V-STROM 800DE

Wszystko co o motocyklach V-strom powiedzieć i wiedzieć można. Pytania, odpowiedzi, dyskusje.
Awatar użytkownika
Bip
A

Re: V-STROM 800DE

Post autor: Bip »

@bojaco, potwierdzam opinie o mocy i zwinność 800DE na winklach. W zeszłym roku byłem w Dolomitach i jak to na pojazdach pod przełęcze, bywa sznureczek motorów. Z naprzeciwka też ruch, więc nikt się nie wychyla. Widzę z tyłu w lusterku, dynamicznie się zbliza 800DE, widoczna na serpentynach poniżej. Kierownik sprawnie wyprzedza, także mocniejsze sprzęty, głównie na lukach. Zjeżdżam do prawej krawędzi, on za mną zgrabnie i dynamicznie wychodzi z łuku, gładko przyspiesza prostując motocykl. Wyróżnia się technika i opanowaniem motocykla. Na francuskich blachach. Myślę sobie, ponosi go i końcu w coś yebnie.
Na przełęczy bodajże Gavia, parkuję, fotki, rozglądam się. Tam jest kilka miejsc parkingowych, pod chatka na pagorku, widzę tego Vstroma na francuskich blachach.
Idę 20m w górę zrobić zdjęcie, a tam pod chatka siedzi typek i zajada konserwę. To ja mu, że ładny widok, on mi z francuskim akcentem, że uwielbia te Dolomity. To ja pytam,czy vstrom 800DE jego. I okazuje się, że tak, mieszka na południu Francji, ma po 50tce, na motocyklach od nastolatka, dlugoletni posiadacz Vstroma 650. Chwale się, że robię 10 tys km rocznie, on mowi, że 25k.
Literalnie wszędzie i wyłącznie. Powiada,że najlepszy motocykl jaki do tej pory miał. Widziałem, że nie bajdurzy. Piękne połączenie pasji i umiejętności, plus wykorzystanie 90% możliwości sprzętu. Na moje kwekanie, że mógłbym mieć 800 tke, tylko nie ma tempomatu, kornering abs i silnik wibruje przy 5000km - odpowiada krótko "A po co ci to?" Żegnamy się i tyle, ale miło pogadać z kimś kto pokazuje jak jeździć porządnie vstromem 800tka.
Ocena: 5.88235%

DL650XAL7

Awatar użytkownika
motostopem
A

Post autor: motostopem »

Gdybym jeździł tylko po górskich serpentynach to i 650 daje radę i niejednokrotnie byłem szybszy od litrów, ale co z tego jak trzeba dojechać i tutaj jest problem

Najczęściej w roli głównej DL650, a będzie DL1050 :arrow:
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1

Awatar użytkownika
bojaco
A+B+C

Post autor: bojaco »

@motostopem, zapewne tak, sam mam takie doświadczenie za sobą. A trasa, no cóż, jechałem turystycznie zatem i sama droga była przygodą 😁

DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi :o

darekkaw
A2
Kontakt:

Post autor: darekkaw »

Potwierdzam, daje mi dużo frajdy i zostaje ze mną na dłużej.Zaraz będzie 3 lata od pierwszej randki, moje już 30tys zrobione głównie po górskich drogach, bo moto na przelotach jeździ na przyczepie.
Załączniki
zdjecie1.jpg
zdjecie1.jpg (20.26 KiB) Przejrzano 10 razy

Darek
DL 650
DE 800
tel.501256082

ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle V-strom”