Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Torby na gmole
Re: Torby na gmole
Śnięta racja ,doświadczenie ile czego zdobywa się z czasem . Jednak podobną torbę też nabyłem i i na ostatnim wyjeździe wypróbowałem
Wiozłem w niej tzw. szpej techniczny smar do kety ,jakieś drobne narzędzia ( to był first wypad DL-em) . Wielość pasków pozwala to zapiąć na chyba każde gmole ,a zapięcie ( zwijane) jest bardzo wodo szczelne .
Wiozłem w niej tzw. szpej techniczny smar do kety ,jakieś drobne narzędzia ( to był first wypad DL-em) . Wielość pasków pozwala to zapiąć na chyba każde gmole ,a zapięcie ( zwijane) jest bardzo wodo szczelne .
- Załączniki
-
- DSC04224.JPG (414.2 KiB) Przejrzano 10004 razy
Show Must Go On
Witam Kolegów w Nowym Roku, może ktoś pomoże zidentyfikować Producenta gmoli w mojej 650 XT z 2022 r. , szukam toreb, ale szczerze mówiąc nie znalazłem żadnych, które by pasowały ... Jedyne sensowne miejsce montażu, to te bliżej silnika ; może ktoś coś ? z góry dziękuję, https://mega.nz/file/CRpyjYTJ#CXfz_CLhc ... jv0yDoZr-4
Mam te same gmole w XT z 2020 roku, niestety, nie ma na to dedykowanych toreb na gmole.
- Ocena: 5.88235%
DL650XAL7
Te gmole produkuje pan Suzuki (czyt. OEM, fabryczne).jThaddeus pisze: ↑05 sty 2025, 20:36Witam Kolegów w Nowym Roku, może ktoś pomoże zidentyfikować Producenta gmoli w mojej 650 XT z 2022 r. , szukam toreb, ale szczerze mówiąc nie znalazłem żadnych, które by pasowały ... Jedyne sensowne miejsce montażu, to te bliżej silnika ; może ktoś coś ? z góry dziękuję, https://mega.nz/file/CRpyjYTJ#CXfz_CLhc ... jv0yDoZr-4
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
Dzięki, to już teraz wiem prawie wszystko. Suzuki oferuje torby pod te gmole ? Szukałem ale nie znalazłem. Pozdrawiam.
Nie, Suzuki nie oferuje toreb dedykowanych pod te gmole. Moim zdaniem nikt nie oferuje, bo to wzmocnienie w środku gmola powoduje, że nic się tam nie zmieści.
Lepiej poszukać uniwersalnych, prostokątnych toreb mocowanych na wierzchu gmola. Będą bardziej odstawac, ale więcej tam wejdzie, z 5-6 l.
Lepiej poszukać uniwersalnych, prostokątnych toreb mocowanych na wierzchu gmola. Będą bardziej odstawac, ale więcej tam wejdzie, z 5-6 l.
DL650XAL7
Jak by ktoś chciał to mam takie o jakie autor postu pytał nowe jeszcze nie rozpakowane sakwy do Gmoli GIVI z napisem v-strom.
Czy ktoś może zakładał do gmoli Heed (1050) torby na te gmole, ale nie te wielkie oryginalne:
https://crashbars.eu/pl/p/Torby-na-gmol ... m-1050/917
tylko coś mniejszego. Chciałbym tam na stałe wrzucić apteczkę, koszulkę odblaskową i inne drobne bzdety techniczne, takie, że nawet jak ktoś ukradnie, to nie będzie straty.
https://crashbars.eu/pl/p/Torby-na-gmol ... m-1050/917
tylko coś mniejszego. Chciałbym tam na stałe wrzucić apteczkę, koszulkę odblaskową i inne drobne bzdety techniczne, takie, że nawet jak ktoś ukradnie, to nie będzie straty.
