DL 650 xt stelaż kufrów bocznych GIVI
DL 650 xt stelaż kufrów bocznych GIVI
Cześć,
oczekując na odbiór moto, kompletuję sobie akcesoria i zastanawiam się nad zakupem stelaży Givi pod kufry boczne. Czy może ktoś mnie oświecić jakie jest zadane tego łącznika stelaża z wydechem. Nie wszystkie stelaże GIVI do 650 to mają i stąd moje pytanie. Przyznam szczerze, że ta dodatkowa rurka wystająca z wydechu średnio mi się podoba.
Czy jeśli nie zamontuje tego łącznika, to jest ryzyko jakchś uszkodzeń w moto czy kufrach?
Pzdr
miccov
oczekując na odbiór moto, kompletuję sobie akcesoria i zastanawiam się nad zakupem stelaży Givi pod kufry boczne. Czy może ktoś mnie oświecić jakie jest zadane tego łącznika stelaża z wydechem. Nie wszystkie stelaże GIVI do 650 to mają i stąd moje pytanie. Przyznam szczerze, że ta dodatkowa rurka wystająca z wydechu średnio mi się podoba.
Czy jeśli nie zamontuje tego łącznika, to jest ryzyko jakchś uszkodzeń w moto czy kufrach?
Pzdr
miccov
Re: DL 650 xt stelaż kufrów bocznych GIVI
Nie założyliśmy tej rurki kiedyś w CB500x, szybko nadtopił się kufer, radziłbym założyć albo monitorować jak temperatura kufra w czasie dłuższego wjazdu.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Faktycznie, ona ma za zadanie odprowadzić spaliny poza kufer, a ja się zastanawiałem czy to jakieś usztywnienie całości.
Wątpliwości rozwiane. Dzięki
miccov
Wątpliwości rozwiane. Dzięki
miccov
-
- A
U mnie nie było tego w zestawie - mowa o tym uchwycie - ale po wyjeździe w ubiegłym roku do Rumunii gdzie grzało fest żadnych szkód nie stwierdzono. Patrzyłem z ciekawości czy kufry nie ucierpiały ogólnie ale spoko. Od spodu na prawym kufrze jest osłona termiczna która na wszelki wypadek ma zapewnić ochronę zwłaszcza na postoju - w trasie to pęd powietrza robi swoją robotę. Ale patent z tym dinksem ciekawy.
No właśnie są chyba trzy rodzaje stelaży givi do 650, pl3112, plx3112, pl_cam, więc trzeba sprawdzać kompatybilność z kuframi. A czemu jedne mają tę rurkę a inne nie, to nie wiem, może zależy od kształtu kufrów. Oryginały suzuki nie mają tej rurki.
miccov
miccov
ja nie montowałem tej części i absolutnie się nic nie działo, nawet nie był kufer ciepły.