Witam wszystkich.
Kupiłem v strom 1000 i okzało się, że pod kanapą ma Power Commander III. Podłączony jest przewodem do wtyczki pod owiewką przesdnią lewą do kostki. Podczas pracy nie świecą się żadne diidy. Motocykl pracuje tak samo przy urządzeniu podpiętym do wtyczki jak i po wypięciu. Sprzedawca jest nieuchwytny dlatego moje pytanie na forum: Skoro jest podłączony to wystarczy tylko naładować/podłączyć do zasilania czy wymagane są ine ingerencje. Moż ktoś ma coś podobnego w swoim motocyklu i co to realnie daje?
Dzięki za ewentualne odpowiedzi
Power commander III
Re: Power commander III
Wydaje mi się, że PC powinien być podpięty pod kilka wtyczek i do masy akumulatora
Power Commander 3 to o ile pamietam 2 wtyczki, które wpinasz pomiedzy normalna wtyczke a ECU, i chyba jedna mała(plus kabel do podpiecia pod kompa). Motocykl bedzie tak samo pracował przy podpietym jak i niepodpietym. Mapy w Stromie nie robia takiej wielkiej różnicy, ja swoje przykładowo przelałem paliwem specjalnie zeby sadził marchewami z wydechów przy schodzeniu z obrotów. Mocowo różnica jest odczuwalna raczej w zakresie srednich do wysokich obrotów - ale wszystko zalezy co poprzednia osoba wystroiła. Nie ma też dużych przyrostów mocy, bo ani to wyczynowy silnik, ani nie ma turbo/kompresora, aczkolwiek przyjemniej sie z nim jezdziło.
Bedzie chodził bez, bo wtedy komputer bierze mape zapłony bezposrednio z ECU.
Bedzie chodził bez, bo wtedy komputer bierze mape zapłony bezposrednio z ECU.
"I am the Flying Spaghetti Monster. Thou shalt have no other monsters before Me. (Afterwards is OK; just use protection.) The only Monster who deserves capitalization is Me! Other monsters are false monsters, undeserving of capitalization."
Zależy jaki PC - jeśli dedykowany pod dany model, to sa gotowe/pasujące wtyczki pod fabryczną instalację.
Jeśli "uniwersalny" gdzie samemu się robi mapy, to nie ma wtyczek, trzeba się dopinać do odpowiednich przewodów.
Jeśli "uniwersalny" gdzie samemu się robi mapy, to nie ma wtyczek, trzeba się dopinać do odpowiednich przewodów.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl