UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Sakwy na gmole.
Sakwy na gmole.
Cześć. Jakie polecacie sakwy na gmole. Zastanawiam się nad zakupem zestawu GIVI T 513.
Re: Sakwy na gmole.
Ciekawe czy ktoś szyje?
Ja szukam toreb na te nowe gmole firmowe

Problem, bo są do różnych gmoli a do tych nie ma.
Ja szukam toreb na te nowe gmole firmowe
Problem, bo są do różnych gmoli a do tych nie ma.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
@Ciok Widziałem, że chyba pisałeś w temacie do @mirek_smok, ale najlepiej chyba złapać za telefon i skontaktować się telefonicznie (ale pewnie tak zadziałałeś). Trochę szkoda, że teraz listopad, ale może w ramach wycieczki i poszerzenia asortymentu dało by rade się umówić i na zasadzie udostępniasz Moto z gmolami do przymiarek, kolega łapie wymiary i daje w dobrej cenie torebki i testujesz również. Chyba że chodzi stricte o sakwy większe. Taka moja luźna propozycja, bo to przecież ja się za kogoś nie mogę określać 
- Ocena: 5.88235%
Uzupełniając mój wpis, poszukuję sakw do oryginalnych gmoli Suzuki do DL1000 z 2016 roku.
Mogę gmole wysłać. Nie wpadłem na pomysł "telefon"KroQ pisze: ↑12 lis 2020, 00:14@Ciok Widziałem, że chyba pisałeś w temacie do @mirek_smok, ale najlepiej chyba złapać za telefon i skontaktować się telefonicznie (ale pewnie tak zadziałałeś). Trochę szkoda, że teraz listopad, ale może w ramach wycieczki i poszerzenia asortymentu dało by rade się umówić i na zasadzie udostępniasz Moto z gmolami do przymiarek, kolega łapie wymiary i daje w dobrej cenie torebki i testujesz również. Chyba że chodzi stricte o sakwy większe. Taka moja luźna propozycja, bo to przecież ja się za kogoś nie mogę określać![]()

Pozdrawiam. Sławek Ciok
Jak szukałem do swoich gmoli to byłem na paru stronach. Jak masz wymiary, to możesz sobie dopasować. W większości sklepów z mototurystyką dostaniesz torby do firmowych gmoli, ale chyba nie widziałem Suzuki. Są Kappa, Giwi, Swmotech, Heldy i itd.
Nawet u alego widziałem.
Ja już zwątpiłem w poszukiwania do oryginalnych gmoli Suzuki.
Te, które pokazałeś w pierwszym poście są mega w ch*j drogie i wielkie. Takiej wielkości sakwa to po prawdzie każdy plecak dziecięcy szkolny powiesisz i będzie identyko.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
@KroQ zadzwoniłem i będziemy się ze Smokiem dogadywać.
Dzięki wielkie.
Dzięki wielkie.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
@jg871972 Smok powiedział, że chyba ma na składzie te, które potrzebujesz.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
Ja kupiłem niedawno od @mirek_smok torby na gmole Givi i jestem super zadowolony. Zdjęcia w którymś poście Mirek wstawiał więc nie będe powielał. W każdym razie w jedną torebkę udało się wcisnąć komplet przeciwdeszczowy a w drugą klamoty typu spray do łańcucha,jakieś tam szmatki i inne duperele.Ciok pisze: ↑12 lis 2020, 16:22Jak szukałem do swoich gmoli to byłem na paru stronach. Jak masz wymiary, to możesz sobie dopasować. W większości sklepów z mototurystyką dostaniesz torby do firmowych gmoli, ale chyba nie widziałem Suzuki. Są Kappa, Giwi, Swmotech, Heldy i itd.
Nawet u alego widziałem.
Ja już zwątpiłem w poszukiwania do oryginalnych gmoli Suzuki.
Te, które pokazałeś w pierwszym poście są mega w ch*j drogie i wielkie. Takiej wielkości sakwa to po prawdzie każdy plecak dziecięcy szkolny powiesisz i będzie identyko.
W życiu musi być i dobrze i źle, bo kiedy jest tylko dobrze to niedobrze.
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
DL 650 2006 oraz DL 650 2011

Obecnie mam i jestem bardzo zadowolony. W prawej apteczka (szukam krzyżyka) a w lewej blokady koła i tym podobne. Dlatego w nowym też by się przydały sakwy na gmole.

Pozdrawiam. Sławek Ciok
Zauważyłem, że gdybym miał trochę większe sakwy na gmole, to miałbym całkowicie zasłonięte kolana i w większości nogi przed wiatrem. Mam szybę turystyczna z deflektorem i górę ładnie zasłania, natomiast wieje po kolanach. Czy ktoś taki patent wypróbował, żeby montować nieco szersze sakwy na gmole właśnie w celu poprawienia ochrony przed wiatrem?
- Ocena: 5.88235%
DL650XAL7
Można bo to dobre też przy paciaku ale zwiększa z kolei opór i co za tym idzie, spalanie.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

Ja byłem zadowolony. Mniej dawało po nogach.Bip pisze: ↑24 lut 2021, 18:18Zauważyłem, że gdybym miał trochę większe sakwy na gmole, to miałbym całkowicie zasłonięte kolana i w większości nogi przed wiatrem. Mam szybę turystyczna z deflektorem i górę ładnie zasłania, natomiast wieje po kolanach. Czy ktoś taki patent wypróbował, żeby montować nieco szersze sakwy na gmole właśnie w celu poprawienia ochrony przed wiatrem?

Pozdrawiam. Sławek Ciok
- Old Donkey
- A+B+C
gdym czuł potrzebę posiadania sakw na gmole to bym kupił te
https://www.lomo.co.uk/acatalog/motorcy ... tml#SID=83
https://www.lomo.co.uk/acatalog/motorcy ... tml#SID=83
bardzo dobre sa te Lomo, z tym ze do sierpnia niedostepne - rozchodza sie szybko
VFM chyba najlepsze, nawet w porownaniu do tanich z Aliexpress.
Edit: teraz widze ze zmienili, i back in stock in October, wiec moze juz nie wroca...

Edit: teraz widze ze zmienili, i back in stock in October, wiec moze juz nie wroca...
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
Ja ostatnio kupiłem rzutem na taśmę polecane mi przez kolegów Givi T513. Chyba ostatnie w kraju. Jeszcze nie zakładałem. Ale koledzy chwalą.

Juz chyba wolalbym doplacic za Kriege Drypack. Uzywam ich sprzetu od jakichs 10 lat, Plecaki R30, R25 i R15. R15 delikatnie sie podarl po 8 latach ciochrania w enduro i na rowerze gorskim - ale to dlatego ze zahaczylem o drut kolczasty 

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
CCC. Życie. IMHO sakwy na gmole to luksus, nie konieczność. Trzeba starać się zachować zdrowy rozsądek. Ale jakby mnie było na nie stać..., czemu nie?