Gdybym kupił to :
https://pl.aliexpress.com/item/40002662 ... 2e0edjsSzE
I podpiął jak niżej to będzie działać czy wysadzę motocykl w powietrze ?
takstaszek_s pisze:Na moje oko powinno działać, jeśli styki 85-86 to sterujące a 30-87 to robocze normalnie otwarte (czyli zwierane po podaniu napięcia na 85-86).
nie jestem pewien czy dobrze rozumiemStruna pisze:Wydaje mi się, że druga strona bezpiecznika to nie minus, tylko po prostu nadal plus ale zabezpieczny bezpiecznikiem.
Minus jest wspólny dla całości i wszystkie minusy podpinasz pod jeden terminal.
Podłączenie grzanetek na drugim obrazku jest kompletnie dla mnie niezrozumiałe. One nie mają szans działać. W manualach do grzanetek jest zawsze schemat bardzo dokładnie opisujący jak wszystko podłączyć. W Oxfordach przekaźnik jest zbędny.Old Donkey pisze:Wrócę do tematu...
Nie jestem pewien czy Cię rozumiem, zakładam, że "grzanetk"i to grzane manetki ?MrWaski pisze:Podłączenie grzanetek na drugim obrazku jest kompletnie dla mnie niezrozumiałe.
Ta listwa zasilająca, to jest po prostu skrzynka z bezpiecznikami i ma gniazda do wsadzenia bezpieczników do każdego obwodu jaki ma zabezpieczać. Można dodać szeregowo ten bezpiecznik 30A, ale ja nie wiedziałem czy to jest bezpiecznik fabryczny czy dodany przez Ciebie. W takim prostym układzie bezpiecznik ten jest przy starannym wykonaniu zbędny. IMO.Old Donkey pisze:Zakładałem że ten mój bezpiecznik 30 A ma zabezpieczyć moją listwę zasilającą i jej obwód czyli urządzenia do niej podpięte, ładowarki, halogeny itd. I jak te podpięte urządzenia wezmą więcej to wywali ten bezpiecznik.
to jest dzielenie się wiedząMrWaski pisze:Można dodać szeregowo ten bezpiecznik 30A
Uff... doktoryzować się zaraz zaczniemy...