoś tam nie pojedzie to zadanie obowiązuje :)

A Ty widzę jesteś z Rzeszowa - tam też zadanie wisi już od października - pojedź i pokaż co potrafisz ;)
Podkarpacie
Ocena: 5.88235%

Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany

Awatar użytkownika
gorghu
A+B+C+D+E
Kontakt:

Post autor: gorghu »

Taka rzecz mi przyszła do głowy.
Można by stworzyć mapę (najłatwiej mapa google) i zaznaczać na niej lokalizację odgadniętych punktów foto tagu. Link do mapy mógłby być podany w którymś poście (najlepiej pierwszym ale nie wiem czy autor może go jeszcze wyedytować) i kto chce to sobie tam zagląda a kto nie chce to nie zagląda :)
A taka mapka z punktami może posłużyć do zaplanowania fajnej trasy.

Grzesiek
DL 650 AK8 Black Mat -->> Super Tenere 1200

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

Post autor: crimson »

Podkarpackie będzie odwiedzone lada tydzień :)

DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC

Awatar użytkownika
gorghu
A+B+C+D+E
Kontakt:

@crimson to daj znać jak będziesz się wybierał. Jak bym miał chwilę to może gdzieś na trasie byśmy się zgadali :)
A ja niewykluczone że jutro będę w twojej okolicy odwiedzając zaległe (i już odgadnięte) punkty. Tak jak pisałem wyżej w poście zaznaczając punkty na mapie dość ciekawa trasa się zrobiła :)

Grzesiek

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

@gorgu, dzwon jakbyś chciał wpaść na kawę :)

Awatar użytkownika
intonet
A1

Moją intencją było zwrócenie Waszej uwagi że żaden problem jest uzyskać informacje o lokalizacji mając takie zdjęcie. Przepraszam że użyłem google za kogos. Założyłem z tego narzędzia się korzysta ale może błędnie i co niektórzy jeżdżą i szukają. Ps do lokalizacji tej cerkwi mam ponad 2h w jedna strone. Kiedyś przy okazji zajadę.
Lewa!

WSK 175 --> WSK 125 ---> Honda Transalp 600 '98 ---> Suzuki DL-650 '08 ---> Suzuki DL-1050

Awatar użytkownika
czarny_gawron
A

Post autor: czarny_gawron »

Luchow pisze:@czarny_gawron Może nie było bardzo trudne, ale fajna miejscówka, a i dojazd ciekawy. Musiałem koparkę przegonić z remontowanego mostku żeby tam dojechać :D

A swoją drogą - paliwo jest takie tanie, że aż mnie skręca że nie jeżdżę więcej... Dzisiejsze 370 km kosztowało mnie 48 zł przy dystrybutorze.
Prawda, Wisła jak nie Wisła, nurt prąd kamienie.. Tylko woń wiślana ;) Kiedyś legalnie przechodziliśmy górą na drugą stronę (bo lepsze miejscówki na sandacze i brzany), takie ciecie były za dawnych lat... Nie to co teraz, jak jest napisane tak ma być! Szwajcaria się kurde robi ;)

"To był koń na białym rycerzu, na białym rycerzu był koń... "
DL 650 '12

Awatar użytkownika
czarny_gawron
A

Post autor: czarny_gawron »

intonet pisze:Moją intencją było zwrócenie Waszej uwagi że żaden problem jest uzyskać informacje o lokalizacji mając takie zdjęcie. Przepraszam że użyłem google za kogos. Założyłem z tego narzędzia się korzysta ale może błędnie i co niektórzy jeżdżą i szukają. Ps do lokalizacji tej cerkwi mam ponad 2h w jedna strone. Kiedyś przy okazji zajadę.
Lewa!

To nie chodzi aby złapać króliczka... ale by gonić go! ;)
Można w szopie wstawić zdjęcie moto, i wygrać... Tylko co wygrać..? A gdzie jazda, w nieznane, na azymut, na mech na drzewie... Widzisz w tle góry, znasz je, inna perspektywa, kurde to musi być tam, jak tam dojechać i pyk 500km za dzień poszło ;)
Ja to tak widzę, ale ja pi@$%olniety ponoć jestem ;) :mrgreen:

"To był koń na białym rycerzu, na białym rycerzu był koń... "
DL 650 '12

Awatar użytkownika
Struna
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: Struna »

gorghu pisze:Taka rzecz mi przyszła do głowy.
Można by stworzyć mapę (najłatwiej mapa google) i zaznaczać na niej lokalizację odgadniętych punktów foto tagu. Link do mapy mógłby być podany w którymś poście (najlepiej pierwszym ale nie wiem czy autor może go jeszcze wyedytować) i kto chce to sobie tam zagląda a kto nie chce to nie zagląda :)
A taka mapka z punktami może posłużyć do zaplanowania fajnej trasy.
Fajna koncepcja - popieram.

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl

Awatar użytkownika
staszek_s
A+B+C+D+E+T

Post autor: staszek_s »

Też popieram bo miejsca są na ogół ciekawe a często się szuka inspiracji na niedzielny wypadzik.

