Czy ktoś z was spotkał się z tym produktem znanej wszystkim marki Crosso? Wydaje się być bardzo ciekawy, to chyba jest nowość bo nie przypomianm sobie czegoś takiego w ich ofercie. Sakwy Crosso MOTO Twist 80
Nie robiłbym a priori takich założeń. Ja, na przykład, nie znam firmy Crosso, a pierwszą wiedzę o niej uzyskałem z Twojego postu.
A sakwy wyglądają całkiem nieźle. Zastanawia mnie jedynie sposób mocowania. Te plecy sakwy, do których są przymocowane metalowe elementy, muszą być chyba jakoś wzmacnianie, żeby ich nie powyrywało w czasie jazdy, np. offroad, a jeżeli tak to jestem ciekaw czym (plastik, metal).
Co do tych sakw to chyba nowość ale widzę, że mocowanie może być słabawe ale może się mylę.
Z Crosso mam rolki na boczne kufry. Przejechały już ze mną kilka wypraw (Alpy, Rumunia, Norwegia). Produkt na 6+. Nie przemakają, nie prują się, materiał bardzo wytrzymały.
Jak korzystam z rowerowych sakw firmy crosso...Jestem bardzo zadowolony. Sakwy bardzo trwałe, nieprzemakalne, łatwo utrzymać w czystości, bardzo mobilne, mają duże odblaski, w sprzedaż są zestawy naprawcze w azie awarii. Jedyne , co wypadałoby zweryfikować w przypadku motocykla to patent mocowania, co by torebeczki przy autostradowej nie odleciały. Poza tym w przeciwieństwie do kufrów one są miękkie z zewnątrz. Z ciuszkami się nic nie stanie w razie gdyby poleciały, gorzej z rzeczami typu tablet....