Foto-Tag - rozdanie trzecie :)
Re: Foto-Tag - rozdanie trzecie :)
Nowe dla Małopolski. Mam nadzieję, że na luzie
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
I może jeszcze betonowe* koło ratunkowe dla Śląska
*przypuszczam, że Google nie wystarczy, i będzie trzeba gdzieś zadzwonić i o coś zapytać
► Pokaż Spoiler
-
kaloryferarz
- A+B+C
Cyk malopolskie:
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
-
kaloryferarz
- A+B+C
Nowe dla małopolski:
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
Daleko nie pojechałeś
Fototag Jarek 89 znaleziony bez Crimsona bym niedal rady. Więc nie wiem czy się liczy
Co ja dzisiaj Jałówek z 4 objechałem i z 10 razy poety luchoow wierszyka na pamięć się nauczyłem nawet wcześniejszy fototag przez przypadek znalazłem
Z dziadkiem 90 rozmawiałem na ławce gdzie to może być
Dopiero jak pierogi z jagodami zjadłem oświeciło że jestem od tego miejsca 24 km
Jeszcze jałówka jest przy Siemianówce
Donkey dobrze też mnie kierował tylko co ja się ta jałówka uwziolem że to gdzieś tam
Jarek 89 brawo kurde musiałem jeszcze pod górkę wjechać żeby fotkę strzelić i jak ostatnią robiłem komórka padła.
Ale fajny dzień idę na piwo
27 st ciepła ostatnie chyba taka ładna pogoda. Teraz mój fototag erzucajy. Lochuf. O właśnie SMS przyszedł dziś rocznica bitwy pod Wizna gdzie ten pomnik stoi.
Jarek 89. Myślałem że to gdzieś w puszczy augustowskiej tam się tłukli i sporo jest pomników potem może gdzieś przy Suchowoli i pojechałem w stronę Goniądza i za droga myślę może carską przez puszczę biebrzańska ale od strony Łomży za Narwią tam wiem że jest sporo takich bunkrów .
Ale bez Crimsona bym nie znalazł .
Zrezygnowałem i jak jadłem pierogi be tej knajpie w puszczy Crimson wysłał mi pineske okazuje się że jestem 24 km od tego miejsca więc dobrze za Tobą się kierowałem.
Co ja dzisiaj Jałówek z 4 objechałem i z 10 razy poety luchoow wierszyka na pamięć się nauczyłem nawet wcześniejszy fototag przez przypadek znalazłem
Z dziadkiem 90 rozmawiałem na ławce gdzie to może być
Dopiero jak pierogi z jagodami zjadłem oświeciło że jestem od tego miejsca 24 km
Jeszcze jałówka jest przy Siemianówce
Donkey dobrze też mnie kierował tylko co ja się ta jałówka uwziolem że to gdzieś tam
Jarek 89 brawo kurde musiałem jeszcze pod górkę wjechać żeby fotkę strzelić i jak ostatnią robiłem komórka padła.
Ale fajny dzień idę na piwo
Jarek 89. Myślałem że to gdzieś w puszczy augustowskiej tam się tłukli i sporo jest pomników potem może gdzieś przy Suchowoli i pojechałem w stronę Goniądza i za droga myślę może carską przez puszczę biebrzańska ale od strony Łomży za Narwią tam wiem że jest sporo takich bunkrów .
Ale bez Crimsona bym nie znalazł .
Zrezygnowałem i jak jadłem pierogi be tej knajpie w puszczy Crimson wysłał mi pineske okazuje się że jestem 24 km od tego miejsca więc dobrze za Tobą się kierowałem.
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
Teraz mój fotogad.
-
kaloryferarz
- A+B+C
Bo nie miałem możliwości pojeździć dłużej, a nie chciałem blokować jazdy na weekend
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, 20:53 przez kaloryferarz, łącznie zmieniany 1 raz.
@Oskar - nikt nie broni łączyć sił w poszukiwaniach, dobra robota. To jedyna zeszłoroczna zagadka która do dzisiaj nie padła 
Mam do Ciebie dwa pytania:
1. Co robisz, że Twoje zdjęcia mają zawsze zaburzone proporcje? Zmieniasz im proporcje do 1:1? W nazwie plików które wrzucasz pojawia się zawsze słowo "resize" i po nim numer - tak jakbyś je zwężał do 70-80% początkowej szerokości. O wiele lepiej wyglądają bez tego zabiegu: 2. Zdaje się, że przez najbliższe kilkadziesiąt dni do Twojej nowej zagadki my, zwykli śmiertelnicy z reszty kraju nie mamy możliwości dojechać... Nie będzie z tego jakichś kłopotów?
