skibol83 pisze: ↑02 gru 2022, 00:29
Witam.
Z racji pogody takiej "jak cie moge"

przepaliłem swoje moto i zrobiłem kilka km przysłowiowo wokół komina tyle żeby się silnik zagrzał i olej zamieszał.
Nie ubierałem się specjalnie, bylem w normalnych ciuchach. Tragedii ogólnej nie było ale najbardziej odczuły to moje kolana... więc pytanie
Czy są na rynku dostępne jakieś ochraniacze kolan przed zimnem i wiatrem, jakies ocieplacze itp. Ktoś tego używa?
Hej, ja używam w zasadzie od zakupu Suzuki V-Strom DL-650 AL6 - ochraniaczy - ocieplaczy kolan X-Factor, praktycznie przy każdym wyejździe je biorę, zwłaszcza gdy podróżuję w jeansach motocyklowych, musi być już naprawdę ciepło gdy ich nie ubieram.
Jak widzisz jadąc wtedy w spodniach motocyklowych SECA także te ocieplacze ubieram, bo za młodu załatwiłem sobie stawy kolanowe przez wkładanie właśnie gazet i worków foliowych pod spodnie, co nie dawało należytej izolacji.
Polecam tego typu produkt, nawet jak się przejedziesz zatankować to warto je zakładać na kolana.
Tu masz nowsze od moich i w dosyć dobrej cenie ochraniacze tej firmy:
https://moto-tour.com.pl/pl/products/oc ... 22883.html

- Triumph Tiger Rally Explorer na Słowacji.JPG (534.37 KiB) Przejrzano 4486 razy

- Motocyklowe ochraniacze-ocieplacze kolan X-Factor.jpg (92.15 KiB) Przejrzano 4486 razy