Ta siateczka jest wszyta w siedzisko, mi to przypomina robotę mototapicera Gnap bo ostatnio podobną odebrałem dla swojego motocykla.
Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
- kamilborkowski
- A2
Re: Co dziś zrobiłem dla swojego motocykla
Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS
Tags:
A ja odpaliłem po 2 miesięcznej przerwie 
Kymco Downtown 350i
[/quote]
Ta siateczka jest wszyta w siedzisko, mi to przypomina robotę mototapicera Gnap bo ostatnio podobną odebrałem dla swojego motocykla.
[/quote]
Dokładnie, nie ukrywam że Twoje siedzisko było częściową inspiracją.
To już moje trzecie siedzenie przerobione u Gnapa, jak dotychczas nie miałem powodów do narzekania na jakość jego pracy.
[/quote]
Dokładnie, nie ukrywam że Twoje siedzisko było częściową inspiracją.
To już moje trzecie siedzenie przerobione u Gnapa, jak dotychczas nie miałem powodów do narzekania na jakość jego pracy.
- Ocena: 5.88235%
Old, grumpy man na DL-u 800
W trakcie, prawdopodobnie będą aluminiowe
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
A ja tam powiem, że nie chce szprych i jak będę kupował moto to chce na alusach 
Kymco Downtown 350i
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Ty sie nie odzywaj, kiblem jezdzisz i na kiblu skończysz
ja nie mam motoru dla uroku tylko żeby nim jeździć
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Hej wczoraj wziąłem się za wymianę filtra powietrza i świec zapłonowych. Motocykl dopiero co kupiłem i nie wiem kiedy były wymieniane. I stąd moje pytanie czy to normalny wygląd świec ? Mam 43 tys przebiegu i trzecia świeca średnio mi się podoba. Może przydało by się zawory wyregulować ? Jakie wy macie pomysły
- Załączniki
-
- Messenger_creation_A840AE0D-3F18-4716-8EB2-D1816590AF18.png (1.35 MiB) Przejrzano 4519 razy
Ja bym sie kierowal ksiazka serwisowa i jezeli wkrotce wypada kolejny przeglad, to dodalbym do czynnosci sprawdzenie luzow zaworowych.PaPa94 pisze: ↑17 paź 2025, 17:36Hej wczoraj wziąłem się za wymianę filtra powietrza i świec zapłonowych. Motocykl dopiero co kupiłem i nie wiem kiedy były wymieniane. I stąd moje pytanie czy to normalny wygląd świec ? Mam 43 tys przebiegu i trzecia świeca średnio mi się podoba. Może przydało by się zawory wyregulować ? Jakie wy macie pomysły
Nie wiem jak w Twoim modelu, u mnie wymiana swiec jest co 24000 km, jezeli jest podobnie, to bym te swiece wymienil nawet przy 43tys. Zwlaszcza, ze juz je wyciagnales. Teraz jest czas, zeby go solidnie podszykowac do sezonu 2026.
DL650XAL7
Ogólnie po zakupie stwierdziłem żeby wszystko wymienić olej + płukanka bo nie wiem jaki kto lał wcześniej a ja stwierdziłem że motul 7100 10w40 będzie ok. Do tego wymieniłem filtr powietrza no i odrazu świece. W książce serwisowej jest napisane że co 24 tys ale jak zrobię to wcześniej to chyba nic się nie stanie złego
no chyba że się mylę i motocykl po tygodniu wybuchnie
Wygląda jakby była zbyt luźno dokręcona - a tak to same "końcówki" świec wyglądają ok.
Załóż nowe i jak trochę pojeździsz ( ale nie krótkie odcinki, tylko tak żeby silnik się dobrze nagrzał ) to wykręć świeczkę ( lub wszystkie ) i zobacz jak wtedy będą wyglądać.
- Ocena: 11.76471%
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Dzisiaj zamontowałem stelaż i komplet miękkich sakw Kappa K'Rugged AV07.
Lubię zjechać z asfaltu, kierowałem się też wagą - stąd wybór padł na miękki bagaż. Plus szybki montaż / demontaż w systemie Monokey. Worki na bagaż wyjmowane, po 30l każdy, z zaworkiem do kompresowania przy pakowaniu.
Co do jakości - czas pokaże. Nie mam porównania z innymi produktami, więc się nie wypowiem. Mam nadzieję, że Monokey wytrzyma wytrząsanie poza asfaltem
Rozważałem też sakwy od 21brothers, ale tu przeważył system mocowania - zamiast rzepów wystarczy wpisać na stelaż. Brałem też pod uwagę Givi Canyon ( na allegro ktoś sprzedaje używane GRT709 2x35l) ale zniechęciła mnie konieczność stosowania dodatkowych płyt mocujących - chociaż może dzięki temu mocowanie było by trwalsze... Czas pokaże
Wysłane z mojego Pixel 7 przy użyciu Tapatalka

