U mnie to samo zaczyna się dziać niestety. Przerywanie po jakimś czasie, a jak ładuje to bardzo słabo- najczęściej utrzymuje tylko baterie na danym poziomie... Udało się jakoś naprawić czy tylko wymiana wchodzi w grę?
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
TomTom Rider
- motostopem
- A2
Re: TomTom Rider
Najczęściej w roli głównej DL650 

https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Ciekawe, co tam się psuje. W środku jest prosta impulsowa przetwornica...
Ale u mnie niestety też przerywa, a co gorsza - TT od czasu do czasu (dzisiaj na 10h jazdy to z 5 razy na pewno) traci ekran (cały robi się czarny), i wraca, ale przez chwilę w nieprawidłowej orientacji. Tak jakby jakiś proces rysujący UI się restartował, bo wygląda to tak, jakby nawigacja w tle cały czas działała.
No chyba, że to od tego, że dostaje wiatrem, i nim targa, trzęsie, itd
Ale u mnie niestety też przerywa, a co gorsza - TT od czasu do czasu (dzisiaj na 10h jazdy to z 5 razy na pewno) traci ekran (cały robi się czarny), i wraca, ale przez chwilę w nieprawidłowej orientacji. Tak jakby jakiś proces rysujący UI się restartował, bo wygląda to tak, jakby nawigacja w tle cały czas działała.
No chyba, że to od tego, że dostaje wiatrem, i nim targa, trzęsie, itd

Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
TT ma problem z utrzymaniem orientacji ekranu przy wstrząsach. Tzn jak masz jaki wstrząs TT odczytuje chęć zmiany położenia ekranu na pion więc wyłącza ekran do zmiany. Następnie sprawdza położenie, wykrywa horyzontalny i wraca do starego ustawienia. Po prostu czułość tego ustrojstwa jest zbyt duża. Wkurza to strasznie, ja blokuje możliwość obrotu i problem z głowy.
Mam wrażenie, że to nie to, ale potestuję.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Sprawdź bo ja długo szukałem a okazało się że właśnie kontrola obrotu ekranu szwankuje.
Ja mam pytanie dot. połączenia navi z telefonem....Niby telefon widzi navi i odwrotnie, jednak na ekranie TT 550 wyświetlają się informacje, że nie połączono w związku z tym nie widzi SMS, komunikatów itp...
- Załączniki
-
- 3.jpg (201.63 KiB) Przejrzano 7169 razy
-
- 4.jpg (157.59 KiB) Przejrzano 7169 razy
- motostopem
- A2
Ja kiedyś próbowałem to połączyć, ale nigdy sie nie udało... jak próbowałem to przez aplikacje mydrive, ale po chwili wyskakiwało, że usługa chwilowo niedostępna
Najczęściej w roli głównej DL650 

https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
O ile dobrze kojarzę to MyDrive musi być włączony aby ta opcja działała.
Ma on jednak niekiedy fochy i się nie chce włączyć ale jak się już włączy to działa bez problemu.
Działa wtedy również traffic i pokazuje kontrole prędkości ale do Yanosika mu w tym daleko.
Ma on jednak niekiedy fochy i się nie chce włączyć ale jak się już włączy to działa bez problemu.
Działa wtedy również traffic i pokazuje kontrole prędkości ale do Yanosika mu w tym daleko.
Jeszcze jedno pytanie, jeśli TT jest podpięty bezpośrednio do akumulatora i jest wyłączony to pobiera prąd nawet jeśli jest naładowany? Navitel pobierał a tutaj jak to wygląda?
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Pobiera, jakieś minimum ale pobiera. Nie masz fizycznej przerwy w obwodzie - prąd popłynie.
Każda ładowarka podczepiona do prądu pobiera jakiś prąd. Nie inaczej jest w przypadku TomTom`a
Mówiąc precyzyjnie to TT wyłączony nie pobiera prądu, natomiast jego ładowarka zintegrowana z uchwytem coś tam będzie brała.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Czy TomTom planuje jakieś nowe urządzenie? Ktoś coś?
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

Też się podpinam pod to pytanie...
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Ale skąd takie przypuszczenia? bo chyba nie z uwagi na promocje w Louis, bo tam takie pojawiają się od lat na to urządzenie
a bo jak co roku są przypuszczenia 
Stary model już wiekowy.

Stary model już wiekowy.
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
Promocja to jest wtedy, gdy dokładają dożywotnią aktualizację map. Kupiłem tak wiele lat temu TTR 410 i do dzisiaj regularnie aktualizuję go za 0 pln. Polecam zwrócić na to uwagę. Reszta to pierdoły.