Przerywa silnik
Przerywa silnik
Witam wszystkich. 
Mam nietypowy problem, a mianowicie przy 3000 tys obrotów przerywa silnik. Pompa daje cisnienie po włączeniu zapłonu 3 bar. Na wolnych obrotach chodzi idealnie. Bak w środku czysty bez paprochów. Filtr paliwa wymieniony i co dziwne w obudowie nie stwierdziłem słynnego sitka, które się zapycha, po prostu go nie na i nie ma śladów że kiedykolwiek było. Po przejechaniu ledwo ledwo 15 km nagle ozdrowiał i przejechałem kolejne 150. Rano po przejechaniu 500 metrów znów przerywa i szarpie.
Pomocy ktoś mi podpowie gdzie szukać?
Motocykl to do 650A K8 z przebiegiem 60 kkm

Mam nietypowy problem, a mianowicie przy 3000 tys obrotów przerywa silnik. Pompa daje cisnienie po włączeniu zapłonu 3 bar. Na wolnych obrotach chodzi idealnie. Bak w środku czysty bez paprochów. Filtr paliwa wymieniony i co dziwne w obudowie nie stwierdziłem słynnego sitka, które się zapycha, po prostu go nie na i nie ma śladów że kiedykolwiek było. Po przejechaniu ledwo ledwo 15 km nagle ozdrowiał i przejechałem kolejne 150. Rano po przejechaniu 500 metrów znów przerywa i szarpie.
Pomocy ktoś mi podpowie gdzie szukać?
Motocykl to do 650A K8 z przebiegiem 60 kkm
Re: Przerywa silnik
podobne objawy mozesz miec przez problemy z zaplonem. Mialem tak w jednym w aut, gdzie cewka zaplonowa dogorywala, i w Bandicie 600, gdy cewka rowniez konczyla swoj zywot.

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
Sitko jest na samym dole, na zasysie, a filtr właściwy jest zintegrowany z koszem pompy.
Mało tego, starsze modele miały inaczej, a bodaj od 2007 wzwyż już inaczej ( trudniej ) - masz K8, więc już masz ten nowszy typ pompy i tam tego sitka tak nie zobaczysz ( mowa o tym w koszu pompy a nie tej skarpetce na zasysie paliwa )
Czy poza tym 3000 rpm jak pójdzie dalej to jest ok, czy też idzie tylko do 3000 i dalej nie wkręca się ?
DL 650 AK7, DRZ 400S  - http://www.gcstuning.pl
Idzie dalej tylko bardzo obroty skaczą. Są momenty gdzie wkręca się normalnie i po chwili coś mu brakuje. Myślałem że najłatwiej będzie zacząć od pompy. Wymienię przy okazji świece. 
A może to coś z cewką albo wtryskiem, czy raczej niemożliwe?
W pompie u mnie jest jednen filtr taka jakby skarpeta na samym dole a tego małego sitka w tej najniższej części plastikowej nie ma tym kanale co na zdjęciach w necie jest po prostu otwór.
Chyba że mam inną pompę. Wymontuje jeszcze raz i porobię zdjęcia.

A może to coś z cewką albo wtryskiem, czy raczej niemożliwe?
W pompie u mnie jest jednen filtr taka jakby skarpeta na samym dole a tego małego sitka w tej najniższej części plastikowej nie ma tym kanale co na zdjęciach w necie jest po prostu otwór.
Chyba że mam inną pompę. Wymontuje jeszcze raz i porobię zdjęcia.
Skarpeta to jest taki pre-filtr.
Jak wspomniałem - masz już nowszy model i filtr jest jeszcze jeden ( ten właściwy ) już na wysokim ciśnieniu ( czyli powyżej pompy ) ale go nie widać.
Jest zakitrany w obudowie i w zasadzie niewymienny - no chyba, że razem z całym koszem pompy.
Trzeba go ewentualnie przewiercić/przebić i wstawić zewnętrzny filtr jeśli to faktycznie problem z paliwem.
Są opisy jak zweryfikować właściwą wydajność pompy i układu paliwa.

Jak wspomniałem - masz już nowszy model i filtr jest jeszcze jeden ( ten właściwy ) już na wysokim ciśnieniu ( czyli powyżej pompy ) ale go nie widać.
Jest zakitrany w obudowie i w zasadzie niewymienny - no chyba, że razem z całym koszem pompy.
Trzeba go ewentualnie przewiercić/przebić i wstawić zewnętrzny filtr jeśli to faktycznie problem z paliwem.
Są opisy jak zweryfikować właściwą wydajność pompy i układu paliwa.
Ja bym sprawdzil cewke. Tez mialem sprawdzone u siebie wszystko, cisnienie paliwa, wymienilem pompe przed mapowaniem akurat, a problemem okazala sie cewka. W Bandicie efekt byl taki ze przycinal sie przy 4 000 rpm, przez sekunde czy dwie odbijal sie na tej wartosci, i czasem szedl dalej, czasem nie.

"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
Zdecydowanie warte sprawdzenia - zwłaszcza, że o niebo prostsze niż dłubanie z pompą.

A jak sprawdzić cewkę i ewentualnie wtryski?
Czy ktoś może wrzucić zdjęcie gdzie jest ten niewidoczny filtr wysokiego ciśnienia? Bo u mnie go nie widzę.
Na blogu griby (motostrofki), czy jakoś tak jest na foto a u mnie go w tym miejscu nie ma, a chyba rozebrałem pompę  na czynniki pierwsze
jest na foto a u mnie go w tym miejscu nie ma, a chyba rozebrałem pompę  na czynniki pierwsze

Czy ktoś może wrzucić zdjęcie gdzie jest ten niewidoczny filtr wysokiego ciśnienia? Bo u mnie go nie widzę.
Na blogu griby (motostrofki), czy jakoś tak
A gdzie szukać opisów jak zweryfikować ciśnienie i wydajność pompy? Nie mogę tego wątku trafić.

Griba miał starszy model pompy, u Ciebie jest inaczej.
Dlatego go nie znalazłeś.

Dlatego go nie znalazłeś.
@jaroo_oo poszukaj na forum, jest zdjęcie filtra, jak go znaleźć i ewentualnie obejść.
Tylko ważna sprawa, jak będziesz go obchodził to MUSISZ wstawić inny filtr na przewodzie bo inaczej załatwisz wtryskiwacze.

Tylko ważna sprawa, jak będziesz go obchodził to MUSISZ wstawić inny filtr na przewodzie bo inaczej załatwisz wtryskiwacze.
Tak, jest ale inny ( trudniej znaleźć i ominąć )
Ja to jakiś ślepy jestem.
Rozebrałem i w tej dolnej części nie widzę. Jest tylko filtr wstępny.
Może ktoś podesłać link z forum bo nie mogę znaleźć?

Rozebrałem i w tej dolnej części nie widzę. Jest tylko filtr wstępny.
Może ktoś podesłać link z forum bo nie mogę znaleźć?
Zdaje się że na motostworky @griba opisał też nowszy model.

Nie dziwię się, że nie znalazłeś w dolnej części pompy, gdyż filtr wysokiego ciśnienia znajduje się na górze, tam gdzie regulator ciśnienia.
Tu masz opis motostforky: https://www.motostforky.pl/2018/09/28/r ... py-paliwa/
Opis naprawy tej nowszej pompy.
Czy filtr dodatkowy Filtron lub Sędziszów o gęstości od 3 do 5 um nie będzie za gęsty?

Zwykły samochodowy filtr paliwa, byle wtryskowego (chodzi o ciśnienie panujące na odcinku pompa - wtryskiwacze)

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Sprawa okazała się prozaiczna. Wymieniłem świece i ozdrowiał.

jednak falstart. po tygodniu jazdy po mieście i żadnych problemów na trasie po przejechaniu ok 100 km ze stałą prędkością zaczął znów przerywać. Jakoś się dowlokłem do celu, kupiłem filtr zewnętrzny i dobrałem sie do pompy. Pomimo, że wg mnie filtr wysokiego ciśnienia był ok to i tak go przewierciłem i zamontowałem filtr zewnętrzny. I tu zonk. Moto dalej przerywa. Jakieś pomysły? Strzela z tłumika, mam wrażenie że nie pali jak powinien. Po krótkiej przejażdce z szarpiącym moto nagle wszystko w porządku a po chwili znów przerywa.
Pomocy

Pomocy