1. Co robisz, że Twoje zdjęcia mają zawsze zaburzone proporcje? Zmieniasz im proporcje do 1:1? W nazwie plików które wrzucasz pojawia się zawsze słowo "resize" i po nim numer - tak jakbyś je zwężał do 70-80% początkowej szerokości. O wiele lepiej wyglądają bez tego zabiegu: 2. Zdaje się, że przez najbliższe kilkadziesiąt dni do Twojej nowej zagadki my, zwykli śmiertelnicy z reszty kraju nie mamy możliwości dojechać... Nie będzie z tego jakichś kłopotów?
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
O ile dobrze zrozumiałem podpowiedź, to lipa. Godzinę z hakiem jeździłem po dzielni, wszystkie uliczki, które wydawały się obiecujące odwiedziłem, i nic.
-
kaloryferarz
- A+B+C
Na mazowieckie nawet ja miałem chrapkę jak robiłem kółko na mazury i nazad. Ale też nie znalazłem. A Ty @f_ranek masz niezły rozrzut... małopolskie, śląskie, mazowieckie
Zazdro możliwości jazdy. Ja dziś i jutro, mimo tak pięknej pogody, nie mogę nic ujeździć.. dziś graliśmy na ślubie jednej saksofonistki z naszej orkiestry, a jutro gramy na jakimś pikniku rodzinnym. Oba grania popołudniu, co rozwala cały dzień pod kątem jazdy.
- czarny_gawron
- A
Panie, a tak z ciekawości, czy aby dziś (sobota) nie twoja teresa stała pod motoway ok 10tej?
"To był koń na białym rycerzu, na białym rycerzu był koń... "
DL 650 '12
DL 650 '12
Trzeba się wdrożyć w nowe moto, dotrzeć go, etc, to się jeździ...
Wszystko luchow robię z komórki i żeby wrzucić zdjęcie muszę przez specjalną aplikację to zrobić która ściska te zdjęcia i wyszczupla inaczej nieprzechodni na forum ogólnie chudnęLuchow pisze: ↑10 wrz 2021, 22:22@Oskar - nikt nie broni łączyć sił w poszukiwaniach, dobra robota. To jedyna zeszłoroczna zagadka która do dzisiaj nie padła
1. Co robisz, że Twoje zdjęcia mają zawsze zaburzone proporcje? Zmieniasz im proporcje do 1:1? W nazwie plików które wrzucasz pojawia się zawsze słowo "resize" i po nim numer - tak jakbyś je zwężał do 70-80% początkowej szerokości. O wiele lepiej wyglądają bez tego zabiegu:
IMG_20210910_152802162.jpg
IMG_20210829_140336286.jpg
2. Zdaje się, że przez najbliższe kilkadziesiąt dni do Twojej nowej zagadki my, zwykli śmiertelnicy z reszty kraju nie mamy możliwości dojechać... Nie będzie z tego jakichś kłopotów?
Gratki @Starling 
To nowa zagadka dla śląskiego. Myślę, że łatwa. Musiałem trochę przyciąć, żeby ukryć pewne szczegóły
Oskar, to spróbuj zajrzeć do ustawień tej aplikacji - przy odchudzaniu zdjęć powinna być opcja "zachowaj proporcje" albo "jak oryginał", będzie lepiej. Bo tak to może Ty chudniesz, ale też motocykl Ci się skraca i wygląda jak motorynkaOskar pisze: ↑11 wrz 2021, 18:08Wszystko luchow robię z komórki i żeby wrzucić zdjęcie muszę przez specjalną aplikację to zrobić która ściska te zdjęcia i wyszczupla inaczej nieprzechodni na forum ogólnie chudnę. Ta teraz nikt tam niedojedxie luchow. Fajny pomysł z tym fotogadem. Ja stary durnowaty teraz zskapalemy co kaman pomysłowy jesteś nawet małżonka powiedziała fajne to jest.
Można też na potrzeby zdjęć na forum zmniejszyć rozdzielczość w aplikacji aparatu - choć sam pewnie bym o tym za każdym razem zapominał...
I cieszę się, że zabawa się podoba, mnie sprawia sporo frajdy nawet jak teraz nie jeżdżę
Marcin