Rower>Ogar50>Virago250>Viargo535>Intruder600>Intruder800>BMW RS1150>BMW R1200C>V-Strom 1050
-
MarcinPoznań
- AM
A ja zakupiłem takie torby, zamontowałem na gmole Heed
- Załączniki
-
- WhatsApp Image 2026-05-03 at 20.28.481.jpeg (338.03 KiB) Przejrzano 689 razy
-
- WhatsApp Image 2026-05-03 at 20.28.48.jpeg (377.77 KiB) Przejrzano 689 razy
CZ MZ VF1000 CBR600F2 GSX1400 VFR1200C GSX1400 XTX660 VStrom1050
a ja zauważyłem że takie torby na gmolach ocierają plastiki owiewek i je "niszczą". Tak samo sakwy na tył jak zawiesiłem to po 2 tygodniowym wyjeździe miałem poprzecieraną osłonę tłumika od tej torby.
I w sumie to nie wiem jak zabezpieczyć powierzchnię owiewek/osłon przed tym.
I w sumie to nie wiem jak zabezpieczyć powierzchnię owiewek/osłon przed tym.
Zabezpieczyć można podobnie jak śmiglarze, trza tylko pokombinować.
- Załączniki
-
- wypełnienie.jpeg (98.19 KiB) Przejrzano 646 razy
Rower>Ogar50>Virago250>Viargo535>Intruder600>Intruder800>BMW RS1150>BMW R1200C>V-Strom 1050
-
MarcinPoznań
- AM
Aby nie ocierały należy je w odpowiedni sposób zamontować.
CZ MZ VF1000 CBR600F2 GSX1400 VFR1200C GSX1400 XTX660 VStrom1050
wszystko zależy od konstrukcji motka, gmoli, ich odległości od motka, no i samych sakw. Próbowałem na kilka sposobów. Zawsze w pewenym momencie ociera i owiewkę. AA nie bede montował dodatkowych blach żeby to osłaniac - nie jeżdzę BMW 
Blachę też trzeba będzie osłonić jakaś osłoną. A na osłonę gąbkę. I wtedy będzie dobrze.
DL650XAL7
Gmole żeby chroniły motocykl, żeby chronic gmole plastikowe nakladki, torby na gmole, uzyteczne, mozna wsadzić husteczki tempo, ale warto założyć blachy aby nie ocieraly lakieru jprd, koniec świata... 
a tam konie świata. to tylko gadżety do GSa
A skoro coś takie powstało to jakiś popyt tez musi na to być 
Są tacy, co dokładają do swoich motków _wszystkie_gadżety_świata_
A na Aliexpress i u niemieckich "tunerów" jest tego ogrom...
Pamiętam jednego kolesia ze starego forum, który miał V-Stroma "podczepionego" do tych wszystkich gadżetów świata, ale jeździł tylko wkoło komina i na wszelkie możliwe szkolenia - "normalnie" nie jeździł i nie podróżował...
Inny z kolei koleżka miał GS-a full wypas... Torby, torebki, apteczki, pierdolety, durnostojki, itd. Brakowało tylko filcowej gwiazdy wokół wlewu na baku i anteny przykręconej do tłumika
Niektórzy może będą wiedzieli o co chodzi 
P.S. Można też zaopatrzyć się w takie "torby" na gmole
Chyba już to kiedyś wstawiałem... I to nie jest pojazd serwisanta jakieś sprzętu, lecz fotka z wakacyjnego wyjazdu z plecaczkiem 
Pamiętam jednego kolesia ze starego forum, który miał V-Stroma "podczepionego" do tych wszystkich gadżetów świata, ale jeździł tylko wkoło komina i na wszelkie możliwe szkolenia - "normalnie" nie jeździł i nie podróżował...
Inny z kolei koleżka miał GS-a full wypas... Torby, torebki, apteczki, pierdolety, durnostojki, itd. Brakowało tylko filcowej gwiazdy wokół wlewu na baku i anteny przykręconej do tłumika
P.S. Można też zaopatrzyć się w takie "torby" na gmole
- Załączniki
-
- gralu.jpg (47.57 KiB) Przejrzano 288 razy
Pozdrawiam,
Jacek
Każdy jeżdzi czym chce, jak chce, ubiera w to co chce. To że to bardzo często przerost formy nad treścią ... trudno, jego sprawa . o gustach się nie dyskutuje. 
Mi ta walizka wygląda na przenośne atelier do manicure ą ę 
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach