Na wprowadzenie powiem jeszcze tym co nie są w temacie, że post powstaje na wskutek awarii powstałej na zlocie .
Dzień wcześniej przejechaliśmy w super trasę i było wszystko ok.
Problem pojawił się dnia następnego kiedy to wszyscy powoli zbieraliśmy się do domów.
Po odpaleniu moto pojawił się błąd FI ( dowiedziałem się później, że związany z układem paliwowy ) oraz C46 (błąd zaworu EVCA).
W dniu dzisiejszym motocykl zabrała laweta i trafił do serwisu.
Niecierpliwy z powodu braku kontaktu po dostarczeniu moto udałem się pod koniec dnia pracy do placówki w celu rozeznania sytuacji.
I tu zaczyna się najlepsze.
- Pytam Pana zajmującego się motocyklami ( nie mechanik - tego wcięło) jak sytuacja, czy coś wiedzą itp.
- Pan mi na to, że podpięli komputer ale nic nie wiedzą.
- To pytam jaki kod błędu wyskoczył
- zrobił oczy, chwila ciszy , ale widzi, że czekam na odpowiedź to mówi P1403
- drążę temat dalej i się dowiaduję, że może to jest błąd czujnika wydechu albo recyrkulacji spalin
Teraz najlepsze : Pan mówi, że oni jeszcze nie wiedzą co się stało bo pierwszy raz popsuł im się taki motocykl, i że to jest nowe moto i oni takiego nie naprawiali. I, że jak diagnozowali to błąd im zniknął, ale pech chciał, że znów się pojawił. Do tego pan powiedział, że może to być problem podłączonych urządzeń do instalacji ( olejarka ), ale jak mu wytłumaczyłem, że zrobił to serwis i info ma w komputerze, to odpowiedział, że pewnie w takim razie tam jest to napisane ( nawet tego nie sprawdzili wcześniej). Później mówił, że więcej urządzeń jest tam podłączonych, ale uświadomiłem chłopa, że to wszystko zakończone jest ładowarką samochodową i używam do tego dedykowanego gniazda wbudowanego przez producenta to zakończył temat.
Coś czuję, że na moim moto uczą się naprawy serwisy w Polsce

Mam czekać na info co się zepsuło bo oni to muszą rozkminić bo to nowy motocykl niedawno na rynku i nie wiedzą.
Tak po krótce na dzień dzisiejszy to wszystko wygląda.
Ps. Pan też mi zasugerował, że może serwis w Łodzi źle mi zamontował automatyczną olejarkę

qwa to kto ma ją montować dobrze jak nie autoryzowany serwis??!!