UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
wysokość ogranicznika przechyłu w podnóżku
wysokość ogranicznika przechyłu w podnóżku
Hej,
nie wiem czy taka jest tego profesjonalna nazwa (patrzcie temat posta) ale mam stopkę centralną a w podnóżkach oba ograniczniki przechyłu w podnóżkach (te metalowe kołki od dołu) są takiej samej długości.
Ktoś gdzieś powiedział mi, że przy lewej stopce ogranicznik powinien być dłuższy aby przy lewym mocnym winklu nie zawadzić centralką o podłoże.
Pytanko jak macie w swoich maszynach ? i jaka powinna być długość tego kołka?
dzięki i pozdr
Skwari
nie wiem czy taka jest tego profesjonalna nazwa (patrzcie temat posta) ale mam stopkę centralną a w podnóżkach oba ograniczniki przechyłu w podnóżkach (te metalowe kołki od dołu) są takiej samej długości.
Ktoś gdzieś powiedział mi, że przy lewej stopce ogranicznik powinien być dłuższy aby przy lewym mocnym winklu nie zawadzić centralką o podłoże.
Pytanko jak macie w swoich maszynach ? i jaka powinna być długość tego kołka?
dzięki i pozdr
Skwari
Re: wysokość ogranicznika przechyłu w podnóżku
Po obu stronach jednakowo, jakieś 11 mm. DL650XT tegoroczny.
Ciekawe, czy dotknięcie asfaltu tym sworzniem oznacza koniec opony i dalsze składanie grozi gwałtowną utratą przyczepności.
Na szkoleniu przytarłem z prawej właśnie tym sworzniem, a z lewej poszerzeniem stopki bocznej, a stopka się nie ugina (na pewno nie tyle co podnóżek). Głupie uczucie, ale jeszcze się uczę.
Ciekawe, czy dotknięcie asfaltu tym sworzniem oznacza koniec opony i dalsze składanie grozi gwałtowną utratą przyczepności.
Na szkoleniu przytarłem z prawej właśnie tym sworzniem, a z lewej poszerzeniem stopki bocznej, a stopka się nie ugina (na pewno nie tyle co podnóżek). Głupie uczucie, ale jeszcze się uczę.
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
No właśnie ze stopką centralną przy mocnym położeniu motora w lewo można przyszlifować nią o asfalt a ona też się nie ugnie....stąd dłuższy ogranicznik powinien być....chyba....
Dłuższy ogranicznik nie nagnie fizyki. Jak będziesz się musiał bardziej złożyć, to albo to zrobisz, albo wylecisz z zakrętu.
Na przycieranie jest tylko jedna rada: nie przycierać, tylko nauczyć się jeździć - nie siedzieć jak na wielbłądzie, tylko zacząć się wychylać do środka zakrętu, a jak to jeszcze mało, zwieszać doopę i schodzić na kolano. Tylko czy nie pomyliłeś v-stroma z hayabusą?
Na przycieranie jest tylko jedna rada: nie przycierać, tylko nauczyć się jeździć - nie siedzieć jak na wielbłądzie, tylko zacząć się wychylać do środka zakrętu, a jak to jeszcze mało, zwieszać doopę i schodzić na kolano. Tylko czy nie pomyliłeś v-stroma z hayabusą?
A ja mam kuźwa opór przed składaniem
Odkąd się w zeszłym roku centralnie wyj....bałem na na Grubej (robocza nazwa mojej ukochanej SevenFifty) na plamie oleju... Jednak psychika to 90% sukcesu.

Honda CM125 '93 -> Honda CB750 '95 -> Suzuki DL650XT '18
@fristajlo, zapisz się na jakikolwiek trening z zakrętów, kulikowisko (różne miasta, Radom najbliżej) albo JCGroup (Słomczyn). Poćwiczysz i się wyleczysz. Polecam Słomczyn na początku sezonu, kiedy rano jeszcze zimno, śpiochy w wyrkach, mniej maszyn na raz na torze. Kulika szkolenia są super, ale właśnie z tego powodu cieszą się popularnością, jest dość gęsto i nie można sobie tak frywolnie polatać swoim tempem.
Będę pamiętał, żeby Cię za szelki zaciągnąć na tor jak w przyszłym roku będę się wybudzał ze snu zimowego, jestem Ci coś dłużny
Będę pamiętał, żeby Cię za szelki zaciągnąć na tor jak w przyszłym roku będę się wybudzał ze snu zimowego, jestem Ci coś dłużny

I to jest stara prawda: najważniejsze są inwestycje nie w sprzęt, halogeny czy bagaż... Tylko w umiejętności.
Honda CM125 '93 -> Honda CB750 '95 -> Suzuki DL650XT '18
Jak Moto jest odebrane z salonu z centralką to lewy ogranicznik jest dłuższy o jakieś 10mm od prawego .
650XT 6o65o8325
Montowane było w ASO.....ale tego jakoś nie dopilnowali.
Ściągnąłem skądś z sieci katalog części do DL650(X)AL7 z 2016-12, 1-sza edycja.
Jest tylko jeden rysunek odnośnie podnóżków, numery części po obu stronach te same.
Ma ktoś nowsze wydanie tego katalogu?
Jest tylko jeden rysunek odnośnie podnóżków, numery części po obu stronach te same.
Ma ktoś nowsze wydanie tego katalogu?
Ja to bym chciał zobaczyć jak ktoś na DL-u na kolano schodzi...
Toż to nie ta pozycja i nie moto do tego.
Toż to nie ta pozycja i nie moto do tego.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl