Tankbag GIVI ST605B
Re: Tankbag GIVI ST605B
U mnie tez sprzedawca posredniczył w reklamacji byc może dlatego tez uznana.
DL650A L8
Givi ma obecnie tragiczna jakosc, niestety.
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
- DL_naked_bike
- A2
może to kwestia importera... ale na pewno kwestia zaangażowania sprzedawcy i chęci pomocy przy przekazywaniu reklamacji (odpowiednie wyjaśnienie importerowi). Odnoszę wrażenie, że w moim przypadku brakowało woli jednego i drugiego...

"naked jest dla prawdziwych facetów, którzy przyjmą wszystko na klatę" 

- DL_naked_bike
- A2
no tak, tylko kto jeśli nie givi? tak naprawdę z taką rozpiętością asortymentu zostaje tylko sw-motech. Produkty obu producentów są łatwo dostępne, przez co, często wybierane.
Faktem jest, że po obejrzeniu "krytycznym okiem" swojego asortymentu nie mogę się nie zgodzić z powyższą opinią. Jakieś to wszystko cienkie, jednorazowe i takie... chińskie się wydaje

Nie wiem, ja kupowałem w salonie hondy (tj. MCS na Prymasa w W-awie).DL_naked_bike pisze: ↑17 cze 2022, 12:29może to kwestia importera... ale na pewno kwestia zaangażowania sprzedawcy i chęci pomocy przy przekazywaniu reklamacji (odpowiednie wyjaśnienie importerowi). Odnoszę wrażenie, że w moim przypadku brakowało woli jednego i drugiego...czy u Ciebie importerem również był Bikespace?
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
- DL_naked_bike
- A2
no właśnie - ważne jest u kogo kupujemy... opinia sprzedawcy i jego zaangażowanie w reklamacje mogą mieć duży wpływ na jej uwzględnienie.PiotrEm pisze: ↑17 cze 2022, 13:33Nie wiem, ja kupowałem w salonie hondy (tj. MCS na Prymasa w W-awie).DL_naked_bike pisze: ↑17 cze 2022, 12:29może to kwestia importera... ale na pewno kwestia zaangażowania sprzedawcy i chęci pomocy przy przekazywaniu reklamacji (odpowiednie wyjaśnienie importerowi). Odnoszę wrażenie, że w moim przypadku brakowało woli jednego i drugiego...czy u Ciebie importerem również był Bikespace?

Co zrobić inflacja swoje robiDL_naked_bike pisze: ↑17 cze 2022, 12:36no tak, tylko kto jeśli nie givi? tak naprawdę z taką rozpiętością asortymentu zostaje tylko sw-motech. Produkty obu producentów są łatwo dostępne, przez co, często wybierane.
Faktem jest, że po obejrzeniu "krytycznym okiem" swojego asortymentu nie mogę się nie zgodzić z powyższą opinią. Jakieś to wszystko cienkie, jednorazowe i takie... chińskie się wydajeŁadnie wygląda, super praktyczne jednak przy bliższym poznaniu nieco traci na ogólnym odbiorze. Spodziewałem się czegoś więcej w tej cenie
![]()

Jak czytam ten wątek, to zaczyna mi się odechciewać tego tankbaga...
Już niby zamówiłem ST611, ale jest problem z dobraniem podkowy czy pierścienia. Zamówiłem w sklepie stacjonarnym, bo chcę pomacać przed zakupem (i sprawdzić zamki
). Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Już niby zamówiłem ST611, ale jest problem z dobraniem podkowy czy pierścienia. Zamówiłem w sklepie stacjonarnym, bo chcę pomacać przed zakupem (i sprawdzić zamki

Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Przecież zakup przez internet możesz zwrócić bez podania przyczyn. Nawet do Moto możesz przymierzać 2 tygodnie.
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
No niby racja. Schody się zaczynają, gdy towar przyjdzie uszkodzony, niekompletny itd. itp.
W sklepie stacjonarnym gdzie kupuję, też mi ściągną co chcę na drugi, trzeci dzień i mogę porównać i kupić albo nie. Mam tam duże upusty. Zwroty też przyjmą. W tym stacjonarnym łatwiej mi zareklamować. Ostatnio kupiłem tam m.in. dwa kaski po 1800 za sztukę, które normalnie kosztują 2300.
Drobiazgi kupuję w necie. Grubsze zakupy wolę stacjonarnie, choć nie jest to u mnie regułą.
W sklepie stacjonarnym gdzie kupuję, też mi ściągną co chcę na drugi, trzeci dzień i mogę porównać i kupić albo nie. Mam tam duże upusty. Zwroty też przyjmą. W tym stacjonarnym łatwiej mi zareklamować. Ostatnio kupiłem tam m.in. dwa kaski po 1800 za sztukę, które normalnie kosztują 2300.
Drobiazgi kupuję w necie. Grubsze zakupy wolę stacjonarnie, choć nie jest to u mnie regułą.

Romet R125 vel Debeściak
Lubię pewien sklep internetowy z Krakowa( o podwójnej nazwie)MrWaski pisze: ↑09 lip 2022, 21:48No niby racja. Schody się zaczynają, gdy towar przyjdzie uszkodzony, niekompletny itd. itp.
Drobiazgi kupuję w necie. Grubsze zakupy wolę stacjonarnie, choć nie jest to u mnie regułą.![]()
Choć nie jestem pewien czy mnie tam lubią
Gwarancja zawsze rozpatrzona pozytywnie. Był temat na który nawet oni nie mieli wpływu, za to sprawdził się powiatowy rzecznik konsumentów
No, taki sam, jak EA123. Design kwestią gustu. Gdzieś nawet zrobiłem zdjęcie, co ja w nim wożę - więcej bibelotów niż niezbędników. Najwięcej miejsca zajmuje tomtom (jak go zdejmę z motocykla) i futerał na okulary. Dla mnie pojemność 5 l jest wystarczająca do jazdy po kraju, nie bardzo wyobrażam sobie zabieranie dużego wypchanego tankbaga na zwiedzanie jakiegoś zamku czy jaskini

Istotna sprawa: butelka wody mineralnej 0,5 l wchodzi na styk, lepiej wybierać te niższe, ale ja się zastanawiam nad jakimś koszykiem na bidon na gmola, mają ludzie takie i sobie chwalą, jak będzie mokro, syf na drodze, to i na butelce, ale też będzie raczej zimno i nie będzie się chciało tyle pić.
- Ocena: 5.88235%
Trochę offtop, ale przed wyjazdem na Nordkapp zainwestowałem w plecak z bukłakiem, jeden z najtańszych w Decathlon (chyba stówkę kosztował, bo koniec serii) z dwulitrowym wkładem i powiem wprost że to był jeden z lepszych zakupów ever. W upale 35 stopni (taki mnie trafił za kołem podbiegunowymPiotrEm pisze: (...) ale ja się zastanawiam nad jakimś koszykiem na bidon na gmola, mają ludzie takie i sobie chwalą, jak będzie mokro, syf na drodze, to i na butelce, ale też będzie raczej zimno i nie będzie się chciało tyle pić.

Honda CM125 '93 -> Honda CB750 '95 -> Suzuki DL650XT '18
Jakby się przypomniało gdzie to chętnie zobacze, bo planuję przed kilkudniowym wyjazdem zaopatrzyć się w coś małego na własnie jakąś małą wodę, kamerkę, dokumenty i takie tam.PiotrEm pisze: ↑16 lip 2022, 14:42No, taki sam, jak EA123. Design kwestią gustu. Gdzieś nawet zrobiłem zdjęcie, co ja w nim wożę - więcej bibelotów niż niezbędników. Najwięcej miejsca zajmuje tomtom (jak go zdejmę z motocykla) i futerał na okulary. Dla mnie pojemność 5 l jest wystarczająca do jazdy po kraju, nie bardzo wyobrażam sobie zabieranie dużego wypchanego tankbaga na zwiedzanie jakiegoś zamku czy jaskini
Istotna sprawa: butelka wody mineralnej 0,5 l wchodzi na styk, lepiej wybierać te niższe, ale ja się zastanawiam nad jakimś koszykiem na bidon na gmola, mają ludzie takie i sobie chwalą, jak będzie mokro, syf na drodze, to i na butelce, ale też będzie raczej zimno i nie będzie się chciało tyle pić.
dzisiaj właśnie je oglądałem, na pewno się sprawdzi, ale pytanie jak to myć po kilku wyjazdach nie będzie smrodku? szczególnie kiedy zostawimy trochę wody na koniec dnia?fristajlo pisze: ↑16 lip 2022, 17:47Trochę offtop, ale przed wyjazdem na Nordkapp zainwestowałem w plecak z bukłakiem, jeden z najtańszych w Decathlon (chyba stówkę kosztował, bo koniec serii) z dwulitrowym wkładem i powiem wprost że to był jeden z lepszych zakupów ever. W upale 35 stopni (taki mnie trafił za kołem podbiegunowymPiotrEm pisze: (...) ale ja się zastanawiam nad jakimś koszykiem na bidon na gmola, mają ludzie takie i sobie chwalą, jak będzie mokro, syf na drodze, to i na butelce, ale też będzie raczej zimno i nie będzie się chciało tyle pić.) błogosławiłem ten plecak... Można pić podczas jazdy nawet w pełnym kasku. Rewelacja.
To już chyba było, ale gość mocno poleca taki bukłak, twierdzi, ze nic nie śmierdzi:
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Nic nie śmierdzi. Używam takiego w zestawie z plecakiem do chodzenia po górach. Jeśli lejesz czystą wodę, bez jakichś izotoników, to z higieną nie ma żadnego problemu. Po prostu wylewasz to co zostaje, przepłukujesz i nalewasz na nowo.
Kiedyś biały DL650 z 2012, teraz DL650 rocznik 2019, czarny i ładny! https://www.youtube.com/seizetheroad
Qrna, będzie mi tu do torebki zaglądał

Tak to wygląda w EA144, wszystko, co jest na drugim zdjęciu, wypełnia tankbaga, więc jak chcesz dorzucić kamerkę i jakiś ogromny powerbank, a nie jesteś okularnikiem, to powinno się zmieścić.
- Ocena: 5.88235%
Na marginesie, widzę że otwiera się szerzej niż Kappa.