Tangbag - mocowanie
Tangbag - mocowanie
Chyba muszę zakupić coś takiego, jak przeglądam to są 3 rodzaje montażu, jaki najlepiej wybrać i ewentualnie dlaczego?? czytałem to co znalazłem ale jakoś nigdzie nie było nic na ten temat, poza rysowaniem lakieru, odstawaniem w przypadku tanklock i przesuwaniem w przypadku mocowania jak przy SHAD SL23B
DL 650 AK7 moja Piękna Suzi
pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)

pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)
Tags:
Re: Tangbag - mocowanie
Ja mam tankbag Givi z tanklockiem i to rozwiązanie ma jedną wielką zaletę - szybkość montażu/demontażu. Zdjęcie wymaga wymacania dźwigienki pod spodem i jej przesunięcia co zajmuje kilka sekund, natomiast podchodząc do motocykla kładziesz torbę na baku i można jechać. Dobrze jeszcze zapiąć pasek zabezpieczający wokół kierownicy, ale jak zapomnisz to nic wielkiego się nie stanie (jeśli torba się nie zapięła to zleci prawdopodobnie zaraz po ruszeniu, a nie dopiero na autostradzie). Jako że tankbaga używam m. in. do przewożenia aparatu to łatwość jego zdejmowania była dla mnie priorytetem.
Odstawanie od baku jakoś mi się nie rzuciło w oczy, choć fakt, że torbę mam zdecydowanie z tych dużych (Givi XS306), co może to trochę maskować. Natomiast minusem jest na pewno obecność pierścienia mocującego na baku kiedy nie wieziesz torby. Nie żeby w czymkolwiek przeszkadzał, ale ozdobą to on nie jest...
Odstawanie od baku jakoś mi się nie rzuciło w oczy, choć fakt, że torbę mam zdecydowanie z tych dużych (Givi XS306), co może to trochę maskować. Natomiast minusem jest na pewno obecność pierścienia mocującego na baku kiedy nie wieziesz torby. Nie żeby w czymkolwiek przeszkadzał, ale ozdobą to on nie jest...
Marcin
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
DL 650 AL2 Metallic Fox Orange - Chudy Rudy Obecnie zdemotoryzowany
Też mam GIVI z tanklockiem i nie narzekam. Zalety opisał @Luchow i muszę się z nimi w 100% zgodzić. Lekkie odstawanie mi nie przeszkadza. Z resztą ja od góry tego odstawania nie widzę 

Też potwierdzam. Tanklock jest super 

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Ma 1 minus, może go nam błyskawicznie zabrać każdy, komu się spodoba. Choć to chyba dotyczy większości sposobów montażu. Aby to opóźnić, mam cienką linkę z małą kłódką.
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
Re: RE: Re: Tangbag - mocowanie
Ja tam nie zostawiam moto z tankbagiem bez nadzorupyra pisze:Ma 1 minus, może go nam błyskawicznie zabrać każdy, komu się spodoba. Choć to chyba dotyczy większości sposobów montażu. Aby to opóźnić, mam cienką linkę z małą kłódką.

A co do zalet tank locka to się dołączam, mam i sobie chwałę.
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Ja właśnie czekam na Givi UT810 - tak zwany sysytem TanklockED, zapinany na kluczyk.
Z tego co przymierzałem powinien pasować idealnie. Drogie cholerstwo, bo z pierścieniem mocującym 760zł, ale dopłacić te 300zł za spokój duszy mi nie było szkoda.
Z tego co przymierzałem powinien pasować idealnie. Drogie cholerstwo, bo z pierścieniem mocującym 760zł, ale dopłacić te 300zł za spokój duszy mi nie było szkoda.
Też jestem użytkownikiem tanklocka. I jestem zadowolony z tego rozwiązania. Używam torby Givi XS307. Na DLu (AK8) nic nie odstawało i naprawdę rozmiar idealnie do niego pasował. Zostawiłem ją sobie do Tenery, ale okazuje się, że bak jest bardziej ścięty od strony kierownika i w związku z tym duża część torby bardzo odstaje od niego (a w związku z tym jest dość duża niewykorzystana przestrzeń). Stąd zaczynam rozważać sprzedaż tej torby i zakup innej, ale także z mocowaniem tanklock.
gorghu - rzuć propozycję cenową, to może akurat się dogadamy 

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
@Struna - za 3 dni wyjeżdżam więc ne będę na razie nic już z tym kombinował. Zadecyduję jak wrócę z wyjazdu (po 12.05).