1050 XT problem z kuframi

Wszystko co o motocyklach V-strom powiedzieć i wiedzieć można. Pytania, odpowiedzi, dyskusje.
Lysymaciek
A1

Re: 1050 XT problem z kuframi

Post autor: Lysymaciek »

Lord pisze:@Oskar wszytko pomyliłeś, ja mam Heed i jest tylko mocowany do uchwytów przy stopce centralnej i gmolach z przodu. Jedyne słuszne mocowanie. Dodatkowo nic tam nie pęka nic sie nie dzieje. To ja ci opowiadałem właśnie o płycie montowanej do śrub na deklu i nawet chinczycy w swoich ofertach takowe mają. I niestety jest to SW Motech https://akcesoriamotocyklowe.pl/product ... 9UQAvD_BwE. W życiu nie odważyłbym sie czegoś takiego zamontować. A co do Marceela to całkowita inna historia tam serwis spierdolił przy okazji.
Trochę nie w temacie.
Co do SW Motech I mocowania płyty , to mam taką w moim dl 650 mocowaną do śrub od dekli po lewej i prawej stronie i muszę przyznać że to się jednak sprawdza w przypadku gdy nie mamy gmoli.Pogiołem swoją płytę kompletnie i mocowania wytrzmały-żadnych uszkodzeń w motocyklu. Co innego płyta od Givi mocowaną z przodu cylindra tak jak plastikowa osłona w 650 XT,to już chyba tylko dekoracja. Ale fakt że nowa wersja SW do dl 650 też już jest mocowana z przodu do gmoli a nie do silnika.

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

Post autor: Lord »

Osobiście mocowanie do śrub dekla uważam za nieprzemyślane. Te sruby nie maja na siebie przyjmować z założenia efektów naprężeń po uderzeniu, pomimo ze główna siła idzie na blache mocowania. One maja za zadanie prawidłowo trzymać sam dekiel i dzięki temu uszczelnienie ma być pewne. Widze tu ryzyku przeniesienia siły uderzenia na same śruby jak i sam dekiel z ryzykiem uszkodzenia.

Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition

merc
A

Post autor: merc »

Darjak
Ja na twoim miejscu oddałbym im ten cały komplet kufrow i żądał zwrotu kasy - pewnie grube pieniądze kosztowały.
Poczekasz chwilkę i zapewne inni producenci zaczną sprzedaż sensownego stelaża , wtedy kupisz komplet od np. givi i jeszcze ci dużo kasy zostanie.

DL 650 XT 2016 i honda CB 1300 2013

darjak
A1

Post autor: darjak »

Salon nie chce przyjac kufrow bo sa uzywane,nie ma kto zaplacic za nowe.Oj czuje ,ze to sie skonczy w sādzie

kaloryferarz
A+B+C

Post autor: kaloryferarz »

Łe tam, wystarczy z mordą wpaść przy klientach o godzinie 16 jak jest największy ruch i zrobić awanturę :)

Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

No niestety to jest różnica obsługi klienta w EU a w PL, ale jak sobie uświadomią, w końcu że mogą więcej stracić niż zyskać to ruszą dupę, wystarczy tematem zainteresować kilka portali motocyklowych od razu się ogarną.

merc
A

Darjak
Walcz o swoje a w międzyczasie może ktoś dorobi ci stelaż tak aby obniżyć te kufry.
Wiem, że tak nie powinno być przy nowym moto za grubą kasę ,ale będziesz mógł chociaż cieszyć się z jazdy z plecaczkiem.
A z tym zainteresowaniem tematem portali motocyklowych to dobry temat.

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Post autor: Smerfciamajda »

Kurde stelaż do nowego DL to chyba 2 tyś zł i jeszcze jest babol.

To jest niesamowite.

Awatar użytkownika
Voyager
A+B

Post autor: Voyager »

Sąd sądem. Kosztuje i kasę i pieniądze. Ale myślę, że problemem warto zainteresować media, zwłaszcza portale motocyklowe, których aktywność w ostatnich miesiącach eksplodowała i szukają tematów. Przynajmniej, jeśli nie uda się ostatecznie dojść do porozumienia z dilerem i z Suzuki Poland. Może się uda znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony.
Też uważam, że to spora wtopa. Inaczej by było w przypadku akcesoriów firmy zewnętrznej. Natomiast w przypadku firmowych akcesoriów jest to niedopuszczalne. Jeśli już nawet taka konfiguracja wyklucza komfort pasażera, to informacja o tym powinna być przekazywana podczas konfigurowania FABRYCZNYCH dodatków. Tym bardziej, że oba V-Stromy, 650 i 1000, bywają kupowane między innymi z powodu powszechnego przekonania o komforcie podróżowania zarówno kierownika jak i pasażera. Trochę przypomina to piłowanie gałęzi na której się siedzi. Dla części z nas komfort plecaczka bywa kluczowy.

