@
Bip żadna głupawka mnie nie interesuje, jakbym chciał pałować w terenie to bym enduro lub crosa sobie kupił a nie 250 kg Afrykę

więc ograniczę się do szutrow, piasków, czasem jakieś niewielkie błoto... w skali od 1 do 10 to tak na 5 hehehehe, więcej spędzam na asfalcie więc każdy rodzaj kostki odpada, tylko opona ADV, ale na tyle agresywna żebym nie musiał się martwić że nie przejadę po jakimś luźnym piasku.
Dlatego zastanawiam się właśnie na K60, opinie na asfalt ma dobre i lekkim (średnim tez) terenie daje rade.
Obecnie mam Metzeler Tourance, na twarde ok, ale już błoto, kopny piasek czy mokra trawa to lipa

byłem nad Biebrza ubiegłego roku, dużo szutrow twardych dróg... fajnie robila robotę ale jak przyszlo przejechać już taka stricte piaszczysta droga... kaplica

Mi jest potrzebna opona na której zrobię np 500km asfaltem w stosunkowo komfortowych warunkach i przyzwoitym bezpieczeństwie, a potem żebym się nie musiał martwić jak na polnej drodze będzie trochę piasku żwiru czy błota (bez popadania w jakieś skrajnosci

jeśli mówię o piasku czy blocie)