Luz tylnej zebatki
Luz tylnej zebatki
Witam mam wyczuwalne luzu boczne na tylnej zebatce w dl 1000 wzdłużnie jest ok czyli gumy zabieraka bez luzów nie wiem czy siada łożysko czy tak ma byc problem pojawił się po wymianie opon przejechalem na nowych z 600 km nie wiem co o tym myśleć koło dokręcone z odpowiednią siłą kluczem dynamometrycznym
Re: Luz tylnej zebatki
Mialem podobnie, wymienilem gumy zabieraka i zabierak. Moj po 35 tys km byl spekany. Ew. ktos zalozyl gumy zabieraka odwrotnie (mozna tak zrobic, wtedy zabierak nie chce sie dobrze wpasowac - wiem bo sam raz tak zrobilem )
"I am the Flying Spaghetti Monster. Thou shalt have no other monsters before Me. (Afterwards is OK; just use protection.) The only Monster who deserves capitalization is Me! Other monsters are false monsters, undeserving of capitalization."
@Lord miał podobny problem podczas wypadu na Rumunię. Po wyjeździe okazało się chyba, że to łożyska.
Wymiana łozyska nie pomogła , wiec w kolejności iidzie tulejka, która miałą delikatny luz a potem ida gumy zabieraka ale u mnie 92 tys wiec może i gumy faktycznie będa do wymiany, Sam zabierak jest ok. Jeszt jescze teoria wyrobionych pozostałych dwóch dystansów ale to już na koniec piesni
DL650A L8
Medyk z Kielc Gogala Motocykle zrobił to szybko i sprawnie i za rozsądne pieniadze
U mnie skończyło się na wymianie gumybzabieraka zacząłem od łożyska Zębatki błędny trop, po wymianie gum zabieraka sztywny jak ....
DL650A L8
To był stan w połowie prac
Zostały opróznione do końca w momencie ustawienia luzu na łancuchu i dokreceniu Ośki
Zostały opróznione do końca w momencie ustawienia luzu na łancuchu i dokreceniu Ośki
DL650A L8
-
- AM
Panowie może trochę z innej beczki ale pokrewne. Mam popękany zabierak ( DL650 2012 ABS). Jakieś namiary na porządne używki lub nowy w akceptowalnej cenie. Jestem po pierwszym sezonie z kat A i jak zobaczyłem cenę w jednym sklepie 850pln to zdębiałem. Tym bardziej że wykryłem to przy wymianie opon, które też kosztują.
Najlepsze ceny mają na dlmoto.plsewojcieszek pisze: ↑29 gru 2021, 20:43Panowie może trochę z innej beczki ale pokrewne. Mam popękany zabierak ( DL650 2012 ABS). Jakieś namiary na porządne używki lub nowy w akceptowalnej cenie. Jestem po pierwszym sezonie z kat A i jak zobaczyłem cenę w jednym sklepie 850pln to zdębiałem. Tym bardziej że wykryłem to przy wymianie opon, które też kosztują.
Napisz do mnie na PW to zrobię Ci dobra ofertę na wybieraki nowe w zamienniku. I będzie na pewno duuuuuuuuuuuzo taniej niż 850 zł