Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
Koszyk został którejś tam zimy uratowany poprzez wyciągnięcie z pobliskiego rowu gdzie został samotnie porzucony. Od tego czasu służy nam dzielnie. Również wykorzystywany jet czasami jako mobilny warsztat
Lord, mam głupie pytanie: czy do kontroli luzów i ewentualnej wymiany płytek to trzeba olej spuszczać? Chcę oddać tuptusia na przegląd 24k, ale olej i filtr to bym sobie sam chciał zmienić. I teraz zastanawiam się, czy jak wymienię sam olej a potem oddam na kontrolę/regulację to czy mój świeżutki olej nie pójdzie w kibel...
@fristajlo - luzy zaworowe regulujesz w głowicy, na górze silnika. Olej znajduje się w misce olejowej na dole silnika. Nie stracisz oleju poza może kilkoma mało znaczącymi kroplami.
PiotrEm pisze:A jak utylizujecie stary olej/filtr, gdy wymieniacie sami?
Też bym czasem coś grzebnął w swoim motórku, ale ekologia u mnie stoi dość wysoko.
Ale stałych PSZOKów w Warszawie to nie ma za wiele, raptem dwa. Jako mieszkaniec Default-City mogę zaryzykować twierdzenie, że PSZOKów jest 1 na 1 mln mieszkańców, i co ma zrobić taki mechanik-amator z Rzeszowa, do Krakowa wozić?
@Lord, pożycz klucz do filtra, 6000 stuknie mi jutro
PiotrEm pisze:
Jako mieszkaniec Default-City mogę zaryzykować twierdzenie, że PSZOKów jest 1 na 1 mln mieszkańców, i co ma zrobić taki mechanik-amator z Rzeszowa, do Krakowa wozić?
Ale stałych PSZOKów w Warszawie to nie ma za wiele, raptem dwa. Jako mieszkaniec Default-City mogę zaryzykować twierdzenie, że PSZOKów jest 1 na 1 mln mieszkańców, i co ma zrobić taki mechanik-amator z Rzeszowa, do Krakowa wozić?
@Lord, pożycz klucz do filtra, 6000 stuknie mi jutro
Do filtra używam francuza albo srubokret wbity w filtr i ogień a po z zatym to kto to tak dojeb......?
Lord, mam głupie pytanie: czy do kontroli luzów i ewentualnej wymiany płytek to trzeba olej spuszczać? Chcę oddać tuptusia na przegląd 24k, ale olej i filtr to bym sobie sam chciał zmienić. I teraz zastanawiam się, czy jak wymienię sam olej a potem oddam na kontrolę/regulację to czy mój świeżutki olej nie pójdzie w kibel...
Tak jak @Struna spisał ubytek minimalny chociaż u mnie prawie 200 ml wsiąkło
No dobra luzy ustawione chociaż mam do siebie żal że jednak tyłu też nie dałem na -0,10 bo przod tak poszedl i jest ideolo bo szczelinomierz 0,2 wchodzi 0,3 już nie na wydechu ssące w normie. W każdym razie żałuję że na tył od razu nie spuściłem śruby ości i nie wywaliłem tylnego koła żeby mieć lepszy dostęp do napinacza. Dzisaj już tylko kosmetyka poszła myjnia po serwisie i kontrolne 100 km dla pewności
IMG_20201025_130406031.jpg (1.7 MiB) Przejrzano 2903 razy
IMG_20201024_183425191.jpg (1.02 MiB) Przejrzano 2903 razy
A u jak już zdjolem airbox to znalazłem te zaginiona złączkę do akcesoriów
IMG_20201024_183412497.jpg (1.17 MiB) Przejrzano 2903 razy
IMG_20201024_183412497.jpg (1.17 MiB) Przejrzano 2903 razy
Załączniki
IMG_20201024_183418943.jpg (865.45 KiB) Przejrzano 2903 razy