Odzież tekstylna
Odzież tekstylna
Witam wszystkich serdecznie,
Zaczynam przygodę z DL-650 tak więc wypadałoby chyba zmienić trochę strój. Z uwagi iż wcześniej jeździłem V-Starem to mam ciuchy skórzane a myślę o tekstyliach.
I tu pytanie. Co możecie polecić, myślę o kurtce i spodniach, coś co nie byłoby mega drogie a sprawdzone. Byłbym też wdzięczny za jakieś namiary w Lublinie lub okolicach. Biorę też pod uwagę używane, może ktoś może coś polecić.
Pozdrawiam serdecznie. Jacek
Zaczynam przygodę z DL-650 tak więc wypadałoby chyba zmienić trochę strój. Z uwagi iż wcześniej jeździłem V-Starem to mam ciuchy skórzane a myślę o tekstyliach.
I tu pytanie. Co możecie polecić, myślę o kurtce i spodniach, coś co nie byłoby mega drogie a sprawdzone. Byłbym też wdzięczny za jakieś namiary w Lublinie lub okolicach. Biorę też pod uwagę używane, może ktoś może coś polecić.
Pozdrawiam serdecznie. Jacek
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Re: Odzież tekstylna
Marek różnych jest od cholery, wszystko zależy od zasobności portfela.
Jak chcesz tanio ale w miare dobrze to Seca, Modeka czy RST.
Potem pewnie jakiś Held, Revit
I najdrożej wszelkie Alpinestars.
Różnica polega na tym ze np ja w Seca kupiłem komplet za 2000 i pomimo pewnych drobnych wad jeżdżę w nim piaty sezon.
W innej firmie sama kurtka potrafi kosztować 3-4tys.
Zastanów się czy będziesz latal po PL i EU oraz jaki kilometraż i warunki. Wtedy tańsze ciuchy są bardzo ok.
Czy może chcesz jechać na Nordkapp zimą albo zdobyć Mongolie. Bo w tym przypadku raczej kompromisów nie ma.
Mam nadzieję że niepoknociłem za bardzo.
Jak chcesz tanio ale w miare dobrze to Seca, Modeka czy RST.
Potem pewnie jakiś Held, Revit
I najdrożej wszelkie Alpinestars.
Różnica polega na tym ze np ja w Seca kupiłem komplet za 2000 i pomimo pewnych drobnych wad jeżdżę w nim piaty sezon.
W innej firmie sama kurtka potrafi kosztować 3-4tys.
Zastanów się czy będziesz latal po PL i EU oraz jaki kilometraż i warunki. Wtedy tańsze ciuchy są bardzo ok.
Czy może chcesz jechać na Nordkapp zimą albo zdobyć Mongolie. Bo w tym przypadku raczej kompromisów nie ma.
Mam nadzieję że niepoknociłem za bardzo.
Ja od trzech lat użytkuję komplet Modeka Tacoma (beżowy z czarnymi wstawkami,3 warstwy). Cena 2500 PLN. Jak dla mnie jest super.
tu się nie zgodzę, Alpinestars jest marka średniej półki tak jak np RST.Smerfciamajda pisze: I najdrożej wszelkie Alpinestars.
Miałem niedrogie buty z Alpinestars, mam kurtkę z goretexem, rękawice.
Wszystko w rozsądnych pieniądzach a jakość poprawna.
Naprawdę najdroższe to Klime
Kyzar, do szeroko rozumianej turystyki polecam RST Adventure Pro komplet lub coś z Helda.
Buse Open Road taką mam. Jest sporo kieszeni, przyzwoita wentylacja, nie jest bardzo ciężka, posiada certyfikowanne protektory barków i łokci. Minusem jest brak podpinki ocieplającej. Kurtałe można wyrwać poniżej 1000PLN.
DL650K7 -> Hayabusa K6 ->DL650AM2
Nikt nie wymienił Rebelhorna.
Najwyższy model to Patrol....ciężka ale polecana zbroja.
Ja ma mam mam model cubby ...i też jestem zadowolony (fajna wentylacja, podpinki) ...do mojej turystyki ok.
przejżyj olx...czasem można trafić fajne ciuchy bo ktoś z rozmiarem się nie wstrzelił lub kończy przygode z motocyklem
Najwyższy model to Patrol....ciężka ale polecana zbroja.
Ja ma mam mam model cubby ...i też jestem zadowolony (fajna wentylacja, podpinki) ...do mojej turystyki ok.
przejżyj olx...czasem można trafić fajne ciuchy bo ktoś z rozmiarem się nie wstrzelił lub kończy przygode z motocyklem
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.Jakby coś ktoś miał,okolice Lublina, będę wdzięczny za info.
Cześć, używałem Adrenaline Alaska a po dwóch sezonach zmieniłem na Buse Adventure STX. I jakbym zmienił Poloneza na... No, na wygodnego Mercedesa. Price to performance bardziej niż zadowalający. Sympatex robi robotę i chroni przed wodą nawet trochę oddychając (warunek: musi być mniej niż 25 st.).
Honda CM125 '93 -> Honda CB750 '95 -> Suzuki DL650XT '18
https://m.facebook.com/motolife24/?locale2=pl_PL
Można na Cisowej 11 coś zakupić (im motors),
Nałęczowska obok Hanesco jest sklep moto i dalej Nałęczowska tylko szerokie...
Nałęczowska 190, 20-050 Szerokie
Można na Cisowej 11 coś zakupić (im motors),
Nałęczowska obok Hanesco jest sklep moto i dalej Nałęczowska tylko szerokie...
Nałęczowska 190, 20-050 Szerokie