Dzięks Grzechustaszek_s pisze:Chyba każdy zestaw zawiera jedno mocowanie płaskie i jedno wklęsłe, ja miałem najskromniejszy zestawik ale te dwa były

Dzięks Grzechustaszek_s pisze:Chyba każdy zestaw zawiera jedno mocowanie płaskie i jedno wklęsłe, ja miałem najskromniejszy zestawik ale te dwa były
Już znalazłem .Janusz W pisze:A mam pytanko , szukam i szukam i nie mogę znaleźć instrukcji obsługi po polsku ( nie skrócona instrukcja startu ) Sony FDR-X 1000 lub HDR AS 200 VR , może któryś z Was wie gdzie szukać , nagrywanie w pętli to nastawisz 5 minut nagrywa 1 min. , 20minut nagrywa 5 minut , nagra 5 plików i nadpisuje nowe jeszcze nie spotkałem się z taką sytuacją .
Okazało się że kumpel od kilku miesięcy użytkuje kamerkę sportową - Garmin Virb Ultra 30 głównie w żeglarstwie, bardzo ją zachwalał mogłem też się nią dłużej pobawić no i dzięki temu decyzja zapadła, sprzęt zamówiłem w RTV-Euro-AGD poprzez stronę internetową, odebrałem wczoraj w sklepie - plomby fabryczne, sprzęt nówka i kompletne wyposażenie:QraC pisze:Może poczekasz jeszcze chwilę coby mieć większy dylemat
Janusz widzę że znalazłeś patent na redukcję szumów wiatru w kamerce, taśma działa ?Janusz W pisze:A mój soniak tak wygląda na kasku , możliwości regulacji są spore .
Będę montował filmik o tematyce zastosowania tej kamery w motocykliźmie, a także tłumika drgań silnika Sony AKA-MVA, który okazał się całkiem skutecznyJanusz W pisze:Wrzuć kawałek filmiku z moto . jestem ciekaw tej jakości w 1080/60 .
Prawda, większa matryca i jaśniejsze szkło robi robotę, ale dla nas najważniejszy jest w miarę nieduży gabaryt.Pyxis pisze:jednak i tak Canon EOS 5D MkII wygrywa jakoscia optyki i wielkoscia matrycy, tylko to malo sportowa wersja.
Czy ten tłumik idzie zamontować pod gopro ?Iżu pisze: Będę montował filmik o tematyce zastosowania tej kamery w motocykliźmie, a także tłumika drgań silnika Sony AKA-MVA, który okazał się całkiem skuteczny
Chciałbym zobaczyć EOS 5D na kaskuPyxis pisze: W porownaniu do moich dotychczasowych kamerek to duzy skok, ale jednak i tak Canon EOS 5D MkII wygrywa jakoscia optyki i wielkoscia matrycy, tylko to malo sportowa wersja.
Dodać do tego Grip z bat. to dopiero kamerka na kaskQraC pisze:Czy ten tłumik idzie zamontować pod gopro ?Iżu pisze: Będę montował filmik o tematyce zastosowania tej kamery w motocykliźmie, a także tłumika drgań silnika Sony AKA-MVA, który okazał się całkiem skuteczny
Chciałbym zobaczyć EOS 5D na kaskuPyxis pisze: W porownaniu do moich dotychczasowych kamerek to duzy skok, ale jednak i tak Canon EOS 5D MkII wygrywa jakoscia optyki i wielkoscia matrycy, tylko to malo sportowa wersja.
Ciekaw jestem wyników testu Sony AKA-MVA jak to się sprawuje , koszt nie duży może wartoIżu pisze:Będę montował filmik o tematyce zastosowania tej kamery w motocykliźmie, a także tłumika drgań silnika Sony AKA-MVA, który okazał się całkiem skutecznyJanusz W pisze:Wrzuć kawałek filmiku z moto . jestem ciekaw tej jakości w 1080/60 .
Zrobię serię testów z różnymi ustawieniami rozdzielczości (także 2,7 i 4K)i stabilizacji podczas jazdy po tej samej drodze, przy czym kamerę zamontuję do kierownicy, ale najpierw muszę skończyć materiał z pierwszej jazdy BMW GS1200![]()
Pozdrówko
Tak bez problemu, tłumik ma z dwóch stron gwinty, od dołu żeński a u góry męski, wystarczy więc zastosować przejściówkę do GoPro na gwint 1/4".QraC pisze:Czy ten tłumik idzie zamontować pod gopro?
Zaloze kiedys 28-105 L i zamocuje, tylko potrenuje miesnie karku.QraC pisze: Chciałbym zobaczyć EOS 5D na kasku
On na pewno zniweluje drgania od silnika, więc z jego pomocą kamerę można spokojnie nocować do kiery albo gmoli (fajnie wyglądają takie ujęcia z pracującym zawieszeniem).QraC pisze:To zapodam ten tłumik i zobaczymy jak to to się będzie zachowywać.