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

staszek_s pisze:często się szuka inspiracji na niedzielny wypadzik.
A propos "niedzielny wypadzik" z inspiracji @Luchow :)
NIedzielnyWypadzik.png

Awatar użytkownika
gorghu
A+B+C+D+E
Kontakt:

No to zrobiona pętelka po Małopolsce. Pykło o 550 km :)
I tak - zadanie bieżące od @Luchow dla tego regionu:
Dworek
A że dla jednego punktu nie bardzo mi się chciało jechać to zahaczyłem jeszcze o wcześniejsze (dokładnie o 7 :) )
Bez motorku w pierwszym planie bo kupa ludu i nie dało się wjechać ;)
Bez motorku w pierwszym planie bo kupa ludu i nie dało się wjechać ;)
IMG8-m.jpg (49.48 KiB) Przejrzano 5521 razy
IMG7a-m.jpg
IMG7a-m.jpg (52.27 KiB) Przejrzano 5521 razy
IMG6-m.jpg
IMG6-m.jpg (48.65 KiB) Przejrzano 5521 razy
IMG1-m.jpg
IMG1-m.jpg (60.76 KiB) Przejrzano 5521 razy
IMG2-m.jpg
IMG2-m.jpg (48 KiB) Przejrzano 5521 razy
IMG3-m.jpg
IMG3-m.jpg (48.51 KiB) Przejrzano 5521 razy
IMG5-m.jpg
IMG5-m.jpg (43.86 KiB) Przejrzano 5521 razy

Grzesiek

Awatar użytkownika
gorghu
A+B+C+D+E
Kontakt:

Nowe zadanie dla Małopolska:
ciufcia.jpg

Grzesiek

Awatar użytkownika
crimson
A+B+C+D+E+T

@gorghu - "gud dżob" :)

Awatar użytkownika
Luchow
A+B

Post autor: Luchow »

@gorghu - no niezła pętelka :) Zaraz się biorę za szukanie ciufci.

A tymczasem - mam listę fototagów odgadniętych, zapisanych jako miejsca na mapach Google.
Brakuje mi tu jeszcze przeprawy bez promu od @Lord, bo tego jeszcze nie odszukałem :)

Niestety widzę, że Google bardzo nierówno traktuje obsługę miejsc przez komputer i telefon - na telefonie można sobie taką listę posortować (co zrobiłem - miejsca powinny być w kolejności, w jakiej były zadawane), ale na komputerze i tak wyświetlają się w porządku losowym...

Teraz jeszcze dwa pytania do @Centrino:
- Czy da się tą listę przypiąć jako pierwszy post tego wątku, czy trzeba zrobić nowy wątek żeby tam to wisiało?
- Jeśli trzeba nowy wątek, to czy zwykły użytkownik może uzyskać prawa do bezterminowej edycji pierwszego postu? Mógłbym tam prowadzić listę aktualnych zadań dla każdego województwa, bo wraz ze wzrostem popularności wątku coraz trudniej znaleźć te zadania które wiszą już jakiś czas.
Ocena: 17.64706%

Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

@Luchow - to pytanie bardziej do @Antyks

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Awatar użytkownika
intonet
A1

Luchow pisze:@gorghu - no niezła pętelka :) Zaraz się biorę za szukanie ciufci.

A tymczasem - mam listę fototagów odgadniętych, zapisanych jako miejsca na mapach Google.
Brakuje mi tu jeszcze przeprawy bez promu od @Lord, bo tego jeszcze nie odszukałem :)

Niestety widzę, że Google bardzo nierówno traktuje obsługę miejsc przez komputer i telefon - na telefonie można sobie taką listę posortować (co zrobiłem - miejsca powinny być w kolejności, w jakiej były zadawane), ale na komputerze i tak wyświetlają się w porządku losowym...

Teraz jeszcze dwa pytania do @Centrino:
- Czy da się tą listę przypiąć jako pierwszy post tego wątku, czy trzeba zrobić nowy wątek żeby tam to wisiało?
- Jeśli trzeba nowy wątek, to czy zwykły użytkownik może uzyskać prawa do bezterminowej edycji pierwszego postu? Mógłbym tam prowadzić listę aktualnych zadań dla każdego województwa, bo wraz ze wzrostem popularności wątku coraz trudniej znaleźć te zadania które wiszą już jakiś czas.

Super sprawa z mapką!
Pozdr.

Awatar użytkownika
gorghu
A+B+C+D+E
Kontakt:

@Luchow pytanie techniczne. Edycję tej mapki tylko ty możesz robić? Czyli mając namiar na "odgadnięty" punkt trzeba ci go podesłać żebyś do mapki dodał? Bo jeśli tak to to cię częściowo eliminuje z poszukiwań odnalezionych, a nie opisanych punktów. Może warto zmienić uprawnienia mapy aby każdy mógł ją edytować. Wtedy pierwsza osoba, która odgadła lokalizację i wrzuciła fotkę na forum dodaje też ten punkt do mapy. Nie trzeba by było udzielać odpowiedzi na forum pod zdjęciem gdzie jest dana lokalizacja, a pozostali, nie zaglądając do mapy, mogli by nadal brać udział w poszukiwaniach.
Taka koncepcja do rozważenia :)

Grzesiek

Zablokowany

Wróć do „Spotkania i zloty”