Lubię zjechać z asfaltu, kierowałem się też wagą - stąd wybór padł na miękki bagaż. Plus szybki montaż / demontaż w systemie Monokey. Worki na bagaż wyjmowane, po 30l każdy, z zaworkiem do kompresowania przy pakowaniu.
Co do jakości - czas pokaże. Nie mam porównania z innymi produktami, więc się nie wypowiem. Mam nadzieję, że Monokey wytrzyma wytrząsanie poza asfaltem
Rozważałem też sakwy od 21brothers, ale tu przeważył system mocowania - zamiast rzepów wystarczy wpisać na stelaż. Brałem też pod uwagę Givi Canyon ( na allegro ktoś sprzedaje używane GRT709 2x35l) ale zniechęciła mnie konieczność stosowania dodatkowych płyt mocujących - chociaż może dzięki temu mocowanie było by trwalsze... Czas pokaże

- Ocena: 11.76471%
Okazuje się, że stacyjka zacina się, bo klucz jest wytarty. Tak! wyślizgany jak zębatka zdawcza po 80 tys. km. Na oko nic nie widać, ale dziewiczy zapasowy klucz nie napotyka żadnych oporów, tym używanym trzeba się namachać jak Kwinto w Vabanku. Stary patent ze spryskaniem klucza czymś poślizgowym (tym razem teflonem) już nie pomaga. Muszę zamówić nowy klucz, bo z jednym to za granicę nie wyjadę. No i też myślę, czym by tę stacyjkę w środku ew. przepłukać, bo trochę miękko chodzi, jakby jakieś bagienko tam stało, a np. zamki w kufrach givi chodzą twardo/sucho.PiotrEm pisze: ↑25 maja 2025, 22:58To sobie wydrukuj, pasuje do 650. Ja od wczoraj mam (zaślepkę, drukarkę od tygodnia). Tylko zetnij do ok. 8 mm, bo takie głębokie ciężko się zdejmuje.f_ranek pisze: ↑25 maja 2025, 19:34O mały włos a dzisiejsza wycieczka by się nie odbyła... Najpierw zacinająca się stacyjka, którą jakoś udało się rozruszać, więc przesmarowałem ją suchym smarem grafitowym już po powrocie. Natomiast zalany gdzieś w Sudetach TomTom - pierwsze objawy pojawiły się na powrocie ze zlotu - zaparowana szybka pod ekranem - został rozebrany i sobie schnie.
https://www.thingiverse.com/thing:6798542
Bez tytułu.png
PS. Ja ratowałem się tym co miałem pod ręką - suchym smarem S100, nie lałem w stacyjkę, tylko spryskałem kluczyk, smar się rozszedł i odblokował stacyjkę.
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
Cześć. Możesz pokazać z drugiej strony te torby?. od strony ich montażu do stelaża.Jest tam jakaś twardsza ścianka w torbie?Blady1k9 pisze: ↑17 sty 2026, 10:46Dzisiaj zamontowałem stelaż i komplet miękkich sakw Kappa K'Rugged AV07.
![]()
DL 650 xt 2016r.
@Robert_L - tak wygląda ścianka od strony mocowania. Pierwsze zdjęcie pokazuje stronę zewnętrzna torby, od stelaża, na drugim widać tą samą ściankę od wnętrza torby. To" komórkowe" wzmocnienie znajduje się pod materiałem zapinanym na rzep.

Canyon jest tez w wersji Monokey to praktycznie odpowiednik twoich sakw https://www.givi.it/givi-products/soft- ... on-monokey
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
- motostopem
- A
Widzę, że ostatnio kilka kanap tak wyszło. Ciekawe jak to się będzie spisywało. Na razie u mnie seryjna w 1050 + meshowa siatka na ten sezon, ale zobaczymy co po kilku tysiącach kilometrów powiem
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB