Dzień dobry!
Świętokrzyskie zdobyte w deszczu, buty przemoczone (muszę kupić jakieś nowe....).
Zdobycz wspólna, więc ja daję rozwiązanie, a @dziadekH - wrzuci zagadkę
Mam pytanie co do zasad zabawy.
W pkt 1 stoi
'Publikując rozwiązanie nie podajemy nazwy miejsca, mile widziane jest natomiast zamieszczenie linku do miejsca (najlepiej w mapach google).'
Czy to się nie wyklucza? Jak jest link w google to wiadomo już wszystko, dlaczego więc nie można pisać nazwy miejsca, czy jego historii tu na forum?
Bo przeglądając wątek masz wybór, czy kliknąć w link, czy nie - i szukać dalej samemu. A nazwę przeczytasz odruchowo i już po poszukiwaniach
Tak po prawdzie to nie jestem przekonany, czy wiele osób faktycznie czerpie satysfakcję z własnoręcznego wyszukiwania już rozwiązanych zagadek - może właśnie podawanie nazw zachęciłoby więcej osób do odwiedzenia tych - nieraz bardzo ciekawych - miejsc. Ale pojawił się postulat o nieujawnianie lokalizacji i doszliśmy do takiego kompromisu z linkami.
Chyba chodziło o to, że to co jest umieszczone w znacznikach spoilera powinno wymagać kliknięcia do odsłonięcia. Na naszym forum chyba ten znacznik nie działa.