Romet Kadet -> Romet Ogar 200 -> Junak 901 -> Honda Varadero 125 -> Suzuki V-Strom DL650XT L8 -> Suzuki V-Strom DL650XT M0

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

Ewidentnie problem z obniżeniem wynika z położenia tłumika, chyba nie chcieli psuć sobie wyglądu a jednak powinny tu być kufry asymetryczne, lub z wycięciem na miejsce tłumika.

https://orwell.co.uk/news/get-packing-f ... ki-v-strom

Awatar użytkownika
Smerfciamajda
A+B+C+D

Post autor: Smerfciamajda »

W poprzednim modelu SW do zestwu EVO doadaje łezkę obniżającą tłumik o kilka centymetrów.
Tu się nie dało? Dziwne...

Obrazek

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

Post autor: motif »

chyba że projektowali to dla jakiś długonogich modelek...

Obrazek

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Post autor: Oskar »

@Lord faktycznie masz rację ale ..
Każdy z nas ma inne podejście i ja na to ubieram niewjednej firmie ale w kilku wybierając co mają najleprze do danej maszyny Tauratech. Heed altrider SW Givi itd itd
Macie rację ten heed jest ok np dla v stroma ale do t 700 np grila reflektora nieprzemyslili.
Który przyszedł dzisiaj kratka heed na lampę i odesłałem niebeda opisywał dlaczego poprostu niespelnia moich oczekiwań poszerzenie stopki zostawiam

Szkoda że @mardelowi śpie Li żal patrzeć było jak chłop się stresuje.
Ale mam Gmole SW do t 700 i są ok naprawdę zamontowane już ..
Oglądałem ze względu na cenę Heed Gmole do mojej tenerki i o 100 % więcej zapłaciłem. Ale jestem z nich zadowolony od tak już mam. Może temu tenerke sprzedałem w 3 tygodnie jak zapytałem kupca czemu przyjechałeś ponad 500 km
Ubrałes ja że niema co przyniej robić i nadodatek wszystko jest super.

Ponad 500 km

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

I wszystko się zgadza trzeba patrzeć na cały rynek i brać to co pasuje najlepiej. kto by pomyślał że będę wspierał polski przemysł i jeździł w polskich ciuchach ;)

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

Post autor: motif »

Lord pisze:I wszystko się zgadza trzeba patrzeć na cały rynek i brać to co pasuje najlepiej. kto by pomyślał że będę wspierał polski przemysł i jeździł w polskich ciuchach ;)

no fakt to wstyd, ale przynajmniej moja bielizna termiczna nazywa się Brubeck dla zmyłki...

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

Jak tak patrzę na rynek to nawet czasami jestem z tego dumny i do wstydu mi daleko ;)

merc
A

Ja ostatnio do Hondy kupowałem szybę puig za 400 zł i musiałem ja podcinac bo źle była zaprojektowana i nie pasowała.

darjak
A1

Post autor: darjak »

Suzuki Polska „zajęło” sie sprawa.Ma mnie na biezaco informowac i prosi o cierpliwosc
Ocena: 5.88235%

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

No i tak powinno być, czekamy zatem na werdykt i jakieś pozytywne rozwiązanie

Awatar użytkownika
Iżu
A+B+C+D
Kontakt:

Post autor: Iżu »

darjak pisze:Witajcie:)
Jestem tutaj nowy,ale chciałem zasygnalizowac pewna sprawe.Otoz,zakupilem vstroma 1050 xt z travel (trzy kufry i grzane manetki)
Przy odbiorze moto,moje oczy radowaly sie pieknym wygladem tego cacka i zamontowanych kufrow.
Czar prysl gdy ruszalismy z moja partnerka na zaplanowany trip po Polsce
Przy probie wejscia na motocykl,okazalo sie,ze to nie takie proste.Gdy usiadla,kufry wbijaja sie po prostu w uda:( Nie da sie jechac w dluzsza podroz,a przeciez to motocykl wyprawowy.
Serwis w Szczecinie jak najbardziej widzi problem,podzielil moje zdanie.
Zglaszali to do Suzuki Polska,a tam....problemu nie ma.Sugeruja zalozenie dystansow!!!!
Ewidentnie problem tkwi w zle zaprojektowanym stelazu.Szczecin czeka na nowy stelaz by porownac z moim.
Ja czekam na rozwoj sytuacji,a pisze tutaj,bo jestem przekonany,ze ten sam problem bedzie u innych uzytkownikow chcacych jezdzic z “plecakami”
Pozdrawiam
Cześć, po ostatniej jeździe testowej pytałem krakowskiego dealera Suzuki - M&M Motocykle czy znają problem z oryginalnymi kuframi bocznymi mocowanymi do nowego V-Stroma 1050 XT - zaprzeczył.
Stwierdził nawet że te kufry jeszcze nie są oficjalnie dostępne w polskim cenniku, z tego co piszesz rozumiem że chodzi o inne kufry mocowane - nie w oryginalnych miejscach przy siedzeniu, tylko - do stelaży ?
Czyli problem nie dotyczy kufrów z tworzywa mocowanych bezpośrednio w te miejsca (zdjęcie) ?
Mocowanie kufrów V-Strom 1050 XT.jpg

Iżu

Zablokowany

Wróć do „Motocykle V-strom”