UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Akcesoryjne klamki
Re: Akcesoryjne klamki
@Gasper75- te co podane sa w linku w pierwszym poście.
Przeglądałem różne oferty na różnych stronach i te mi podeszły najbardziej.
Wczoraj wysłane zaraz po zamowieniu, jutro maja byc u mnie.
- Ocena: 5.88235%
DL650 AL2 ----> DL1000 ---> Honda CRF 1100L AT AS DCT
Fototag: 2
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garba od roboty
Daj niezwłocznie info jak psaują.skibol83 pisze:@Gasper75- te co podane sa w linku w pierwszym poście.
Dzięki.
Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050
Jutro bede montowal bo dzis oderane z paczkomatu
hej,czy montował ktoś klamki od myfriendów...pasują czy trzeba coś przerabiać (piłować, rozwiercać, szlifować, itp itd 

Temat przerobiony. Zasadniczo pasują plag and play. Pojedyńczo ktoś coś tam musiał dopasować.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

Jestem w trakcie montażu klamek od myfriendow...i nie do końca są plug and Play.
Klamka sprzęgła blokuje się takim wypustem o przełączniki przez co zmniejszony jest skok sprzęgła.
Z tym sobie poradziłem i spoilowalem trochę materiału aby klamke docisnąć bliżej manetki.
Drugi problem to kolizja pstryczka od regulacji klamki z handbarem. Nie bardzo widzę opcje poprawy handbarow no bardzo bym musiał je odginać/podnosić.
Ktoś coś może poradzic?
Klamka sprzęgła blokuje się takim wypustem o przełączniki przez co zmniejszony jest skok sprzęgła.
Z tym sobie poradziłem i spoilowalem trochę materiału aby klamke docisnąć bliżej manetki.
Drugi problem to kolizja pstryczka od regulacji klamki z handbarem. Nie bardzo widzę opcje poprawy handbarow no bardzo bym musiał je odginać/podnosić.
Ktoś coś może poradzic?
- Załączniki
-
- IMG_20201118_205354.jpg (1.3 MiB) Przejrzano 296 razy
Ja rozebrałem i założyłem odwrotnie, ale uważaj tam takie małe kuleczki sa ze sprężynka łatwo zgubić
U mnie na dole kolizji nie ma
Ewentualnie zamień ze sprzęgłem będziesz miał dwa na dole
Oczywiście musisz zamienić mocowania
Ale nie będziesz musiał gubić kulek 

DL650A L8
- Old Donkey
- A+B+C
u mnie klamka sprzegła weszła bez problemu, ale nie mam już oryginalnych osłon dłoni
na zdjęciach oem i chińczyk
na zdjęciach oem i chińczyk
Ja nic nie przerabialem. Stare na przetop do huty a na ich miejsce akcesoryjne, 15 minut i po robocie hehe
Ja miałem ten sam problem co @Skwari, mam te same Hanbary. I tak jak pisałem odwrócić mechanizm aby był na dole, albo zamienić mocowania klamka hamulca, sprzęgło co da ten sam efekt tylko dwie klamki będą miały nastawy na dole.
DL650A L8
@Lord - Na klamce od hamulca mam spodziewać się tego samego?...też przełącznik pozycji klamki będzie zawadzał o osłonę? Bo póki co tylko sprzęgłem się zająłem....
NIe, na klamce Hamulca jest inna budowa Hanbara, jeżeli nie boisz się rozebrać tej akcesoryjnej klamki to śmiało, dwie sprężynki i dwie kulki potem do włożenia i skręcasz odwrotnie z nastawą dolna. Natomiast po tym złożeniu doszedłem do wniosku ze łatwiej jest rozkręcić wyjąc mocowanie i zamienić mocowaniem z klamką hamulca decyzja po twojej stronie.
DL650A L8
To jest kwestia Hanbara, ja kupowałem OEM i niestety musiałem w dwóch kolejnych rzutach dopraszać się o wszystkie śruby mocujące. Efektem tego był troszeczkę niżej zamontowany i właśnie blokował się na ustawieniach klamki sprzęgła. Jego podniesienie ten ciut wyżej jest, a wykonalne.
DL650A L8
Masz chyba nowszy model moto i inne handbary - stąd pasuje bez problemu.
W starszych modelach z ori handbarami ( lub ich klonami ) jest drobna kolizja.
JA poszedłem po najprostszej linii oporu - dałem podkładkę między handbar a śrubę go mocującą, aby minimalnie go podnieść nad klamką.
Ale po relacji @Lord chyba bym zrobił jego sposobem - może kiedyś z nudów tak zrobię
W starszych modelach z ori handbarami ( lub ich klonami ) jest drobna kolizja.
JA poszedłem po najprostszej linii oporu - dałem podkładkę między handbar a śrubę go mocującą, aby minimalnie go podnieść nad klamką.
Ale po relacji @Lord chyba bym zrobił jego sposobem - może kiedyś z nudów tak zrobię

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- Old Donkey
- A+B+C
nie zmieniłem oem klamki hamulca bo ma regulację odległości więc nie widzę powodu
ale nie wiem jakie masz moto i jaką klamkę hamulca
Nie mam akurat żadnego zdjecia, jutro bede mial mozliwosc to zrobie jakies fotki
Edit:
Zrobiłem dziś foto
Edit:
Zrobiłem dziś foto
- Załączniki
-
- 20210130_155808.jpg (687.69 KiB) Przejrzano 117 razy
-
- 20210130_155859.jpg (795.88 KiB) Przejrzano 117 razy
Hej, pozwólcie że odświeżę temat. Zamontowałem wczoraj Barkbustery z osłonami Storm i klamka sprzęgła stuka o stelaż. Chciałbym zamontować krótszą klamkę ale widzę z dyskusji że to nie taki oczywisty temat jest.
Pytanie do @skibol83: jak daleko odstaje klamka od gripa? Chodzi o skrajny wymiar oczywiście.
I do @Old Donkey: masz Barkbustery ale nie wiem jakie klamki i motor. Podpowiesz coś?
U mnie DL1000 K02, domyślam się że jest różnica w klamkach do hydrauliki i linki jak w 650? Czy się mylę?
Pytanie do @skibol83: jak daleko odstaje klamka od gripa? Chodzi o skrajny wymiar oczywiście.
I do @Old Donkey: masz Barkbustery ale nie wiem jakie klamki i motor. Podpowiesz coś?
U mnie DL1000 K02, domyślam się że jest różnica w klamkach do hydrauliki i linki jak w 650? Czy się mylę?
MZ ES250/2 Trophy '68 / DL1000 K02
Gdańsk
Gdańsk