Ja już poszedłem ostatecznie pod koniec roku również w Spodnie Patrola zdecydowanie wygrywają panelami ponad kolanami.
Czyli obecnie Partol komplet spodnie (Ochraniacze biodrowe mam w jeansach wiec przekładam w razie potrzeby) i kurtała + rękawice Shimy EVO na zimno i deszcz, Shima D-Tour (te bez WP) to jest do 15 na plusie i w trasy.
Zestaw tzw. w ciepłe dni na lato wiosnę do pracy to Jeansy moto + Modeka Breeze (kurtała) i rękawice RST Urban Air II. Jeansy zastapiły spodnie Modeki które tez sa Breeze. Więc teraz tez leza w szafie.
I w zależności od pory roku i pogody buty:
Tanie tzw gumowce na bardzo brudne i mokre dni Course Two Seasons, codzienne i w trase TCX z Goretexem, i do miasta trampki Shima SX2
Mam jeszcze w szafie juz praktycznie nie używany ze względu na krótka Kutkę zestaw Shima Comabat Black (spodnie i kurtała) 1,5 roku w użyciu spodnie jakieś 2 lata.
Kask - LS2OF569.2 używałem na skuterze, SHOEI GT AIR 1, i teraz Arioh Commander
Dodatkowo termiczna bielizna przydaje się szczególnie teraz dzięki niej nie musze nawet wpinać podpinki ocieplającej w spodnie w mieście.
To chyba wszytko
Niestety wychodzi mi na to że nie da się całego sezonu przelatać bez opcji tzw 3 (trzy rodzej rekawic, spodnie min 2 rodzaje (dzieki bardziej uniwersalnemu Patrolowi) 3 rodzaje butów i 2 rodzaje kurtały)
Do spodni Patrola dopiołem szelki kupione osobno musiałem doszyc tylko z przodu guziki suwak pasuje do tego krótkiego spinajacego.