UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Gwint spustu oleju przejechany :(

Sie popsuło.. I co teraz?
Awatar użytkownika
Seba
A

Gwint spustu oleju przejechany :(

Post autor: Seba »

Na początku chciałem się przywitać po dłuższej rozłące z forum, taki detox od wszystkich forum sobie zrobiłem. Teraz mam pytanie bo sprytni ludzie tu piszą. Kolejny raz wymieniałem olej no i tym razem gwint w silniku przejechałem. Śruba się wkręca, ale nie można jej dokręcić odpowiednim momentem. Gwint jest zjechany ,przynajmniej początkowej strefie, głębiej jest wyczuwalny.Teraz co robić, załatwiam już śrubę z gwintem o długości 25mm, bo ta orginalna jest krótka, może będzie trzymać, przynajmniej tak do sierpnia. Później dam do mechanika, tylko czy stosować patent typu helicoli czy rozwiercić do fi14 i zastosować śrubę chyba od kawasaki. Pogoda jest, moto stoi, serce płacze. Tak przyznaję się tym razem nie miałem klucza dynamometrycznego, więc kto jeszcze go nie ma niech sobie kupi.

Adi
A2

Re: Gwint spustu oleju przejechany :(

Post autor: Adi »

Spróbuj najpierw z tą dłuższą śrubą a jak nie to patent ze sprężynką zazwyczaj się sprawdza, sam kiedyś ratowałem tak gwint w bloku silnika, tylko wtedy nie miałem możliwości większej śruby zastosować. W Twoim przypadku śmiało montowałbym większa śrubę, odejdzie Ci koszt sprężynki ;) tak wiec do koloru do wyboru, to tylko „korek” wiec bez spiny ;)

Czarny Dl 650 urodzony w 2004

ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki i Awarie”