Trochę nie w temacie.Lord pisze:@Oskar wszytko pomyliłeś, ja mam Heed i jest tylko mocowany do uchwytów przy stopce centralnej i gmolach z przodu. Jedyne słuszne mocowanie. Dodatkowo nic tam nie pęka nic sie nie dzieje. To ja ci opowiadałem właśnie o płycie montowanej do śrub na deklu i nawet chinczycy w swoich ofertach takowe mają. I niestety jest to SW Motech https://akcesoriamotocyklowe.pl/product ... 9UQAvD_BwE. W życiu nie odważyłbym sie czegoś takiego zamontować. A co do Marceela to całkowita inna historia tam serwis spierdolił przy okazji.
Co do SW Motech I mocowania płyty , to mam taką w moim dl 650 mocowaną do śrub od dekli po lewej i prawej stronie i muszę przyznać że to się jednak sprawdza w przypadku gdy nie mamy gmoli.Pogiołem swoją płytę kompletnie i mocowania wytrzmały-żadnych uszkodzeń w motocyklu. Co innego płyta od Givi mocowaną z przodu cylindra tak jak plastikowa osłona w 650 XT,to już chyba tylko dekoracja. Ale fakt że nowa wersja SW do dl 650 też już jest mocowana z przodu do gmoli a nie do silnika.