Moje motocykle te stare i ta nowa.
Moje motocykle te stare i ta nowa.
To i ja napisze co dotychczas mialem
Jako pierwsza pojawila sie Honda CBF600s 2004r. Bylem bardzo zadowolony, z pierwszej maszyny. Niezawodna, prosta w obsludze i serwisie. Mialem okolo 3 lat, zrobilem jakies 30 tys km
Nastepnie pojawil sie Vstrom rok 2014.
Obie maszyny mialy przyjemnosc ze soba kilka razy podrozowac, byc moze dlatego zdecydowalem ze bedzie to nastepny motocyl.
W moim posiadaniu jeden sezon, niestety/stety, nie sprostala moim wymaganiam poza asfaltem i pozegnalem bez uczuc
Oczywiscie chwalilem sobie motocykl, wygodny rowniez niezawodny. Co do serwisu to nie wiem bo nie mialem okazji nic naprawiac, byl jak nowy.
Obecnie Tenere 700
Miala byc Afryka ale po wielu tygodniach rozwazan za i przeciw zdedydoalem sie na T7. I to byl strzal w dziesiatke. W terenie czuje sie jak u siebie, juz nie zawieszam sie oslona silnika na byle przeszkodzie , wydaje sie byc duzo lzejsza, i zdecydowanie lepiej zachowuje sie poza asfaltem niz Vstrom. Niestety co do podrozy po afalcie nie mialem jeszcze przyjemnosci dalej gdzies wyjechac. Ciagle mam pecha i jak juz zdecyduje sie na asfalt to wieje tak , ze nie ma w tym zadnej porzyjemnosci. Szyba jest reulowana wiec w sam kask nie wieje i jest okey. Poczekamy zobaczymy czy bedzie rownie dobrze jak na Vstromie. Maszyna raczej zostanie ze mna na dluzej, nie zamierzam kupowac nic lzejszego, jesli w ogole cos kupie to pewnie Afryke jak juz bede mial dosyc orania
Dorzucam film jesli ktos jeszcze nie widzial
Jako pierwsza pojawila sie Honda CBF600s 2004r. Bylem bardzo zadowolony, z pierwszej maszyny. Niezawodna, prosta w obsludze i serwisie. Mialem okolo 3 lat, zrobilem jakies 30 tys km
Nastepnie pojawil sie Vstrom rok 2014.
Obie maszyny mialy przyjemnosc ze soba kilka razy podrozowac, byc moze dlatego zdecydowalem ze bedzie to nastepny motocyl.
W moim posiadaniu jeden sezon, niestety/stety, nie sprostala moim wymaganiam poza asfaltem i pozegnalem bez uczuc
Oczywiscie chwalilem sobie motocykl, wygodny rowniez niezawodny. Co do serwisu to nie wiem bo nie mialem okazji nic naprawiac, byl jak nowy.
Obecnie Tenere 700
Miala byc Afryka ale po wielu tygodniach rozwazan za i przeciw zdedydoalem sie na T7. I to byl strzal w dziesiatke. W terenie czuje sie jak u siebie, juz nie zawieszam sie oslona silnika na byle przeszkodzie , wydaje sie byc duzo lzejsza, i zdecydowanie lepiej zachowuje sie poza asfaltem niz Vstrom. Niestety co do podrozy po afalcie nie mialem jeszcze przyjemnosci dalej gdzies wyjechac. Ciagle mam pecha i jak juz zdecyduje sie na asfalt to wieje tak , ze nie ma w tym zadnej porzyjemnosci. Szyba jest reulowana wiec w sam kask nie wieje i jest okey. Poczekamy zobaczymy czy bedzie rownie dobrze jak na Vstromie. Maszyna raczej zostanie ze mna na dluzej, nie zamierzam kupowac nic lzejszego, jesli w ogole cos kupie to pewnie Afryke jak juz bede mial dosyc orania
Dorzucam film jesli ktos jeszcze nie widzial
- Ocena: 5.88235%
Re: Moje motocykle te stare i ta nowa.
Zapomniałeś gmoli rozpakować
No niestety ale prawda jest taka, że jak się pojeździ czymś nowocześniejszym od małego DLa to raczej nie ma powrotu. Tym bardziej jak się skręca w off.
No niestety ale prawda jest taka, że jak się pojeździ czymś nowocześniejszym od małego DLa to raczej nie ma powrotu. Tym bardziej jak się skręca w off.
Zdrówko シモン
Mniejszość Niemiecko Japońska
Ja myślę, że DL to po prostu bardziej moto na asfalt i do turystyki po szuterkach dlatego dziwi Twe rozczarowanie. Jak chciałeś poorać w gnoju to ja bym poszedł typowo w enduraki typu EXC z KTM czy jakieś Huski, CBFy, WRfy, DRZy, Gas Gasy, Bety itp.
- Ocena: 5.88235%
Suzuki DL650A L2 Metallic Fox Orange
czasami jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Moze za duzo biwakOff sie naogladalem
piękna maszyna...
przymierzałem się do niej w salonie i pozycja, wygląd itd wszystko spoko
ale na jazdę testową się boje...
...ze za bardzo mi się spodoba
a chwila..
jedno mi sie tylko nie podobało... korek paliwa jak w Romecie...
a chwila..
GS250 -> DL650 -> XT1200ZE
Wylatajonasz pisze:piękna maszyna...
a chwila..
Zdrówko シモン
Poupalalbys w terenie to docenilbys i korek. Mnie to jakos nie denerwuje natomiast irytowalo mnie wygrzebywanie piasku i blota z korka z Dl-a. Faktycznie nie wyglada zachecajaco ale robi swoja robote, wszsytko zalezy od tego co zamierzasz robic z tym motocyklem.
Myślałem, że korek to zrobili tak po taniości ale z tego co piszesz to może to ma głębszy sens...blady2111 pisze: ↑15 kwie 2021, 23:08Poupalalbys w terenie to docenilbys i korek. Mnie to jakos nie denerwuje natomiast irytowalo mnie wygrzebywanie piasku i blota z korka z Dl-a. Faktycznie nie wyglada zachecajaco ale robi swoja robote, wszsytko zalezy od tego co zamierzasz robic z tym motocyklem.
GS250 -> DL650 -> XT1200ZE